Monday, June 24, 2019

Η ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ ΑΦΑΙΡΕΣΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΙΛΑΡΕΤΟ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΤΟΥ ΚΙΕΒΟΥ


Η ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ ΑΦΑΙΡΕΣΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΙΛΑΡΕΤΟ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΤΟΥ ΚΙΕΒΟΥ

Γραφείο ρεπορτάζ: romfea.gr
=====

Συνήλθε σήμερα, Δευτέρα 24 Ιουνίου 2019 η Ιερά Σύνοδος της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας υπό την Προεδρία του Μητροπολίτη Επιφανίου στο Κίεβο.

Να αναφερθεί ότι από την Συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου απουσίαζε (χωρίς βάσιμη αιτία) ο επίτιμος "Πατριάρχης" Φιλάρετος.

Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης τα Μέλη της Ιεράς Συνόδου ασχολήθηκαν με την «Τοπική Σύνοδο» που συγκλήθηκε στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Βλαδιμήρου, υπό την Προεδρία του επίτιμου "Πατριάρχη" Φιλαρέτου την Πέμπτη 20 Ιουνίου.

Η Ιερά Σύνοδος με απόφασή της αφαίρεσε από τον επίτιμο "Πατριάρχη" Φιλάρετο την διοίκηση της Μητρόπολης Κιέβου και την παρέδωσε στον Μητροπολίτη Επιφάνιο.

"Ο επίτιμος Πατριάρχης Φιλάρετος παραμένει στην Επισκοπή της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας, ωστόσο, έχοντας χάσει τα κανονικά του δικαιώματα και καθήκοντα σχετικά με την διοίκηση της Μητρόπολης Κιέβου" αναφέρει μεταξύ άλλων η απόφαση της Ιεράς Συνόδου.

Επίσης η Ιερά Σύνοδος ακύρωσε την απόφαση του Φεβρουαρίου 2019 όπου ο επίτιμος "Πατριάρχης" Φιλάρετος παρέμενε Διοικητής της Επαρχίας του Κιέβου, διατηρώντας όλους τους Ναούς που είχε στην κατοχή του.

"Ο επίτιμος Πατριάρχης Φιλάρετος μπορεί με επιστολή του προς τον Επικεφαλή, τον Μητροπολίτη Κιέβου κ. Επιφάνιο, να απευθυνθεί στην Ιερά Σύνοδο για να εξεταστεί από κοινού η μελλοντική του θέση στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας" προσθέτει σε άλλο σημείο η απόφαση.

Τέλος η Ιερά Σύνοδος βεβαιώνει πως ολόκληρο το πλήρωμα της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας του Πατριαρχείου Κιέβου, όπως και ολόκληρο το πλήρωμα της Ουκρανικής Αυτοκέφαλης Ορθόδοξης Εκκλησίας, μετά την Ενωτική Σύνοδο της 15ης Δεκεμβρίου 2018 συγχωνεύτηκαν σε μια ενιαία Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας, και έτσι καμία απόφαση εντολή ή άλλο έγγραφο που εκδίδεται για λογαριασμό της Ορθόδοξης Εκκλησίας του Πατριαρχείου Κιέβου ή υπό την επωνυμία των καταστατικών οργάνων του, δεν έχει ισχύ και δεν μπορεί να εκτελεστεί.

1 comment:

  1. Τι γνωμη εχετε κυριε Τελεβαντε για την ημεριδα που εγινε την περασμενη εβδομαδα στη Θεσσαλονικη?

    ReplyDelete