Wednesday, July 19, 2017

ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΗ ΤΕΡΑΤΟΓΕΝΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ


ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΗ ΤΕΡΑΤΟΓΕΝΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ

Του κ. Ανδρέα Κυριακού, Θεολόγου
=====

Ο Καθηγητής του Πανεπιστημίου του Γκρατς κ. Γ. Λαρεντζάκης, σε άρθρο του («Αμήν» 17.7.), ασχολείται με τη λύση του ουκρανικού εκκλησιαστικού ζητήματος. Γράφει επί τούτου μεταξύ άλλων: «Εάν συμφωνήσουν όλες οι εκκκλησιαστικές δικαιοδοσίες της Ουκρανίας με ανατολική ορθόδοξη έκφραση (sic) και παράδοση – συμπεριλαμβανομένων ασφαλώς και των Ελληνο-Καθολικών (Ουνιτών) – θα ήταν δυνατό να δημιουργηθεί μία  Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Ουκρανίας εξελισσόμενη από θυγατέρα σε ενηλικιωμένη αδελφή Εκκλησία…».

Με την ανωτέρω εισήγηση ο Ελλογιμώτατος φανερώνει και στον πλέον δύσπιστο την ακραιφνή οικουμενιστική του τοποθέτηση και τις διαχρονικές του κακόδοξες εμμονές. Τι μας λέει στην πραγματικότητα ο κ. Καθηγητής; Οι αποφάσεις του Κολυμβαρίου περί «ετεροδόξων Εκκλησιών και Ομολογιών» ΠΡΕΠΕΙ να τεθούν σε εφαρμογή. Δεν είναι για τα συρτάρια. Δεν είναι τυχαία που ο εκπεσών της αληθείας Παπισμός μεταμορφώθηκε οβιδιακώς στο Μπαλαμάντ από το 1993 σε «αδελφή Εκκλησία της πρεσβυτέρας Ρώμης». Ούτε αποτελεί λάθος ή παραστράτημα της γλώσσης των οικουμενιστών η προσφώνηση του αιρεσιάρχη του φέουδου του Βατικανού ως «Αγιώτατου αδελφού». Οι οικουμενιστές την εννοούν άχρι μυελού των οστέων τους. 

Το αποτέλεσμα; Θέλει ο κ. Λαρεντζάκης μια Αυτοκέφαλη Ορθόδοξη Εκκλησία, αυτή της Ουκρανίας, που θα είναι το μοντέλο της ψευδοενώσεως των Ορθοδόξων με τους Παπικούς. Η πρόταση του κ. Λαρεντζάκη είναι να ενωθούν τέσσερις δικαιοδοσίες σε μία. 
1.) Η κανονική δικαιοδοσία της Αυτόνομης Εκκλησίας της Ουκρανίας του Πατριαρχείου της Μόσχας, 
2.) Οι σχισματικοί του «Πατριαρχείου του Κιέβου» του καθαιρεθέντος Φιλάρετου Ντενυσένκο,
3.) Η αυτοκαλούμενη "Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Ουκρανίας", και 
4.) Η άλλη σχισματική ομάδα των Ουκρανών των λυσσαλέων εχθρών της Ορθοδοξίας που αυτοαποκαλούνται “Ελληνο-καθολικοί” τουτέστιν Παπικοί Ουνίτες!!! 

Οι τελευταίοι, αφού αναγνώρισαν τον αιρεσιάρχη του Βατικανού, έχουν εκπέσει από καιρό της ορθής πίστεως. Σαν ΑΙΡΕΤΙΚΟΙ αποτελούν προβατόσχημους λύκους με δοράν την αμφίεση των «κληρικών» τους, την τυπική διάταξη, το σχήμα των ναών τους κ.ο.κ.. Έχουν όμως ΑΛΛΗ πίστη, αλλότρια της αληθείας. 

Αυτά για τους οικουμενιστές είναι φυσικά ψιλά γράμματα,τόσο ασήμαντα που ΔΕΝ πρέπεν καν να θιγόνται.!!! Ευτυχώς που οι παρούσες συγκυρίες δεν επιτρέπουν στα οικουμενιστικά όνειρα του κ. Καθηγητού να έχουν σχέση με την πραγματικότητα. Δείχνουν, όμως, πασιφανώς, την αλλοτρίωση που επέφερε η οικουμενιστική λαίλαπα.

No comments:

Post a Comment