Thursday, July 20, 2017

ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΕΥΘΥΝΕΙ ΤΟΝ “ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΤΥΠΟ” Ο π. ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΒΟΛΟΥΔΑΚΗΣ ΑΝΤΙ Ο π. ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΖΗΣΗΣ;



ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΕΥΘΥΝΕΙ ΤΟΝ “ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΤΥΠΟ” Ο π. ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΒΟΛΟΥΔΑΚΗΣ ΑΝΤΙ Ο π. ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΖΗΣΗΣ;

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Ποια λογική υπάρχει -και προπαντός ποια ωφέλεια- από την ποδηγέτηση του “Ορθοδόξου Τύπου” από τον σεβαστό π. Βασίλειο Βολουδάκη; Το θέλει ο Θεός να υπάρχει κολοσσός θεολογίας όπως τον π. Θεόδωρο Ζήση και να είναι πνευματικός σύμβουλος της εφημερίδας ο π. Βασίλειος Βολουδάκης; Υπάρχει -έστω και εξ αποστάσεως- απλή σύγκριση του θεολογικού εκτοπίσματος των δύο κληρικών; Μόνον παράνοες θα προέβαιναν σε τέτοιο ισχυρισμό.

Αφού, λοιπόν, όλοι συμφωνούμε ότι ο μεν σεβαστός π. Βασίλειος Βολουδάκης είναι μια μετριότητα ως θεολόγος, ο δε π. Θεόδωρος Ζήσης μια κορυφή, ποια λογική υπάρχει να συνεχίζει να καταδυναστεύει τον “Ορθόδοξο Τύπο” ο σεβαστός π. Βασίλειος;

Και να ήταν μόνον η διαφορά του θεολογικού εκτοπίσματος μεταξύ των δύο Πρωτοπρεσβυτέρων; Για περισσότερες από τρεις δεκαετίες ο π. Θεόδωρος ηγείται του αντιοικουμενιστικού αγώνα. Διοργανώνει ομιλίες, Ημερίδες, Συνέδρια, γράφει περισπούδαστα άρθρα και βιβλία εναντίον του Οικουμενισμού, συντονίζει όλους όσους αντιτίθενται στον Οικουμενισμό πολύ πέραν των γεωγραφικών συνόρων της Ελλάδας.

Η προσφορά του σεβαστού π. Βασίλειου στον αγώνα εναντίον του Οικουμενισμού όλες αυτές τις δεκαετίες σε τι συνίσταται;

Κατά το πλείστον απών.

Έγνοια του ήταν να ιδρύσει και να κατευθύνει από τα παρασκήνια παποκαισαρικό κόμμα για να ποδηγετήσει την πολιτική ζωή του τόπου κατά δεινή παράβαση επτά Κανόνων Οικουμενικών Συνόδων που απαγορεύουν ρητά και επί ποινή καθαιρέσεως την εμπλοκή των κληρικών σταις του βίου πραγματείαις!!!

Με άλλα λόγια ο σεβαστός π. Βασίλειος είναι ένας κακόδοξος κληρικός εισηγητής παποκαισαρικής πλάνης. Και όμως! Έχει την προπέτεια να απαιτεί από όλους να τον αναγνωρίσουν αρχηγό του αντιοικουμενιστικού αγώνα μόνον και μόνον επειδή με ανορθόδοξες μεθόδους (που δείχνουν ότι δεν σέβεται ούτε το μυστήριο της εξομολόγησης) πέρασε υπό τον απόλυτο έλεγχό του τον “Ορθόδοξο Τύπο”. 

Και πώς πολιτεύεται από τότε που ελέγχει τον "Ορθόδοξο Τύπο"; Προσπαθεί με κάθε τρόπο να θάψει τον π. Θεόδωρο Ζήση από φθόνο αλλά και επειδή στέκεται ογκόλιθος απέναντι στα καταχθόνια σχέδιά του να αποπροσανατολίσει τον αντιοικουμενιστικό αγώνα.

Ερωτώ: Υπάρχει έστω και ένας παραδοσιακός πιστός που αποδέχεται τον σεβαστό π. Βασίλειο Βολουδάκη αρχηγό του αντιοικουμενιστικού αγώνα; Ασφαλώς και δεν υπάρχει! Τότε γιατί δεν αποσύρεται από την εφημερίδα για να την αφήσει να κάνει προκοπή;

No comments:

Post a Comment