Friday, July 21, 2017

Ο ΜΙΛΗΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΞΙΦΟΥΛΚΕΙ


Ο ΜΙΛΗΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΞΙΦΟΥΛΚΕΙ

Του κ. Ανδρέα Κυριακού, Θεολόγου
=====

Σε ομιλία του, στον ναό του Προφήτη Ηλία Πυλαίας Θεσσαλονίκης (20.7.), ο Σεβασμιώτατος Μιλήτου Απόστολος αποπειράθηκε να συγκρίνει την εποχή μας με την εποχή του Προφήτη. Μίλησε μεταξύ άλλων για την υπάρξη τότε «θρησκευτικού φιλελευθερισμού». Λάθος μέγα. Τότε υπήρχε στο βασιλείο του Ισραήλ αποστασία από τον αληθινό Θεό, θρησκευτικός συγκρητισμός. Ο λαός κι ο βασιλιάς Αχαάβ είχαν αρνηθεί τον αληθινό Θεό, και είχαν λατρέψει τον ειδωλολατρικο θεό Βάαλ με προτροπή της βασίλισσας Ιεζάβελ και ο Προφήτης Ηλίας αντιστεκόταν, νομίζοντας μάλιστα πως είναι μόνος. 

Σίγουρα συμφωνούμε με τον Σεβασμιώτατο πως η κατάσταση αυτή επαναλαμβάνεται στην εποχή μας. Ενώ δεν επιτρέπονται από τους ιερούς κανόνες της Εκκλησίας συμπροσευχές με αιρετικούς και αλλόθρησκους, αυτές έχουν γίνει κοινός τόπος στους οικουμενιστικούς κύκλους. Πατριάρχες δωρίζουν αβέρτα «ιερά Κοράνια», μπαινοβγαίνουν σε συναγωγές, ανάβουν μενόρες κ.ο.κ. 

Εκείνο που προκαλεί τουλάχιστον θλίψιν και στενοχωρίαν είναι η παντελώς ατεκμηρίωτη και απελπισμένη προσπάθεια του Σεβασμιώτατου να ταυτίσει όσους αγωνίζονται κατά του οικουμενισμού και του Κολυμβαρίου με τους… ιερείς του Βάαλ!!! Εμείς δεν θα τρέξουμε να σταθούμε δίπλα στον διφρηλάτη Προφήτη Ηλία, ούτε καν τολμούμε να ατενίσουμε τη δόξα του. Μπορούμε όμως να σταθούμε δίπλα στους αρχαίους εκείνους πιστούς Ισραηλίτες, που επέμεναν να λατρεύουν τον αληθινό Θεό και δεν «έκλιναν γόνυ τη Βάαλ». 

Ποιος είπε, Σεβασμιώτατε, ότι η προάσπιση της Πίστεως είναι υπόθεση μόνο των Επισκόπων; Κάντε τον κόπο να μελετήσετε την απάντηση των Τεσσάρων Ορθοδόξων Πατριαρχών της Ανατολής στον πάπα Πίο Θ΄, που δηλώνουν ότι «ο λαός εστίν ο υπερασπιστής της θρησκείας και αυτό το σώμα της Εκκλησίας όστις εθέλει το θρήσκευμα αυτού αιωνίως αμετάβλητον και ομοειδές τω των Πατέρων αυτού. Διό καθ’ ημάς ούτε Πατριάρχαι, ούτε Σύνοδοι εδυνήθησαν ποτέ εισαγαγείν νέα». 

Ο Μέγας Αθανάσιος ως διάκονος υπήρξε πρωταγωνιστης της Α΄Οικουμενικής Σύνοδου. Ο Άγιος Μάξιμος ο Ομολογητής, μοναχός ων, πολέμησε τους αιρετικούς πατριάρχες και επισκόπους που ήθελαν να επιβάλουν την αίρεση του Μονοθελητισμού. Ξεχνάτε ότι, ως πρεσβύτερος, ο Άγιος Θεόδωρος ο Στουδίτης υπήρξε αρχηγέτης στον πόλεμο κατά των εικονομάχων; 

Τέλος, πολύ θα θέλατε να διώξετε από την Εκκλησία τους ιερώς αποτειχισθέντες για ν’ αλωνίζετε οικουμενιστικώς. Όσοι αποτειχίσθηκαν κατά τους κανόνες είναι ΕΝΤΟΣ της Εκκλησίας και πολεμούν τη Σύναξη του Κολυμβαρίου που μεταμόρφωσε τους αιρετικούς και αμετανοήτως κακόφρονες σε «ετερόδοξες Εκκλησίες και Ομολογίες».

No comments:

Post a Comment