Thursday, June 2, 2016

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΟΡΘΟΔΟΞΗ ΣΥΝΟΔΟ


ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΟΡΘΟΔΟΞΗ ΣΥΝΟΔΟ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Η εγκύκλιος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος για την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο διαβεβαιώνει το ποίμνιό της ότι δεν πρέπει να ανησυχεί επειδή οι επίσκοποι είναι οι φύλακες της πίστεως και επειδή η Ιεραρχία έχει κάνει πολλές διορθώσεις και προσθαφαιρέσεις στα κείμενα ώστε να καταστούν ορθόδοξα.

Δυστυχώς η Εγκύκλιος δεν αναφέρεται σε λεπτομέρειες ούτε καν στη φιλοσοφία των διορθώσεων που θα προτείνει γι’ αυτό και αποτυγχάνει να καθησυχάσει τις ανησυχίες των πιστών.

Αυτό που θα μας ανέπαυε είναι αν η Εγκύκλιος έλεγε ότι η Εκκλησία της Ελλάδος αποφάσισε να προτείνει αλλαγές στα κείμενα ώστε να μην προσδίδουν εκκλησιαστικότητα στους αιρετικούς και αν μας διαβεβαίωνε ότι η Εκκλησία της Ελλάδος είναι αποφασισμένη να επιτύχει αυτές τις αλλαγές. Διαφορετικά θα αρνηθεί να υπογράψει τις αποφάσεις της Μεγάλης Συνόδου και θα αποχωρήσει από την Πανορθόδοξη Σύνοδο.

Παρόλα αυτά και επειδή στην αντιπροσωπεία της Εκκλησίας της Ελλάδος συμπεριλαμβάνεται ο Σεβ. Ναυπάκτου κ. Ιερόθεος έχουμε την ελπίδα μας στο Θεό ότι η Εκκλησία της Ελλάδος θα δώσει κατά Θεό μάχη για να ορθοδοξοποιήσει τα κακόδοξα κείμενα της ε΄ Προσυνοδικής Διάσκεψης που προσδίδουν εκκλησιαστικότητα στους αιρετικούς.

No comments:

Post a Comment