Saturday, July 8, 2017

Η ΔΙΑΚΟΠΗ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟΥ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ


ΚΑΤΑ ΤΗΝ Ι. Μ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Ο π. ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΑΝΩΛΗΣ ΕΙΝΑΙ ΣΧΙΣΜΑΤΙΚΟΣ!
Γ΄

Η ΔΙΑΚΟΠΗ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟΥ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Του π. Νικόλαου Μανώλη
=====


Συνεπάγεται από όλα τα παραπάνω, σεβαστοί πατέρες του μητροπολιτικού μεγάρου, ότι Σχίσμα δημιουργεί ο αιρετίζων επίσκοπος μέσα στην Εκκλησία. Αυτός κηρύττει “γυμνή τη κεφαλή” την αίρεση, δηλαδή με παρρησία, με λόγους και έργα, δημόσια. Δημοσίως συμφωνεί με τους αιρετικούς αποδεχόμενος τις αιρέσεις τους. Αυτός έχει τη διοίκηση ώστε να δημιουργήσει και Σχίσμα. Αυτός με την αίρεσή του, διδάσκει στον λαό τις πλάνες διδαχές παρασύροντας τον σε ατραπούς εκτός της Εκκλησίας.

Στη δήλωση μου της διακοπής μνημοσύνου του μητροπολίτου Θεσσαλονίκης, αναφέρω τους λόγους που κατά τη γνώμη μου είναι Οικουμενιστής και κηρύττει στην Εκκλησία “γυμνή τη κεφαλή” την παναίρεση του Οικουμενισμού. Η ιερατική μου συνείδηση αντέδρασε στην προδοτική ενέργειά του να επιβάλει στην μητρόπολή του τις αιρετικές αποφάσεις την λεγομένης “Αγίας και Μεγάλης Συνόδου” της Κρήτης, της γνωστής ως Ψευδοσυνόδου. Η διακοπή του μνημοσύνου του επισκόπου μου και η αποτείχιση από τις αιρέσεις του, προστατεύουν την Εκκλησία από Σχίσματα, όπως επισημαίνουν οι ιεροί κανόνες. Ο ιερεύς, αλλά και ο κάθε πιστός, σηκώνει ένα πνευματικό τείχος στην αίρεση και αποτειχίζεται από αυτήν, απομονώνοντας τον επίσκοπο και τις αιρέσεις του. Θέτει εν τη πράξη στην κρίση της Εκκλησίας τον κακόδοξο επίσκοπο, τον κρατά έξω από το τείχος που ορθώνει, καταγγέλλοντάς τον στην Εκκλησία ως “ψευδεπίσκοπο”. Η διακοπή της μνημόνευσης σε αυτήν την περίπτωση, δεν είναι μόνο ευλογημένη, αλλά και επιβεβλημένη.
Καλόν είναι, λοιπόν, σεβαστοί πατέρες του μητροπολιτικού μεγάρου της Θεσσαλονίκης, αντί, παρανομώντας, να κατηγορείτε εμένα ως σχισματικό, να αναμετρηθείτε μεταξύ σας και να υπολογίσετε πόσες αιρέσεις πρεσβεύει ο καθένας σας. Κατά τους δικούς μου υπολογισμούς, στο σύνολο οικουμενιστικών πεποιθήσεων, πλάνων διδαχών, κακόδοξων κηρυγμάτων και αιρετικών δράσεων, οι μητροπολιτικοί της Ι. Μ. Θεσσαλονίκης, ανακηρύσσονται πρωταθλητές.

Πολλά από αυτά τα έχω καταγγείλει επισήμως στον μητροπολίτη. Ποιές ενέργειες έχει κάνει για την πάταξη αυτών των φαινομένων; Καμία απολύτως! Αλλά φυσικά, εμφορούμενοι οι περισσότεροι από εσάς, με το κοινό, αλλότριο, οικουμενιστικό πνεύμα του κ. Ανθίμου, απολαμβάνεται την προστασία και κηδεμονία του.

Όπως λέει η λαϊκή παροιμία, “κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει”!

No comments:

Post a Comment