Saturday, July 15, 2017

Ο ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΑΓΝΟΕΙ ΗΘΕΛΗΜΕΝΑ ΤΗ ΦΥΣΗ ΤΟΥ ΜΩΑΜΕΘΑΝΙΣΜΟΥ



Ο ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΑΓΝΟΕΙ ΗΘΕΛΗΜΕΝΑ ΤΗ ΦΥΣΗ ΤΟΥ ΜΩΑΜΕΘΑΝΙΣΜΟΥ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Διαβάσαμε, στο ιστολόγιο “Πατερική Παράδοσις”, το ακόλουθο σχόλιο του mandatoras:

“Σε δημοσίευμα του www.jewsnews.co.il, που εκφράζει την έντονη Ισραηλιτική δυσαρέσκεια, φέρεται ο Πάπας Φραγκίσκος να τσουβάλιασε Χριστιανούς, Εβραίους και Μουσουλμάνους  "τρομοκράτες".

Σε μια προσπάθεια να εκφέρει λόγο πολιτικά ορθό, αντί να πει δεν είναι όλοι οι Μουσουλμάνοι τρομοκράτες, παραγνώρισε πασίγνωστες ομάδες τρομοκρατών όπως ο ISIS και η Μουσουλμανική Αδελφότητα.

Οι δηλώσεις του, ξεσήκωσαν θύελλα διαμαρτυριών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από Καθολικούς και κυρίως Εβραίους.

Το Φανάρι βεβαίως από τέτοιες προκλητικές δηλώσεις του Ποντίφικα, δε φαίνεται να θίγεται. Καλύτερα να σιωπά λοιπόν, διπλωματικώς παρά να γίνουμε μάρτυρες δηλώσεων στήριξης του Πάπα.”

Το σχόλιο δεν χτυπά κέντρο. Το μήνυμα του Πάπα δεν αστοχεί απλά επειδή αφήνει εκτός αναφοράς τις πολυάριθμες Ισλαμικές τρομοκρατικές οργανώσεις που προβαίνουν, επί καθημερινής βάσεως, σε δολοφονικές ενέργειες σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της υφηλίου.

Κάνει πολύ χειρότερο! Αγνοεί ηθελημένα -δεν υπάρχει αμφιβολία- ότι η Ισλαμική βία δεν εδράζεται απλά στην πολεμοκάπηλη ιδεολογία κάποιων ακραίων ομάδων αλλά είναι σύμφυτη με τη θρησκεία του Κορανίου.

Γιατί προβαίνει σ’ αυτή την απαράδεκτη προσέγγιση ο Πάπας Φραγκίσκος; 

Για δύο λόγους:

1.) Η διδασκαλία της Β΄ Βατικάνειας Συνόδου για τις λεγόμενες Αβρααμικές θρησκείες τον υποχρεώνει να μη απορρίψει στη βάση του τον Μωαμεθανισμό αλλά να δεχτεί την -κατά κάποιο τρόπο- θεική του προέλευση.

2.) Ο Πάπας Φραγκίσκος προέρχεται από το χώρο της Λατινικής Αμερικής και βλέπει τα πράγματα με το φακό ενός παπικού κληρικού που αντιλαμβάνεται τις συνέπειες της φτώχειας και της δυστυχίας που αντιμετωπίζει η μεγάλη πλειοψηφία των κατοίκων της Λατινικής Αμερικής.

Παράλληλα παρακολουθεί με απόγνωση και τρόμο ότι οι Προτεστάντες -και δη οι λεγόμενοι “Ευαγγελικοί Προτεστάντες”- κάνουν θραύση στη Λατινική Αμερική, επειδή τις τελευταίες δεκαετίες κατόρθωσαν να αποσπάσουν 150 εκατομμύρια Παπικούς πιστούς και να τους προσηλυτίσουν στον Προτεσταντισμό.

Ο Πάπας Φραγκίσκος γνωρίζει ότι η απόλυτη φτώχεια και δυστυχία πολλών κατοίκων της Λατινικής Αμερικής τους οδηγεί να αναζητούν μια “Εκκλησία” η οποία να μάχεται για το δίκαιο των φτωχών και των περιφρονημένων.

Γι’ αυτό ο ίδιος είναι ο πιο θερμός οπαδός της λεγόμενης "θεολογίας της απελευθέρωσης" και της παγκοσμιοποίησης.

Ως εκ τούτου κηρύττει την ανοχή έναντι του Ισλάμ, παραγνωρίζει τις δογματικές διαφορές, υποβαθμίζει την αντίδραση του Βατικανού έναντι όσων προβαίνουν σε έκτρωση ή μάχονται  για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων και επικεντρώνει την προσοχή του στην παγκοσμιοποίηση, στην καλλιέργεια κλίματος ανοχής και στην προσπάθεια στήριξης των φτωχών ανθρώπων που υποφέρουν σε ολόκληρο τον κόσμο.

Όλα αυτά φυσικά αφορούν τον Πάπα Φραγκίσκο και το Βατικανό. Η Ορθοδοξία ούτε την πλάνη των Αβρααμικών θρησκειών υιοθετεί, ούτε η θεολογία της απελευθέρωσης την εκφράζει. Πορεύεται το δρόμο της. Διδάσκει με το ασκητικό εν Χριστώ ήθος της και καλεί τους ανθρώπους σε μετάνοια για να γίνουν “κοινωνοί θείας φύσεως”.

No comments:

Post a Comment