Saturday, June 15, 2019

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΠΟΥ ΤΕΛΕΣΕ ΣΤΟ ΜΠΑΛΟΥΚΛΗ Ο ΜΑΚΑΡΙΩΤΑΤΟΣ ΚΙΕΒΟΥ κ. ΕΠΙΦΑΝΙΟΣ


ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΠΟΥ ΤΕΛΕΣΕ ΣΤΟ ΜΠΑΛΟΥΚΛΗ Ο ΜΑΚΑΡΙΩΤΑΤΟΣ ΚΙΕΒΟΥ κ. ΕΠΙΦΑΝΙΟΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Η φωτογραφία, που προτάσσεται της ανάρτησης, δείχνει τον Μακαριώτατο Μητροπολίτη Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ. Επιφάνιο να τελεί μνημόσυνο στον τάφο του αείμνηστου Πατριάρχη Δημήτριου.

Απολύτως ενδεδειγμένη ενέργεια, επειδή ο Πατριάρχης Δημήτριος υπήρξε μεν πρότυπο σεμνότητας και ταπείνωσης, αλλά στο θέμα του Οικουμενισμού δεν είναι λιγότερο ένοχος από του τελευταίους Πατριάρχες Κωνσταντινουπόλεως.

Άρα χρειάζεται συνεχώς τις προσευχές της Εκκλησίας.

Με την ευκαιρία της παρουσίας του Μακαριώτατου Κιέβου στο Μπαλουκλή ελπίζουμε να τέλεσε μνημόσυνο, όχι μόνον για τον αείμνηστο Πατριάρχη Δημήτριο, αλλά και για τον αλήστου μνήμης Πατριάρχη Αθηναγόρα, επειδή ο Μεγάλος Αποστάτης της πίστης μας Αθηναγόρας (ή Μεγάλος Αθηναγόρας -όπως αποκαλούν τον αιρετικό Πατριάρχη οι Οικουμενιστές-) είναι ο Γενάρχης της δεύτερης φάσης της Οικουμενιστικής αποστασίας.

Πάνω από όλα φυσικά ελπίζουμε ότι ο Μακαριώτατος Προκαθήμενος της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας και οι άλλοι Ιεράρχες της Ουκρανίας θα αποστασιοποιηθούν από τις οικουμενιστικές εκτροπές που παρατηρούνται στις πλείστες Ορθόδοξες Αυτοκέφαλες Εκκλησίες.

No comments:

Post a Comment