Saturday, July 8, 2017

Η ΕΚΚΟΣΜΙΚΕΥΣΗ ΣΤΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΝΕΑΣ ΚΡΗΝΗΣ ΚΑΙ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΟΣ



Η ΕΚΚΟΣΜΙΚΕΥΣΗ ΣΤΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΝΕΑΣ ΚΡΗΝΗΣ ΚΑΙ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΟΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Διαβάσαμε στη “Ρομφαία”:

“Στον πανέμορφο αύλειο χώρο του Παλαιού Κυβερνείου, στο Παλατάκι της Καλαμαριάς, με τη σεπτή ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς, π. Ιουστίνου, έλαβε χώρα με καταπληκτική επιτυχία μια μεγάλη συναυλία, σταθμός για την Καλαμαριά. 

Την εκδήλωση διοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς προσδίδοντας τον τίτλο: «Που 'ναι τα χρόνια: ο Σταύρος Κουγιουμτζής ''ξεναγεί'' στην Καλαμαριά μέσα από τα τραγούδια του». 

Αυτό είναι, λοιπόν, το έργο των Μητροπολιτών μας! Να διοργανώνουν συναυλίες κοσμικών τραγουδιστών.!!!

Εμείς, όμως, άλλα περιμέναμε από ένα Μητροπολίτη που προήλθε από το παραδοσιακό, ασκητικό και αγωνιστικό περιβάλλον του μακαριστού Φλωρίνης Αυγουστίνου Καντιώτη. Ελπίζαμε ότι ο Σεβασμιώτατος θα ήταν στην πρώτη γραμμή των αγώνων της Εκκλησίας, θα ήταν πρόθυμος να ομολογεί με παρρησία την πίστη μας, να μιλά για την ανάγκη να διατηρηθεί ο ορθόδοξος ομολογιακός χαρακτήρας του μαθήματος των Θρησκευτικών και να είναι πρωταγωνιστής στον αγώνα για να περιφρουρηθεί η ορθόδοξη ευσέβεια από τη λύμη των αιρέσεων, από την εκκοσμίκευση και από τους νεωτερισμούς.

Στο ελάχιστο χρόνο από την εις επίσκοπο χειροτονία του ο Σεβ. Καλαμαριάς έχει σκανδαλίσει τους πιστούς με τα ατέλειωτα ταξίδια του σε ολόκληρη την Ελληνική επικράτεια και επέκεινα για να συμμετάσχει σε πολυαρχιερατικά συλλείτουργα, για την έλλειψη ομολογιακού φρονήματος για τα θέματα της πίστης μας, για το πολλά σύρτα-φέρτα με τους εν Κύπρω και εν Αγίω Όρει Βατοπαιδινούς και για το πνεύμα της εκκοσμίκευσης που χαρακτηρίζει τη διακονία του.

Ας ελπίσουμε ότι ο Σεβασμιώτατος θα αναλογιστεί ποιας κληρονομιάς είναι γόνος, θα έρθει εις εαυτόν, θα ανανήψει και θα ποιμάνει τη Μητρόπολή του Θεοφιλώς και θα δώσει την καλή ομολογία πίστεως για τον Οικουμενισμό, για τη Σύνοδο της Κρήτης, για το μάθημα των Θρησκευτικών, για την εκκοσμίκευση και για τους νεωτερισμούς, που μαστίζουν την Εκκλησία.

No comments:

Post a Comment