Sunday, June 9, 2019

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΣΤΗΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΒΕΛΓΙΟΥ


ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΣΤΗΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΒΕΛΓΙΟΥ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Στο πρόγραμμα επίσκεψης του Παναγιώτατου στην Ιερά Μητρόπολη Βελγίου, με την ευκαιρία των εορτασμών για τα πενήντα χρόνια από την ίδρυσή της, είδαμε ότι την Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2019 στις 15:30 θα γίνει Διάλεξις τοῦ Οἰκουμενικοῦ Πατριάρχου - College d’ Europe «Ὁ ρόλος τῶν Ἐκκλησιῶν εἰς τὴν Εὐρώπην».

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι οι Εκκλησίες στις οποίες θα αναφερθεί η διάλεξη του Οικουμενικού Πατριάρχη είναι οι Αυτοκέφαλες Ορθόδοξες Εκκλησίες.

Εκφράζουμε τον φόβο πάντως ότι είναι ενδεχόμενο ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος με τον όρο Εκκλησίες να μην αναφερθεί στις Ορθόδοξες Αυτοκέφαλες Εκκλησίες, αλλά στο Βατικανό και στην προτεσταντική πανσπερμία της Ευρώπης.

Αν όντως με τον όρο Εκκλησίες εννοεί τους αιρετικούς θα κατασκανδαλίσει τους πιστούς και θα προσβάλει ευθέως το ορθόδοξο δόγμα για την μοναδικότητα της Εκκλησίας, όπως το ομολογούμε στο Σύμβολο της πίστεως.

Προσευχόμαστε ο Πατριάρχης μας, με την διάλεξή του, να μη προσδώσει εκκλησιαστικότητα στους κάθε λογής αιρετικούς. Θα πρόκειται για εγκληματικό συνειδητό λάθος.

1 comment:

  1. Είναι φως φανάρι τι εννοεί. Μην ταρασσόμεθα ουδόλως. Οι σεπτοί μας ιεράρχες, ο μακ. Ιερώνυμος και λοιποί υπέγραψαν την ιστορική ονομασία Εκκλησίες. Τώρα πια είναι θέσφατο. Αντίστοιχο με την Β. Μακεδονία του Αλέξις. Ήταν να μη γίνει. Αποδείχτηκαν οι δεσποτάδες μας ελάχιστοι. Κρίμα τα βιβλία που γράφουν και η θεολογία που πλασάρουν. Τους έπιασε στον ύπνο ο Πατριάρχης. Όχι μόνο κοιμούνται όρθιοι αλλά πληρώνουν και ξενοδοχείο.

    ReplyDelete