Tuesday, July 25, 2017

ΣΚΗΝΕΣ ΑΠΕΙΡΟΥ ΚΑΛΛΟΥΣ ΔΙΑΔΡΑΜΑΤΙΣΤΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΜΗΛΟΧΩΡΙΟΥ



ΣΚΗΝΕΣ ΑΠΕΙΡΟΥ ΚΑΛΛΟΥΣ ΔΙΑΔΡΑΜΑΤΙΣΤΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΜΗΛΟΧΩΡΙΟΥ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Σκηνές απείρου κάλλους διαδραματίστηκαν ψες στον εσπερινό στην Ιερά Μονή Αγίας Παρασκευής Μηλοχωρίου, όπως διαπιστώνει ο αναγνώστης από το βίντεο που προτάσσεται της ανάρτησης.

Πιστοί εμπόδισαν τον π. Νικηφόρο Μανάδη -Πρωτοσύγκελο της Ι. Μητροπόλεως Φλωρίνης- να εισέλθει στο ναό της Μονής, έστω και για να προσκυνήσει, παρόλον ότι είναι η Μονή στην οποία εκάρη μοναχός. Πολλώ μάλλον δεν του επέτρεψαν να συλλειτουργήσει με τους πατέρες της Μονής την κυριώνυμο ημέρα της Αγίας Παρασκευής.

Αυτό που εντυπωσιάζει δεν είναι απλά η στάση των πατέρων και των προσκυνητών έναντι του π. Νικηφόρου, αλλά προπαντός η ασέβεια που έδειχναν όλοι προς τον ηγούμενο της Μονής π. Μάξιμο.

Διάφοροι παρενέβαιναν στη συζήτηση των δύο ιερωμένων με πολύ αυθάδη τρόπο. Άλλα έλεγε ο π. Μάξιμος και άλλα επέβαλαν τελικά οι λαικοί προσκυνητές, ενώ εξακοντίζονταν σοβαρές κατηγορίες εναντίον του π. Νικηφόρου ότι είναι προσκυνημένος του Πάπα, Οικουμενιστής κτλ..

Ο π. Νικηφόρος, με τη σειρά του, είπε ότι το μοναστήρι ανήκει στον Μητροπολίτη και ότι αν οι πατέρες δεν είναι έτοιμοι να δεχτούν τον επίσκοπο για να λειτουργήσει πρέπει να φύγουν από τη Μονή.!!! Με αποτέλεσμα, φυσικά, να υπάρξει έντονη αντίδραση των προσκυνητών.

Αποκαρδιωτικά και αχρείαστα φαινόμενα.

Αν ορθά αντελήφθηκα, από το διάλογο του π. Νικηφόρου με διάφορους πατέρες και προσκυνητές, η Μητρόπολη Φλωρίνης φαίνεται ότι θα προσφύγει σε ένδικα μέσα για να επιβάλει την πειθαρχία στη Μονή.

Αν αυτό τελικά συμβεί θα πρόκειται για απόλυτα απογοητευτική εξέλιξη που αποκλείεται να έχει θετικά αποτελέσματα.

Παρακαλούμε θερμά και υικά τον Σεβ. Φλωρίνης να δείξει ανοχή στους αποτειχισθέντες πατέρες της Μονής και να μην προσφύγει στα δικαστήρια και στην αστυνομία για να λύσει το πρόβλημα που δημιουργήθηκε.

Αλίμονον αν δούμε την αστυνομία να σέρνει βίαια έξω από το μοναστήρι του ένα Γέροντα ιερομόμαχο 82 ετών που προσέφερε -για δεκαετίες- τα πάντα για τη Μονή.

Ας προσπαθήσει ο Σεβασμιώτατος με την πειθώ να λύσει το πρόβλημα, έστω και αν συναντά σθεναρή αντίσταση για την ώρα.

3 comments:


  1. Δεν πήγαν εκεί οι απεσταλμένοι του επισκόπου και με τις καλύτερες προθέσεις ! Διαβάσαμε ότι ο πρωτοσύγκελλος της μητροπόλεως ορίστηκε από τον επίσκοπο ως ηγούμενος του μοναστηριού , αν και είναι ηγούμενος και σε άλλο μοναστήρι Συνεπώς δεν πήγε εκεί απλά για να προσκυνήσει Πήγε μάλλον για να βολιδοσκοπήσει Στην ερώτησή του αν αυτό είναι εκκλησία , η απάντησή είναι , ακριβώς αυτό είναι εκκλησία ! Αυτό είναι που θα έπρεπε να γίνει σε κάθε μητρόπολη, σε κάθε μητροπολιτικό ναό , σε κάθε πανηγύρι Να κλείσει κλήρος και λαός την πόρτα σε όλους ανεξαιρέτως τους 80 επισκόπους και να αφήσει μόνο τους 2-3 που απέδειξαν ότι δεν είναι οικουμενιστές ,για να έχουμε και κάπου να καταφύγουμε Τώρα μάθαμε και συνηθίσαμε την εκκλησία ψόφια και την ντρεπόμαστε ζωντανή Προσωπικώς ντρέπομαι τά πολυάνθρωπα μοναστήρια με τον πολύ κόσμο που είναι προσκολλημένοι σε αυτά , που δέχτηκαν να τους αλώσει ο τάδε και ο τάδε αιρετικός επίσκοπος και του έστρωσαν βελούδινα χαλιά για να περάσει Τολμούν οι ξεπουλημένοι παπάδες να διώχνουν τον κόσμο από τους ναούς , αντί να κλείσουν την πόρτα στον τολμητία επίσκοπο Κάποιος αποκάλεσε τον κόσμο που διαμαρτύρεται ντοπαρισμένο Ντοπαρισμένος είναι ο κόσμος από το δηλητήριο των αιρετικών διδασκαλιών , που τους έχουν ναρκώσει Οι παπάδες και οι πνευματικοί τους έχουν βάλει στην μύτη να αναπνεύσουν φυσικό αέριο ,για να νεκρώσουν τά αντανακλαστικά του , να αποκοιμηθούν και να μην τους ενοχλούν Ο λαϊκός οικουμενισμός προάγεται με την μέθοδο του ντοπαρίσματος με το δηλητήριο του οικουμενισμού Τολμούν να ρωτήσουν , αν αυτό είναι εκκλησία , αν αυτό είναι αγάπη !

    ReplyDelete
  2. Kύριε Τελεβάντο , το πρώτο σχόλιό μου πού μπήκε ; Επειδή φοβάμαι οτι δέν το έστειλα στην οικεία ανάρτηση , το ξαναστέλλω ......

    ReplyDelete


  3. Δεν πήγαν εκεί οι απεσταλμένοι του επισκόπου και με τις καλύτερες προθέσεις ! Διαβάσαμε ότι ο πρωτοσύγκελλος της μητροπόλεως ορίστηκε από τον επίσκοπο ως ηγούμενος του μοναστηριού , αν και είναι ηγούμενος και σε άλλο μοναστήρι Συνεπώς δεν πήγε εκεί απλά για να προσκυνήσει Πήγε μάλλον για να βολιδοσκοπήσει Στην ερώτησή του αν αυτό είναι εκκλησία , η απάντησή είναι , ακριβώς αυτό είναι εκκλησία ! Αυτό είναι που θα έπρεπε να γίνει σε κάθε μητρόπολη, σε κάθε μητροπολιτικό ναό , σε κάθε πανηγύρι Να κλείσει κλήρος και λαός την πόρτα σε όλους ανεξαιρέτως τους 80 επισκόπους και να αφήσει μόνο τους 2-3 που απέδειξαν ότι δεν είναι οικουμενιστές ,για να έχουμε και κάπου να καταφύγουμε Τώρα μάθαμε και συνηθίσαμε την εκκλησία ψόφια και την ντρεπόμαστε ζωντανή Προσωπικώς ντρέπομαι τά πολυάνθρωπα μοναστήρια με τον πολύ κόσμο που είναι προσκολλημένοι σε αυτά , που δέχτηκαν να τους αλώσει ο τάδε και ο τάδε αιρετικός επίσκοπος και του έστρωσαν βελούδινα χαλιά για να περάσει Τολμούν οι ξεπουλημένοι παπάδες να διώχνουν τον κόσμο από τους ναούς , αντί να κλείσουν την πόρτα στον τολμητία επίσκοπο Κάποιος αποκάλεσε τον κόσμο που διαμαρτύρεται ντοπαρισμένο Ντοπαρισμένος είναι ο κόσμος από το δηλητήριο των αιρετικών διδασκαλιών , που τους έχουν ναρκώσει Οι παπάδες και οι πνευματικοί τους έχουν βάλει στην μύτη να αναπνεύσουν φυσικό αέριο ,για να νεκρώσουν τά αντανακλαστικά του , να αποκοιμηθούν και να μην τους ενοχλούν Ο λαϊκός οικουμενισμός προάγεται με την μέθοδο του ντοπαρίσματος με το δηλητήριο του οικουμενισμού Τολμούν να ρωτήσουν , αν αυτό είναι εκκλησία , αν αυτό είναι αγάπη !

    ReplyDelete