Saturday, June 8, 2019

Η ΜΟΣΧΑ ΑΝΑΖΗΤΕΙ ΕΡΕΙΣΜΑΤΑ ΣΤΟ … «Π.Σ.Ε»!


Η ΜΟΣΧΑ ΑΝΑΖΗΤΕΙ ΕΡΕΙΣΜΑΤΑ ΣΤΟ … «Π.Σ.Ε»!

Του θεολόγου κ. Ανδρέα Κυριακού
===== 

Στις 6 τρέχοντος ο Σεβ. Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίων συναντήθηκε στη Γενεύη με τον Προτεστάντη πάστορα κ. Όλαβ Τρέιβ, γενικό γραμματέα του «Π.Σ.Ε.». 

Ο Σεβασμιώτατος ανέφερε στο συνομιλητή του ότι καμμιά Ορθόδοξη Εκκλησία δεν έχει αναγνωρίσει την Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Ουκρανίας. Ο κ. Τρέιβ διαβεβαίωσε το Σεβασμιώτατο ότι το «Π.Σ.Ε.» θεωρεί την αυτόνομη Εκκλησία της Ουκρανίας (του πατριαρχείου Μόσχας) ως τη μόνη Εκκκλησία στην Ουκρανία. Από την άλλη εξέφρασε την ελπίδα ότι το πατριαρχείο της Μόσχας θα συμμετάσχει στις προπαρασκευές για τη συνέλευση του «Π.Σ.Ε.» που θα γίνει στην Καρλσρούη (Γερμανία) στα 2021. 

Κοντολογίς οι Μοσχοβίτες «περιάγουσι την θάλασσαν και την γην όλην» για να βρουν συμμάχους στο ουκρανικό ζήτημα. Δεν διστάζουν να εκμαιεύσουν συμπαράσταση κι από τους Προτεστάντες αιρετικούς! Πάντως κάτι πήραν! Το κακόφημο «Π.Σ.Ε.» τους δήλωσε ότι μόνο αυτούς αναγνωρίζει στην Ουκρανία! Φανταστείτε τον αιρετικό Νεστόριο να επεμβαίνει (προσκαλούμενος) στη διαμάχη Αγίου Κυρίλλου –Αντιοχείας (αμφοτέρων ορθοδόξως φρονούντων) υποστηρίζοντας τη μια παράταξη! 

Από την άλλη αυτό που «καίει» τον αιρετικό αχταρμά, τον αυτοαποκαλούμενο Π.Σ.Ε., είναι αν το πατριαρχείο της Μόσχας θα συμμετάσχει στον οικουμενιστικό καρνάβαλο της Καρλσρούης. Λόγω του Ουκρανικού πάνε περίπατο, επί του παρόντος, τα οικουμενιστικά πανηγύρια πάσης φύσεως. 

Οποίες λυκοφιλίες! Ουδόλως μας εκπλήττει φυσικά. Πάντα οι Οικουμενιστές χώλαιναν αμφοτέραις ταις ιγνύαις. Ασφαλώς το αυτό ισχύει και για τους του Οικουμενικού Πατριαρχείου και τους λοιπούς.

2 comments:

  1. Ετσι τα παρουσίασε ο Ιλαριώνας και τα φερέφωνά του. Και γι αυτο το ΠΣΕ αναγκάστηκε να βγάλει ανακοίνωση ξεφτιλίζοντας τους

    https://www.oikoumene.org/en/press-centre/news/the-wcc-responds-to-misleading-media-reporting-on-ukraine-world-council-of-churches-does-not-interfere-or-comment-on-internal-discussions-in-the-orthodox-family-1?fbclid=IwAR2sf-j83VZsvRn5HlHAhxvlo6tw4KGEVQRmgljaaLnWGH7hMuWgJ1FTCEo

    ReplyDelete
  2. Φανταστειτε τωρα απελπισία που εχουν οι μοσχοβιτες που ψαχνουν ερεισματα στο ΠΣΕ... Ο δε Ιλαριων τρεχει απο δω κι απο κει να σωσει το τομαρι του γιατι στο εσωτερικό της Ρωσίας θεωρειται πληρως αποτυχημενος καθως δεν μπορεσε να αποτρεψει τη χορηγηση της Αυτοκεφαλιας

    ReplyDelete