Tuesday, June 7, 2016

ΝΕΑ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΩΝ ΠΑΠΙΚΩΝ


ΝΕΑ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΩΝ ΠΑΠΙΚΩΝ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Διαβάσαμε στη “Ρομφαία”:

“Εκατοντάδες πιστοί θα συγκεντρωθούν το ερχόμενο Σάββατο στη Βασιλική του Αποστόλου Παύλου, όπου θα προσευχηθούν για την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο που θα πραγματοποιηθεί στην Κρήτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Romfea.gr η προσευχή θα πραγματοποιηθεί με πρωτοβουλία του Ποντιφικού Συμβουλίου για την Προώθηση της Χριστιανικής Ενότητας, το οποίο με το τρόπο αυτό θέλει να δείξει την πνευματική εγγύτητα μεταξύ Καθολικών και Ορθοδόξων.

Ο Πρόεδρος του Ποντιφικού Συμβουλίου, Καρδινάλιος Kurt Koch, ανέφερε ότι ελπίζει πως η Αγία Σύνοδος μπορεί να διαδραματίσει θετικό ρόλο στη προσέγγιση των Ορθοδόξων Εκκλησιών προς τους Καθολικούς.

Εάν οι εταίροι "δεν είναι πλήρως ενωμένοι μεταξύ τους" αυτό μπορεί να επηρεάσει αρνητικώς τον διάλογο, τόνισε χαρακτηριστικά ο Καρδινάλιος.”

Αυτό μας έλειπε! Να έχουμε τους Παπικούς να προσεύχονται για την ευόδωση του έργου της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου και να υπογραμμίζουν έτσι την κακοδοξία των αδελφών Εκκλησιών.

Έστω και αν αστόχως προσκλήθηκαν Παπικοί και άλλοι αιρετικοί παρατηρητές στην Αγία και Μεγάλη Σύνοδο το σίγουρο είναι ότι πρόκειται για καθαρά Πανορθόδοξη Σύνοδο για την οποία οι Παπικοί δεν έχουν κανένα απολύτως λόγο.

Τέτοιες ενέργειες είναι στην πραγματικότητα προκλήσεις που ενισχύουν την άποψη ότι η Αγία και Μεγάλη Σύνοδος κινείται σε οικουμενιστικές προδιαγραφές, όπως υπογραμμίζουν και οι σχετικές δηλώσεις του καρδινάλιου Κοχ.

No comments:

Post a Comment