Friday, July 28, 2017

Η ΔΙΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΤΟΥ Π. ΕΠΙΦΑΝΙΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ “ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΤΥΠΟ”


Η ΔΙΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΤΟΥ Π. ΕΠΙΦΑΝΙΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ “ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΤΥΠΟ”

Της κυρίας Ελένης Λωρίτου
=====

Το ερώτημά μου, κ. Τελεβάντο, είναι μήπως ο π. Ιερόθεος Αργύρης, ως κληρικός της Μητροπόλεως Πειραιώς, είναι απόλυτα καλυμμένος από την Εκκλησία Πειραιώς, για όσα διαδίδει και γράφει στον “Ορθόδοξο Τύπο” σχετικά με την ΙεροΚανονικώς κατοχυρωμένη αποτείχιση και την διδασκαλία του π. Επιφανίου Θεοδωρόπουλου επί αυτού. 

Δεν θέλω να πώ, ότι ο κληρικός της κάθε Μητροπόλεως δεν πρέπει να έχει την ελευθερία της έκφρασης, αλλά το περίφημο με όλη την σημασία της λέξεως “Γραφείο επί των αιρέσεων της Μητροπόλεως Πειραιώς” που παίρνει θέση για όλα τα θέματα της επικαιρότητος, θα πρέπει να τοποθετηθεί επάνω στο θέμα του “Ορθοδόξου Τύπου” την στιγμή μάλιστα, που ένας κληρικός της εμπλέκεται σε αυτό το θέμα και στην παραχάραξη της διδασκαλίας του π. Επιφανίου.

Εμείς θα επιθυμούσαμε την διενέργεια ενός

θεολογικού συνεδρίου με αυτό το θέμα, εφ’ όσον είναι ένα θέμα της επικαιρότητος, που έχει δημιουργήσει σύγχυση. Εάν όμως δεν θέλει να διενεργήσει συνέδριο, θα περιμέναμε μία ξεκάθαρη τοποθέτηση του “Αντιαιρετικού Γραφείου”. Αν δεν θέλει ούτε το ίδιο το “Γραφείο” να κάνει μία ξεκάθαρη τοποθέτηση, ας ενισχύσει κάποιους καλούς θεολόγους πνευματικά παιδιά ή όχι του μακαριστού Γέροντος να το κάνουν. 

Ο π. Επιφάνιος δεν είχε πνευματικά παιδιά μόνο τον π. Βολουδάκη και τον π. Ιερόθεο Αργύρη που σφετερίζονται την πνευματική του κληρονομιά. Ο π. Επιφάνιος είναι ένας σύγχρονος πατέρας της Εκκλησίας και πνευματικά του παιδιά είμαστε όλοι. Αφού τα ίδια τα πνευματικά του παιδιά έχουν πιεί το αμίλητο νερό, για ό,τι συμβαίνει, ας φύγει η χάρη της πνευματικής κληρονομιάς από αυτούς και ας πάει αλλού. Τα πνευματικά παιδιά του π. Επιφανίου δεν μιλάνε και αν μιλήσουν απλώς τον παραχαράσσουν. Είναι λυπηρό!

No comments:

Post a Comment