Monday, July 31, 2017

Η ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΤΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΩΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ ΚΑΙ ΓΕΩΡΓΙΑΣ


Η ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΤΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΩΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ ΚΑΙ ΓΕΩΡΓΙΑΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Στο εξαιρετικού ενδιαφέροντος άρθρο του, που επιγράφεται ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΕΝ ΤΗ ΟΙΚΟΥΜΕΝΗ ΙΕΡΩΣ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΘΕΝΤΩΝ apologitikaa.blogspot.com/2017/07/blog-post_38.html, που παραθέσαμε στην αμέσως προηγούμενη ανάρτηση, ο θεολόγος κ. Παναγιώτης Νούνης κάνει μία λίαν σημαντική αποκάλυψη τεράστιας σημασίας για την πορεία του αντιοικουμενιστικού αγώνα και για τον αγώνα των όπου γης παραδοσιακών πιστών που προσπαθούν να ακυρώσουν συνοδικά τις κακόδοξες αποφάσεις της Συνόδου της Κρήτης.

Αναφέρει, συγκεκριμένα, ότι, επί του παρόντος, οι Εκκλησίες της Βουλγαρίας και της Γεωργίας απέρριψαν συνοδικά τις αποφάσεις της Συνόδου της Κρήτης σαν πρώτο στάδιο αποτείχισης από την παναίρεση του Οικουμενισμού και αποστασιοποίησή από τη Σύνοδο της Κρήτης.

ΟΙ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΘΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΠΤΥΧΑ ΤΟΥΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ
________

Επιφυλάσσουν, όμως, -όπως μας αποκαλύπτει ο κ. Νούνης-, ένα πολύ πιο δραστικό μέτρο εναντίον των Πρωθιεραρχών, οι οποίοι ενέκριναν τα κακόδοξα κείμενα του Κολυμπαρίου με την διακοπή -εν ευθέτω χρόνω- του μνημοσύνου του Πατριάρχη Βαρθολομαίου και των άλλων Πρωθιεραρχών που συμμετείχαν στη Σύνοδο της Κρήτης.

Αυτή η αποκάλυψη πρέπει να προβληματίσει σοβαρά όλους μας.

Τα δύο παραδοσιακά Πατριαρχεία Βουλγαρίας και Γεωργίας
1.) Αρνήθηκαν να συμμετάσχουν στη Σύνοδο της Κρήτης, 
2.) Καταδίκασαν τις κακόδοξες αποφάσεις του Κολυμπαρίου, και 
3.) Σαν τελευταίο μέτρο μεθοδεύουν να βγάλουν από τα δίπτυχα τους Πρωθεριάρχες που έλαβαν μέρος στη Σύνοδο της Κρήτης.

ΟΙ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ ΘΑ ΥΠΟΧΡΕΩΘΟΥΝ ΣΕ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟ
_______

Τι σημαίνει αυτό στην πράξη; Ότι οι αντιδράσεις εναντίον των αποφάσεων της Συνόδου της Κρήτης διεξάγονται πια στο επίπεδο των Ορθοδόξων Αυτοκεφάλων Εκκλησιών. Έτσι έχουμε βάσιμη ελπίδα ότι οι Οικουμενιστές θα αναγκαστούν να συμβιβαστούν και την ανάγκη φιλοτιμία ποιούμενοι θα δεχτούν να αναθεωρήσουν τις κακόδοξες αποφάσεις του Κολυμβαρίου σε μια Πανόρθοδοξη Σύνοδο με τη συμμετοχή όλων των Αυτοκεφάλων Ορθοδόξων Εκκλησιών.

Φυσικά δεν είμαστε αφελείς. Οι Οικουμενιστές δεν θέλουν να αναθεωρήσουν αλλά να κάνουν αποδεκτές τις αποφάσεις της Συνόδου της Κρήτης. Αν, όμως, θέλουν να γίνουν αποδεκτές είναι υποχρεωμένοι να συμβιβαστούν με τις παραδοσιακές Εκκλησίες της Βουλγαρίας και της Γεωργίας.

ΟΙ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΕΙΣ ΣΥΝΕΡΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ
________

Επομένως η διακοπή του μνημοσύνου αιρετιζόντων επισκόπων που συντελείται σε διάφορες Ορθόδοξες Εκκλησίες παίρνει άλλη διάσταση. 

Στο μεταξύ -ασφαλώς- και θα στηρίξουμε τις αποτειχίσεις όσων πατέρων και αδελφών μας διακόψουν το μνημόσυνο αιρετιζόντων επισκόπων, οι οποίοι κηρύττουν γυμνή τη κεφαλή κατεγνωσμένη αίρεση, και σαφέστατα θα υπερασπιστούμε όλους τους αποτειχισμένους από τη διωκτική μανία των Οικουμενιστών, επειδή η Αποτείχισή τους λειτουργεί σαν αποτελεσματικός μοχλός πίεσης σε βάρος των Οικουμενιστών.

ΟΙ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΕΝ ΔΥΝΑΜΕΙ ΔΟΓΜΑΤΙΚΟ ΣΧΙΣΜΑ
____________

Η απόρριψη των κακόδοξων αποφάσεων της Συνόδου της Κρήτης δεν είναι ισχυρή ένδειξη και απόδειξη για το Δογματικό Σχίσμα που επεβλήθη με τη Σύνοδο των αποστατών της Ορθοδοξίας;

Πώς είναι δυνατό δύο Αυτοκέφαλες Εκκλησίες να απορρίπτουν και να μην αναγνωρίζουν μία «Πανορθόδοξη Σύνοδο»; Δεν είναι τούτο ένα εν δυνάμει και εν εξελίξει Δογματικό Σχίσμα; Γιατί, επομένως, οι Οικουμενιστές αποκαλούν όσους διαμαρτύρονται ή όσους αποτειχίστηκαν ως σχισματικούς; Για να κουκουλώσουν το σχίσμα που οι ίδιοι δημιούργησαν;

Πόσο καθαρά έβλεπε -μα την αλήθεια- τα πράγματα ο Όσιος Ιουστίνος Πόποβιτς όταν προφήτευε ότι από μια οικουμενιστική Πανορθόδοξη Σύνοδο το μόνο που μπορούμε να περιμένουμε είναι να προκληθούν "σχίσματα, σχίσματα, σχίσματα.!"

No comments:

Post a Comment