Sunday, July 2, 2017

ΕΥΣΤΟΧΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ π. ΦΩΤΙΟΥ ΒΕΖΥΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΒΑΤΙΚΑΝΟΥ, ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΟΣΧΑΣ



ΕΥΣΤΟΧΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ π. ΦΩΤΙΟΥ ΒΕΖΥΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΒΑΤΙΚΑΝΟΥ, ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΟΣΧΑΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου

=====

Διαβάσαμε στο ιστολόγιο “Σάλπισμα Ζωής”:

“Βαρυσήμαντο το άρθρο του κ. Ιωάννη Λότσιου (που παραθέσαμε στην αμέσως προηγούμενη ανάρτηση) “Ο όρος “Εκκλησίες” στην κοινή δήλωση Πάπα και Πατριάρχη Μόσχας Κύριλλου” (www.fanarion.Blogspot.gr). Προσεκτική ανάγνωσή του δεικνύει ποία είναι η πραγματική άποψη και του Οικουμενικού Πατριάρχου και του Πατριάρχου Μόσχας και του ονομαζομένου «πάπα Ρώμης» περί συγκλήσεως των «Χριστιανών». Είναι σαφές ότι όλοι…. είναι κάτω από τον ίδιο τρόπο σκέψης. Και ο τρόπος σκέψης απέχει παρασάγγας από τον του τροπαρίου «Καί τρόπων μέτοχος, καί θρόνων διάδοχος, τῶν Ἀποστόλων γενόμενος, τήν πρᾶξιν εὗρες θεόπνευστε, εἰς θεωρίας ἐπίβασιν· διά τοῦτο τόν λόγον τῆς ἀληθείας ὀρθοτομῶν, καί τῇ πίστει ἐνήθλησας μέχρις αἵματος..» Δυστυχώς είναι ο τρόπος σκέψης των οικουμενιστών. Γιατί οικουμενιστές δεν υπάρχουν μόνο ορθόδοξοι αλλά και ετερόδοξοι και αλλόδοξοι.

Στώμεν καλώς αδελφοί. Οι καιροί πονηροί εισί.”

Μου αρέσει πολύ ο τρόπος που γράφει ο π. Φώτιος Βεζύνιας. Μιλά επιγραμματικά αλλά ουσιαστικά.

Τι μας λέγει, λοιπόν, το σχόλιο του π. Φώτιου; Το Βατικανό, το Οικουμενικό Πατριαρχείο και η Εκκλησία τη Ρωσσίας είναι διαποτισμένες από την ασθένεια του Οικουμενισμού. 


1.) Το Βατικανό είναι ένα αιρετικό μόρφωμα που διέστρεψε πλήρως τον χριστιανισμό στην ουσία του.
2.) Το Οικουμενικό Πατριαρχείο έχει αλωθεί από το πνεύμα του Οικουμενισμού ήδη από τα τέλη του 19ου αιώνα. Έκτοτε βρίσκεται στη δίνη μιας οικουμενιστικής φρενίτιδας η οποία κορυφώθηκε με την άνοδο του Μεγάλου Αποστάστη της πίστης μας Πατριάρχη Αθηναγόρα και η οποία συνεχίζεται έκτοτε με αμείωτη σφροδρότητα σε όλα τα επίπεδα.
3.) Η Εκκλησία της Ρωσσίας είναι ένα εθνοφυλετικό μόρφωμα υποχείριο στις ορέξεις του Καίσαρα που εστιάζει την προσοχή της σε εγκόσμιους στόχους που εξυπηρετούν τον Ρωσσικό εθνικισμό.

Η ηγεσία της Εκκλησίας της Ρωσσίας ευθυγραμμίζεται πλήρως με τους Φαναριώτες και σε ορισμένους τομείς τους υπερακοντίζει σε οικουμενιστική ασέβεια όπως λ.χ. στον τρόπο που δέχεται όσους προσέρχονται στην Ορθοδοξία από τον Παπισμό.

Στην ίδια οικουμενιστική πορεία κινούνται οι πλείστες Ορθόδοξες Εκκλησίες.

Η Εκκλησία της Ελλάδος έχει δεκάδες ιεράρχες που δεν συνευδοκούν με την οικουμενιστική πορεία πλην όμως ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος απονευρώνει κάθε αντίσταση με τις μηχανορραφίες του.

ΜΟΝΟΝ δύο Αυτοκέφαλες Ορθόδοξες Εκκλησίες έχουν ξεφύγει από την οικουμενιστική λαίλαπα. Η Εκκλησία της Βουλγαρίας και η Εκκλησία της Γεωργίας, οι οποίες αρνήθηκαν να συμμετάσχουν στη Σύνοδο της Κρήτης αλλά και καταδίκασαν τις αποφάσεις της για λόγους ουσίας επειδή, δηλαδή, είναι οικουμενιστική Σύνοδος. Παράλληλα δεν συμμετέχουν στο ΠΣΕ, η δε Εκκλησία της Βουλγαρίας αρνείται να συμμετάσχει στο διάλογο με τους Παπικούς.

No comments:

Post a Comment