Tuesday, June 18, 2019

Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΣΕ ΑΡΙΘΜΟΥΣ


Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΣΕ ΑΡΙΘΜΟΥΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Διαβάσαμε, με ουχί τυχούσα ευχάριστη έκπληξη, σε πρόσφατη συνέντευξη του Μακαριώτατου Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρου, τα ακόλουθα:

“Η μεγαλύτερη πρόκληση που συναντώ είναι η φτώχεια. Ο άνθρωπος δεν είναι πια ευτυχισμένος, αλλά έφυγαν το χαμόγελο και η χαρά, ένας γλυκασμός που λέμε μέσα στην ψυχή του ανθρώπου, μια ηρεμία. Ο δυτικός πολιτισμός μας προσέφερε μια καταναλωτική κοινωνία.

Ο άνθρωπος σήμερα αναζητά τα πολλά, βλέπω λοιπόν θλιμμένα πρόσωπα. Ωστόσο, στο δικό μου πεδίο δράσης, που είναι κυρίως η Μαύρη Ηπειρος, εκεί συναντώ ευτυχισμένους ανθρώπους.
Και αυτό γιατί δεν γνώρισαν τα αγαθά της καταναλωτικής κοινωνίας. Ενα παιδί θα δοκιμάσει για πρώτη φορά την καραμέλα, βλέπει το χρώμα μου και με αγκαλιάζει γιατί δεν έχει δει ποτέ «λευκό».

Δεν είναι η Αφρική φτωχή, είναι πάρα πολύ πλούσια ήπειρος. Δεν θέλουμε τα παιδιά να εγκαταλείπουν την πατρίδα τους. Εχουμε φτιάξει 2.000 σχολεία και 3.000 ιατρικά κέντρα.”

Γνώριζα, από καιρό, ότι επιτελείται σπουδαίο ιεραποστολικό έργο στην Αφρική από το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας.

Δεν κρύβω, όμως, την λίαν ευχάριστη έκπληξη που δοκίμασα όταν διάβασα την δήλωση του Μακαριώτατου Αλεξανδρείας ότι λειτουργούν 2.000 σχολεία όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης και 3.000 ιατρικά κέντρα.

Πρόκειται για εντυπωσιακούς αριθμούς.

Είναι προφανές ότι οι δυνατότητες του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας είναι τεράστιες. 

Αποδίδουμε υικά τον δίκαιο θερμό έπαινο στον Μακαριώτατο κ. Θεόδωρο και στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας για το κατόρθωμα και ελπίζουμε ότι όλο και περισσότερα ορθόδοξα ιεραποστολικά κέντρα θα δημιουργηθούν στην Αφρική.

Θα ήταν σημαντικό να γνωρίζαμε τον αριθμό των ενοριών και των μοναστηριών που λειτουργούν στην Αφρική, των Θεολογικών και Εκκλησιαστικών Σχολών κτλ., για να έχουμε πιο ολοκληρωμένη εικόνα του έργου που επιτελεί η Εκκλησία της Αλεξανδρείας.

Παρακαλούμε θερμά τον Μακαριώτατο Αλεξανδρείας να προσέξει δύο πράγματα:
1.) Να μην προβαίνει σε οικουμενιστικές ασχημίες, και
2.) Να εξετάζει εξονυχιστικά όσους χειροτονεί και μάλιστα των επισκόπων που χειροτονεί.

Αναμέναμε ότι ο δεύτερος τη τάξει Πατριάρχης της Ορθοδοξίας θα γινόταν φραγμός των οικουμενιστικών σχεδιασμών του Φαναρίου και της Μόσχας, αλλά και των άλλων Οικουμενιστικών Ορθοδόξων Εκκλησιών.

Δυστυχώς οι ελπίδες μας διαψεύστηκαν, αφού τόσον ο Μακαριώτατος Αλεξανδρείας όσον και άλλοι Ιεράρχες του Θρόνου συμμετέχουν σε παντοειδή οικουμενιστικά έκτροπα.

Όσο για τις χειροτονίες ακατάλληλων κληρικών θα επαναλάβω αυτό που έγραψα πολλές φορές για άλλες Εκκλησίες.

Οι προβληματικοί κληρικοί είναι κυριολεκτικά χειροβομβίδα στα χέρια της Εκκλησίας και μόνιμος σκανδαλισμός του ποιμνίου της Εκκλησίας.

No comments:

Post a Comment