Wednesday, June 8, 2016

ΟΙ ΠΡΟΣΕΥΧΕΣ ΤΩΝ ΠΑΠΙΚΩΝ ΚAΙ Η ΠΑΝΟΡΘΟΔΟΞΗ ΣΥΝΟΔΟΣ


ΟΙ ΠΡΟΣΕΥΧΕΣ ΤΩΝ ΠΑΠΙΚΩΝ ΚAΙ Η ΠΑΝΟΡΘΟΔΟΞΗ ΣΥΝΟΔΟΣ

Του θεολόγου κ. Ανδρέα Κυριακού
=====

Το προσεχές Σάββατο θα πραγματοποιηθεί στη Ρώμη, προσευχή των Παπικών για την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο. Το γεγονός αυτό αποτελεί πρωτοβουλία του «Ποντιφικού Συμβουλίου για την πρώθηση της Χριστιανικής ενότητος». Η συγκεκριμένη ενέργεια, κατά τους διοργανωτές της, «θέλει να δείξει την πνευματική εγγύτητα μεταξύ Καθολικών και Ορθοδόξων». 

Ο καρδινάλιος Κουρτ Κωχ, Πρόεδρος του εν λόγω Συμβουλίου, δήλωσε ότι «ελπίζει πως η Αγία Σύνοδος μπορεί να διαδραματίσει θετικό ρόλο στην προσέγγιση των Ορθοδοξων Εκκλησιών με τους Καθολικούς…Εάν οι εταίροι δεν είναι πλήρως ενωμένοι μεταξύ τους αυτό μπορεί να επηρεάσει αρνητικώς το διάλογο». 

Χριστιανική ενότητα για τους Παπικούς είναι, όχι η επάνοδος των κακοφρόνων στη μίαν, αγίαν, καθολικήν και αποστολικήν Εκκλησίαν αλλά η είσοδος όλων στη «μάνδρα του Αγίου Πέτρου», ήγουν εις τον κακόδοξο Παπισμό, με την προσφιλή σ’ αυτούς μέθοδο της Ουνίας. Τα έργα τους στην κεντρική Ευρώπη, Ουκρανία, Συρία κ.τ.λ. αυτό μαρτυρούν και ας αφήσουν στην μπάντα τις γλυκανάλατες αγαπολογίες, που μόνο από κρετίνους γίνονται πιστευτές. Ας μη ψάχνουν για πνευματική εγγύτητα. Η εν Χριστώ ενότητα απαιτεί ενότητα της πίστεως «Εις Κύριος, μία πίστις, εν βάπτισμα». Τα λοιπά είναι εκ του πονηρού. 

Όσον αφορά τη δήλωση του Ελβετού καρδιναλίου ασφαλώς κι επιθυμεί διακαώς την πραγμάτωση της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου διότι, υπό τις υπάρχουσες προϋποθέσεις, ο μεγάλος κερδισμένος θα είναι πρωτίστως ο Παπισμός, αφού οι ημέτεροι οικουμενιστές με το διαβόητο άρθρο 6 του θεματολογίου της Συνόδου επιδιώκουν πάση θυσία να του προσδώσουν εκκλησιαστικότητα. 

Ήδη με τη συμφωνία του Μπαλαμάντ (1993) έχουν δεχθεί ότι οι Παπικοί αποτελούν την «αδελφήν Εκκλησίαν της πρεσβυτέρας Ρώμης»!!! Ανησυχεί ο εκλαμπρότατος καρδινάλιος Κωχ για την ενότητα μεταξύ των Ορθοδόξων. Όχι γιατί γνοιάζεται για την ενότητα των Ορθοδόξων αυτήν καθ΄εαυτήν, αλλά από φόβο μήπως και του χαλάσουν τη μανέστρα, με άλλους λόγους, το Διάλογο!!! 


Εμείς ευχόμαστε η ανησυχία του εκλαμπροτάτου κ. Κωχ να γίνει βεβαιότητα. Σύνοδος που πάει να αναγνωρίσει τους αιρετικούς ως «Εκκλησία» και την επιθυμούν διακαώς, προσευχομενοι μάλιστα, οι κακόφρονες δεν χρειάζεται άλλη μαρτυρία περί της μη αναγκαιότητός της. «Αλυσιτελές γαρ ημίν τούτο”.

No comments:

Post a Comment