Monday, July 24, 2017

ΑΝΤΙΡΡΗΣΕΙΣ ΣΧΟΛΙΑΣΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΕΒ. ΦΛΩΡΙΝΗΣ


ΑΝΤΙΡΡΗΣΕΙΣ ΣΧΟΛΙΑΣΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΕΒ. ΦΛΩΡΙΝΗΣ
=====

Λάβαμε, από ανώμυμο σχολιαστή, την ακόλουθη επιστολή που καταχωρήσαμε στην ανάρτηση “Υπάρχουν στοιχεία που αποδεικνύουν ότι ο Σεβ. Φλωρίνης Θεόκλητος είναι οικουμενιστής και Κολυμπαριστής;”:


Αγαπητέ κ. Τελεβάντο,

Αυτό που κάνει ο μητροπολίτης Φλωρίνης να εξοντώνει όσους πολεμούν την κακοσύνοδο της Κρήτης είναι απόδειξη ότι στηρίζει την σύνοδο της Κρήτης. Η ανθρώπινη επικοινωνία εκδηλώνεται με μεταφορά μηνυμάτων μέσω λεκτικών τρόπων, με μη λεκτικούς τρόπους (π.χ. σήματα στον δρόμο) και με την γλώσσα της συμπεριφοράς. Η γλώσσα της συμπεριφοράς μεταφέρει τα ισχυρότερα μηνύματα κατά την επικοινωνία από τις άλλες οδούς επικοινωνίας, (η δύναμη του παραδείγματος στην αγωγή). Εάν εμείς συνομιλούμε και προφορικά σας διαβεβαιώνω ότι με ενδιαφέρει η συνομιλία μας, κοιτάζω όμως συνέχεια στο ρολόι του χεριού μου αυτό που θα καταλάβετε είναι ότι με απασχολεί η διάρκειά της, δεν θα προσέξετε τόσο στα λόγια μου ή εάν σηκωθώ από το κάθισμα μου θα καταλάβετε ότι η διάθεση για συνομιλία εκ μέρους μου τελείωσε.

Με πόσο καθαρότερο τρόπο να υποστηρίξει την
κακοσύνοδο της Κρήτης από το να εξοντώνει όσους την πολεμούν ο μητροπολίτης Φλωρίνης; Δεν επιπλήττει απλώς ή αφαιρεί οφφίκια κ.λ.π, θέλει να εξαφανίσει με τις διώξεις του τους τρείς συν-κληρικούς του, εξ όσων γνωρίζουμε έχει παραπέμψει και τους τρείς πατέρες στην σύνοδο. 

Δυστυχώς αποδεικνύεται ένα αφελές άτομο του οποίου η ευσέβεια σε θέματα πίστεως με τον πρώτο δυνατό αέρα κατέρρευσε. Εάν είχε αγιοπνευματική διάκριση δεν θα έσβηνε αυτό το καντηλάκι αντίδρασης προς την κακοδοξία στην περιοχή του, θα το ενίσχυε με την ανοχή του, ή θα έκανε ότι και η ορθόδοξη εκκλησία απέναντι στους Ρ/Κ τους οποίους όπως μας πληροφορούν τα κείμενα της Λυών δεν καταδίκασε συνοδικά (παρά τα λάθη τους) για να μην διακοπούν τελείως οι γέφυρες επικοινωνίας και επιστροφής. Τώρα οδηγεί τα πράγματα σε οξεία σύγκρουση, εάν αρνηθούν να παραδώσουν την διοίκηση, κλειδιά κ.λ.π στο Μηλοχώρι τι θα κάνει θα καλέσει την αστυνομία να τους σύρει έξω με την βία; Δυστυχώς αποδεικνύεται ένα αφελές άτομο, απογοήτευσε όσους είχαν κάνει σημαία το “δεν θα πάω να γίνω γλάστρα στην Κρήτη”, όσους είχαν το αγωνιστικό φρόνημα του αγίου γέροντός του ο οποίος αντέδρασε προς την αίρεση με διακοπή μνημοσύνου, τον ισχυρότερο τρόπο αντίδρασης, αλλά και τους συν-κληρικούς του επί τόσες δεκαετίες φερόμενος προς αυτούς με την μέγιστη σκληρότητα.

Παρακαλώ μην του δίνετε επιχειρήματα.

Επίσης καταχωρήσαμε στην ίδια ανάρτηση
“Υπάρχουν στοιχεία που αποδεικνύουν ότι ο Σεβ. Φλωρίνης είναι οικουμενισττής και Κολυμπαριστής;” το ακόλουθο σχόλιο της κυρίας Ελένης Λωρίτου που κινείται στο ίδιο πνεύμα:

Λωρίτου ΕλένηJuly 24, 2017 at 1:24 PM

Έστω καί άν υπάρχει υπερβάλλων ζήλος εκ μέρους των πατέρων, θα έπρεπε ο επίσκοπος Θεόκλητος να τους επαινέσει και όχι να τους τιμωρήσει, σύμφωνα και μέ το παράδειγμα, που αναφέρουν οι διδαχές της ορθοδόξου πνευματικότητος, του κυρίου εκείνου που επιστρέφει μετά από πολυήμερη απουσία και βρίσκει την πόρτα κλειστή Χτυπά, αλλά ο δούλος αρνείται να του ανοίξει, μέχρι να ξημερώσει και να δεί το πρόσωπό του οτι είναι στά αλήθεια ο κύριός του Αυτός ο κύριος θα επαινέσει ως συνετό και δέν θα τιμωρήσει τον δούλο του για την άρνησή του να του ανοίξει Το ίδιο θα έπρεπε να κάνει και ο επίσκοπος Θεόκλητος.

No comments:

Post a Comment