Monday, July 24, 2017

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΝΩΝΥΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟ ΟΤΙ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΗΣ



ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΝΩΝΥΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟ ΟΤΙ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΗΣ, ΚΟΛΥΜΠΑΡΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΑΡΝΗΤΗΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Τα δύο σχόλια, που δημοσιεύσαμε στην αμέσως προηγούμενη ανάρτηση, διατυπώνουν πολλές ενδιαφέρουσες θέσεις. Αποτυγχάνουν, όμως, να μας δώσουν συγκεκριμένες πληροφορίες για ποιο λόγο ο Μητροπολίτης Φλωρίνης είναι Οικουμενιστής, Κολυμπαριστής και αρνητής της Ορθοδοξίας.

Εμείς κατοικούμε πέντε χιλιάδες μίλια μακρυά από τη Φλώρινα. Ως εκ τούτου δεν γνωρίζουμε ανθρώπους και καταστάσεις και ότι γράφουμε βασίζεται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ σε δημοσιεύματα που βρήκαμε στο διαδίχτυο, στα βίντεο και στα ΜΜΕ.

Όλα όσα υπέπεσαν στη δική μας αντίληψη, μας πληροφορούν ότι ο Μητροπολίτης Φλωρίνης ουδέποτε είπε ή έγραψε ή έκανε κάτι οικουμενιστικό.

Για το αντίθετο είδαμε πολλές μαρτυρίες ότι ήταν πάντοτε αντιοικουμενιστής και με το γνωστό βίντεο πριν τη Σύνοδο της Κρήτης έδωσε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο το στίγμα του ότι κάθε άλλο παρά είναι Κολυμπαριστής.

Αυτά είναι που εμείς ξέρουμε επειδή αυτές τις πληροφορίες είδαμε στο διαδίχτυο.

ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΟΣΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΚ ΤΟΥ ΣΥΝΕΓΓΥΣ
_________

Ερωτούμε, λοιπόν, αυτούς που ζουν στη Φλώρινα ή και άλλους πατέρες και αδελφούς μας που γνωρίζουν τα πράγματα από κοντά: Ο ανώνυμος σχολιαστής, ο π. Μάξιμος Καραβάς, ο π. Παίσιος Παπαδόπουλος, ο κ. Βασίλης Κερμενιώτης, η κυρία Ελένη Λωρίτου, ο π. Θεόδωρος Ζήσης ή οποιοσδήποτε άλλος πατέρας και αδελφός μας έχει υπόψη του άλλα στοιχεία από αυτά που υπέπεσαν στην αντίληψή μας; Επί παραδείγματι, μήπως υπάρχει σχετική οικουμενιστική επιστολή του Σεβ. Φλωρίνης προς τη Μονή της Αγίας Παρασκευής στο Μηλοχώρι ή κάτι άλλο σχετικό; Μήπως έδωσε εντολή να διαβαστεί το Μήνυμα της Ιεράς Συνόδου “Προς το Λαό”;

Ο Οικουμενισμός είναι, από πολλές απόψεις, "κατεγνωσμένη" αίρεση. Αν ο Σεβ. Φλωρίνης κήρυξε Οικουμενισμό, με οποιονδήποτε τρόπο,  παρακαλούμε θερμά και υικά να μας γνωστοποιηθούν τα σχετικά στοιχεία και να είστε βέβαιοι ότι θα συνδράμουμε τον αγώνα των αποτειχισμένων πατέρων και αδελφών μας στη Φλώρινα με κάθε τρόπο, όπως το πράξαμε και στην περίπτωση των πατέρων που διέκοψαν το μνημόσυνο των οικουμενιστών Μητροπολιτών Σιδηροκάστρου και Λαγκαδά που υπέγραψαν τις κακόδοξες αποφάσεις της Συνόδου της Κρήτης, αλλά και του οικουμενιστή Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμου εξαιτίας της συνηγορίας του υπέρ της Συνόδου της Κρήτης.

Αν, όμως δεν υπάρχουν στοιχεία ότι ο Σεβ. Φλωρίνης έκανε κάτι οικουμενιστικό, παρακαλούμε θερμά και υικά τους πατέρες που διέκοψαν το μνημόσυνο του Σεβασμιώτατου να το επαναλάβουν.

ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΑΠΕΡΙΦΡΑΣΤΑ ΚΑΘΕ ΔΙΩΓΜΟ ΤΩΝ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΘΕΝΤΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ
_________

Η κυρία Λωρίτου, αλλά και ο ανώνυμος σχολιαστής, αναφέρουν ότι ο Σεβ. Φλωρίνης μεθοδεύει διωγμούς εναντίον των πατέρων που διέκοψαν το μνημόσυνο του, όπως, επί παραδείγματι, προσφυγή στη συνδρομή της αστυνομίας για να εκδιωχθούν από τη Μονή της μετανοίας τους οι πατέρες της Αγίας Παρασκευής.

Δημοσίευμα, πάντως, του ιστολόγιου “Πατερική Παράδοση” αναφέρει: 

“ΚΙΝΗΣΗ ΜΑΤ" ΕΝΟΣ ΣΤΟΡΓΙΚΟΥ ΠΑΤΕΡΑ…
ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΑΒΡΕΘΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΜΗΛΟΧΩΡΙΟΥ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΘΕΟΚΛΗΤΟΣ

Χωρίς τον Μητροπολίτη Θεόκλητο θα πραγματοποιηθεί αύριο Τρίτη (πανηγυρικός εσπερινός) και μεθαύριο Τετάρτη (ημέρα της γιορτής) η Ιερά Πανήγυρις της Ιεράς Μονής Αγίας Παρασκευής Μηλοχωρίου Εορδαίας.

Όπως πληροφορηθήκαμε μετά τα όσα διαδραματίστηκαν τις προηγούμενες ημέρες και κυρίως το πρωί της Κυριακής που κορύφωσαν την τεταμένη κατάσταση, πάρθηκε η απόφαση από τον Μητροπολίτη (ο οποίος και ενήργησε ως υπέρτατος και στοργικός πατέρας) να μην χοροστατήσει στις λατρευτικές εκδηλώσεις της Αγίας Παρασκευής.
    
Παράλληλα σε μια προσπάθεια αποφόρτισης της όλης τεταμένης κατάστασης (χωρίς να αρθούν οι όποιες αποφάσεις με τις κυρώσεις προς τους μοναχούς της μονής) αποφασίστηκε κατά την πρωινή σύναξη των κληρικών της Εορδαίας που είχε συγκαλέσει ο Αρχιερατικός επίτροπος να μην παραβρεθούν μαζικά στην πανήγυρι.”

Σε κάθε περίπτωση, με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι αντιτιθέμεθα σφοδρότατα στη χρήση βίας για τη λύση θεολογικών έριδων. Ελπίζω, εκ βαθέων, ότι ο Σεβ. Φλωρίνης δεν θα καταφύγει στην αστυνομία ή στα πολιτικά δικαστήρια για να λύσει τη διαφορά του με τους πατέρες που διέκοψαν το μνημόσυνό του.

ΑΦΕΛΕΣ ΑΤΟΜΟ, ΙΣΩΣ, ΕΙΝΑΙ, ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΗΣ;
________

Ο ανώνυμος σχολιαστής αναφέρει ότι ο Σεβ. Φλωρίνης: “Δυστυχώς ο Σεβ Φλωρίνης αποδεικνύεται ένα αφελές άτομο του οποίου η ευσέβεια σε θέματα πίστεως με τον πρώτο δυνατό αέρα κατέρρευσε.”

Ίσως ο ανώνυμος σχολιαστής να έχει δίκαιο! Πού να ξέρουμε εμείς την αλήθεια αφού δεν γνωρίζουμε προσωπικά τον Σεβασμιώτατο; Ο Σεβ. Φλωρίνης, ίσως, είναι αφελές άτομο. Πλην, όμως, ο ΙΕ΄ Κανόνας της ΑΒ΄ Συνόδου δεν δίνει σε κανένα το δικαίωμα να διακόπτει το μνημόσυνο του οικείου αφελούς ιεράρχη, αλλά μόνον του οικείου ιεράρχη που "γυμνή τη κεφαλή κηρύττει κατεγνωσμένη αίρεση".

Ρωτούμε, λοιπόν, και πάλιν: Κήρυξε με οποιονδήποτε τρόπο ο Σεβ. Φλωρίνης "κατεγνωσμένη οικουμενιστική αίρεση γυμνή τη κεφαλή;"

Ο ΔΙΩΓΜΟΣ ΤΩΝ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΘΕΝΤΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΟΛΥΜΠΑΡΙΣΤΗΣ
_______

Ο ισχυρισμός του ανώνυμου σχολιογράφου ότι: “Αυτό που κάνει ο μητροπολίτης Φλωρίνης να εξοντώνει όσους πολεμούν την κακοσύνοδο της Κρήτης είναι απόδειξη ότι στηρίζει την σύνοδο της Κρήτης” είναι έωλο επιχείρημα. 

Ο Σεβ. Φλωρίνης καταδιώκει τους πατέρες που διέκοψαν το μνημόσυνό του επειδή είναι υποστηρικτής των κακόδοξων αποφάσεων της Συνόδου της Κρήτης ή επειδή αυθαίρετα και χωρίς να συντρέχουν οι προυποθέσεις που διαλαμβάνει ο ΙΕ΄ Κανόνας της ΑΒ΄ Συνόδου διέκοψαν το μνημόσυνό του;

Μπορεί κάποιος να ισχυριστεί ότι ο Σεβ. Φλωρίνης θα ήταν καλύτερα να μην καταδιώκει τους πατέρες που διέκοψαν το μνημόσυνό του αλλά να δείξει ανοχή απέναντί τους. Οφείλω να ομολογήσω ξεκάθαρα ότι συμφωνώ με αυτή την άποψη. Αλλά το γεγονός ότι τους καταδιώκει καθόλου δεν αποδεικνύει ότι υποστηρίζει τις αποφάσεις της Συνόδου της Κρήτης. Το μόνο που αποδεικνύει είναι ότι δεν ανέχεται τη διακοπή του μνημοσύνου του επειδή δεν θεωρεί τον εαυτό του οικουμενιστή.

Όσοι, λοιπόν, έχουν στοιχεία που αποδεικνύουν ότι ο Σεβ. Φλωρίνης είναι Κολυμπαριστής, Οικουμενιστής και αρνητής της Ορθοδοξίας ας τα καταθέσουν για να τελειώνει αυτή η συζήτηση.

5 comments:


  1. Στο σπίτι του κρεμασμένου κ. Τελεβάντο δεν μιλάμε για σχοινί Όταν υπάρχει ένα πτώμα ---στην προκειμένη περίπτωση το πτώμα της εκκλησίας που έχει κυριευτεί από την αίρεση ---- θα πρέπει όλοι οι ύποπτοι και εμπλεκόμενοι να αποδείξουν οι ίδιοι ότι είναι αθώοι και όχι το αντίθετο , δηλαδή να αποδείξουν οι ενάγοντες την ενοχή τους Η ενοχή τους είναι αυταπόδεικτη , εφ’όσον με΄ τον ένα ή τον άλλο τρόπο εμπλέκονται στο έγκλημα Υπεύθυνοι για την κατάσταση της εκκλησίας της Ελλάδος είναι οι 80 ιεράρχες της Και εγώ ζώ μακριά από την Φλώρινα για να ξέρω τι γίνεται εκεί , όμως ξέρω τι γίνεται στην πόλη που ζώ , και απ’ότι ξέρουμε σε θέματα πίστεως δεν ισχύουν οι μητροπολιτικές δικαιοδοσίες Αυτεπαγγέλτως έπρεπε να καταγγελθεί ο οικουμενιστής Δημητριάδος στην Ιερά Σύνοδο και να τιμωρηθεί ---όνειρα θερινής νυκτός !--- αλλά αντίθετα κυκλοφορεί ελεύθερος με κάθε τιμή και μεγαλοπρέπεια και μάλλον επιβραβεύεται για ό,τι οικουμενιστικό διαπράττει Σίγουρα δεν είναι πιο πολύ οικουμενιστής ο Θεόκλητος Φλωρίνης από ότι είναι οι υπόλοιποι 80 πλήν εκείνων των δύο τριών , που έχουν αποδείξει ότι δεν είναι Ίσως είναι μόνο περισσότερο άτυχος να είναι εκεί η κληρονομιά του Αυγουστίνου Καντιώτη Αυτό όμως δεν τον καθιστά αντιοικουμενιστή Μέτρο σύγκρισης ή μονάδα μέτρησης της ορθοδοξότητος του Θεοκλήτου φλώρινας δεν είναι ο Ιωήλ Εδέσσης Τον Ιωήλ Εδέσσης άς τον κάνουν καλά οι δικοί του και άς μην είπε και αυτός κάτι το οικουμενιστικό

    ReplyDelete

  2. Τόσοι Κανόνες καταπατούνται που έχουν αναφορά στο πρόσωπο του Χριστού και της Αλήθειας της πίστεως , γιατί τόση έμφαση στον Κανόνα που έχει αναφορά στην μνημόνευση του ονόματος του επισκόπου ; Δηλαδή και τι το συνταρακτικό θα γίνει , αν δεν μνημονεύσει κάποιος το όνομα του τάδε δεσπότη ; Εν μέσω τόσων καταιγιστικών προβλημάτων και παραχαράξεως της πίστεως το μόνο πρόβλημά τους είναι ότι ο τάδε παπάς δεν τους μνημονεύει ; Πολύ σοβαρό πρόβλημα αντιμετωπίζουν ! Τά πράγματα θα ήταν γραφικα΄ αν δεν ήταν τραγικά ! Μήπως κάτι το πιο τραγικό συμβαίνει ; Μήπως έπεσε σύνθημα άνωθεν να πνιγεί κάθε φωνή διαμαρτυρίας ; Εδώ σε θέλω μάγκα μου ! Συμμερίζομαι την άποψη του άλλου σχολιογράφου που λέει, ότι η στάση του Φλωρίνης απέναντι στους πατέρες είναι ένα κριτήριο ορθοδοξότητος και αποκαλύπτει προς τά πού χτυπά η καρδιά του και κατά πόσο είναι πειθήνιος στις άνωθεν επιταγές Σε περίπτωση που τά πράγματα οξυνθούν και διανοηθούν να χρησιμοποιήσουν ΜΑΤ και βία και ζηλώσουν την δόξα της Λάρισας , τότε όλοι θα είμαστε εκεί …….και ο θεός βοηθός ……..

    ReplyDelete
  3. Εγώ θέλω να σας πω δύο λόγια...σύμφωνα μετά όσα βλέπω και η κρίση μου επιτρέπει...αρχικά θέλω να σας ενημερώσω πως δεν γνωρίζω κανονες, νουθεσίες, ρητά, βιβλία, κα Αγίων Πατέρων, Αγίων...ώστε να βασιστώ (γνωρίζω κάποια άλλα θα πέσω στο σύνηθες φαινόμενο της ημιμαθους ξερολογιας, το οποίο ως γνωστόν τυγχάνει χείριστον της αμάθειας)...έτσι θα κινηθώ στα πλαίσια μιας επιχειρηματολογικης αμάθειας και θα βασιστώ κυρίως στην κρίση μου. Αρχικά θα ήθελα να αναφερθώ σε ένα λεγόμενο της κας Ελένης...το ότι πολλοί κανόνες (Συνόδων, Πατέρων κα) δεν τηρούνται...θα συμφωνήσω μαζί σας...γνωρίζετε όμως τι θα γινόταν εάν τηρούνταν όλοι κατά γράμμα;; (Ειδικά για τους επιτελουντες σχίσμα) ξέρετε κάτι κυρία μου;;; Για εμένα αυτή η ξέφρενη "αποτειχιση" και ομολογιακή διάθεση κατηντησε της μόδας...ξέρετε η "επανάσταση" και οι "θεματοφύλακες πίστεως και παραδόσεως" πουλάνε στον λαό...και ξαφνικά περιμέναμε μια σύνοδο και έναν πατριάρχη ώστε να διαρρηξουμε τα ιμάτια μας και να το γυρίσουμε στο αντάρτικο;;τόσα χρόνια πριν που εκκοσμίκευση και ο χρυσος άλωσε την εκκλησία...ο ψευδοευσεβισμος και ο φαρισαϊσμός την ρήμαξαν...ο τύπος και ο δηθενπρεπισμος την αλλοίωσαν ποιος την υπερασπίστηκε;;ουδείς καλή μου κυρία..αλήθεια για τα παραπάνω πόσοι Ιεροί Κανόνες έχουν αναφερθεί και Πατέρες και ο ίδια η κεφαλή της Εκκλησίας μας ο Χριστός;;και όμως εν έτη 2016 και 17 κινδύνεψε η εκκλησία και αφυπνίστηκαν οι φρουροι της και να κάστρα της ορθοδοξίας εδώ και να εκεί και να παραπέρα...ενώ ο θεσμός της εκκλησίας (δεν θέλω να αναφερθώ σαν ουσία) είχε σαπίσει από την γάγγραινα που τον είχε καταφαει...μόλις ακούσαμε να κάνει ένα ξεροβηχο τότε πέσαμε όλοι επάνω για να την προστατέψουμε και να ψάχνουμε "ιατρούς" να την αναστήσουν...ο γιατρός πολεμά την ασθένεια και προστατεύει τον άρρωστο μέσα στο περιβάλλον του (νοσοκομείο), ο αγρότης την σοδειά του μέσα στο χωράφι του και όχι από μακριά αποκομμένοι ή από το σπίτι τους (εάν σωστά γνωρίζω πολλοί μεγάλοι πατέρες της εκκλησίας μας πολέμησαν εντός της εκκλησίας τους εντός αυτής κινδύνους)...οσο για τις κατηγοριες προς το πρόσωπο του Μητροπολίτη Φλωρίνης καλό θα ήταν να γίνεται πιο εύστοχοι (οι κατηγορούντες) μέσω χειροπιαστων στοιχείων...επίσης όπου παύση μνημοσύνου και αποτειχιση και ομολογία δεν σημαίνει και πάντα πόθο υπεράσπισης της Ορθοδοξίας (εάν μελετήσετε το παλαιημερολογικο ζήτημα θα δείτε πως πολλά γίνονται στο βωμό των προσωπικών συμφερόντων).

    ReplyDelete
  4. Αγαπητέ κύριε Γιαννόπουλε,

    Λέτε πολλές αλήθειες αλλά τις αναμιγνύετε με μεγάλα ψεύδη.

    Αναφέρω ορισμένα:

    1.) Δεν είναι η αποτείχιση σχίσμα εκτός Εκκλησίας κατάσταση όπως διατείνεστε αλλά αναφαίρετο δυνητικό κανονικό δικαίωμα των πιστών αρκεί να κηρύττει ο οικείος επίσκοπος κατεγνωσμένη αίρεση γυμνή τη κεφαλή.

    2.) Μην υποτιμάτε τον κίνδυνο του Οικουμενισμού και τη σοβαρότητα των αποφάσεων της Συνόδου της Κρήτης και σας παρακαλώ μην παραθεωρείτε ότι ο Παναγιώτατος και πολλοί άλλοι ιεράρχες της Ορθοδοξίας έχουν αποδείξει εαυτούς οπαδούς του πιο απαίσιου συγκρητισμού.

    3.) Έχετε δίκαιο να λέτε ότι υπάρχει ένας υπερβάλλον ζήλος σε ορισμένους (τι να κάνουμε; Είναι καντιωτικοί βλέπετε) αλλά πρέπει να σκεφτούμε και ποιος υποδαύλισε αυτόν το ζήλο που δεν είναι άλλος από τους Οικουμενιστές και τη Σύνοδο της Κρήτης.

    4.) Και εγώ πιστεύω ότι ο Σεβ. Φλωρίνης είναι παραδοσιακός επίσκοπος αλλά κύριε Γιαννόπουλε θεάρεστο θα ήταν να μιλούσε πιο ανοιχτά ο Σεβασμιώτατος εναντίον των αποφάσεων της Συνόδου τη Κρήτης, αφού βλέπει τι ξεσηκωμός υπάρχει εναντίον του τοσούτον μάλλον εφόσον φαίνεται ότι τελικά έδωσε εντολή να διαβαστεί το Μήνυμα της Ιεράς Συνόδου "Προς το Λαό".

    Αν έχετε δυνατότητα παρέμβασης στον Σεβασμιώτατο σας παρακαλώ να του διαβιβάσετε την υική μας παράκληση να μιλήσει καθαρά εναντίον των κακόδοξων αποφάσεων της Συνόδου της Κρήτης, επειδη με αυτές οι Οικουμενιστές κατόρθωσαν να θεσμοθετήσουν τον Οικουμενισμό σαν πίστη της Εκκλησίας.

    ReplyDelete
  5. Εν Χριστώ αδελφέ κ. Παναγιώτη Γιαννόπουλε, θαυμάζω την υπομονή του κ. Παν. Τελεβάντου όπου σας απάντησε μάλιστα με χειρουργική ακρίβεια.

    Ο κ. Παν. Τελεβάντος εξέχασε ένα βασικό και πέμπτον σημείον να σας το καταγράψει:

    Ο μη έχων γνώση του ζητήματος (π.χ. Ιερά Αποτείχιση ή άλλο Θεολογικό Ζήτημα) γιατί εκφράζει γνώμη και προσωπική κρίση;

    Για να διατυπώνουμε δημόσια τη γνώμη μας πρέπει να έχουμε και μία λίαν καλώς γνώση του αντικειμένου κ. Παναγιώτη Γιαννόπουλε. Αυτό ήταν και είναι το μείζον ηθικό δίδαγμα των Μεγάλων Ελλήνων Φιλοσόφων αγαπητέ κύριε.

    Και εννοώ: όση ώρα έφαγες για να γράψεις την τεθεμελιωμένη άποψη, άκουσον-άκουσον, επάνω στην δική σου κρίση, έψαχνες και ερευνούσες, διαδικτυακώς, το ζήτημα της ιεράς Αποτείχισεως, άνοιγες ίσως το Ιερό Πηδάλιον και εμελετούσες με ακρίβεια την ερμηνεία του Αγίου Νικοδήμου, όπου κυρίως είναι προτιμωτέρα η κρίση του αγίου, αντί της εσκοτισμένης και δικής μας κρίσης.

    Αλλά είπαμε: Είμεθα 10.000.000 Έλληνες σχεδόν στην Ελλαδίτσα μας και μερικά άλλα τόσα εκατομμύρια Έλληνες της Ομογένειας, όπου είμεθα ξερόλες για κάθε ζήτημα, ωσάν μικροί πανεπιστήμονες, έχουμε άποψη επί παντώς επιστητού, π.χ. για τα Ιατρικά, τα Πολιτικά, τα Αθλητικά, τα Κοινωνικά, τα Οικονομικά, τα Μετερεωλογικά, τα Αστρονομικά, τα Αστρολογικά, τα Ψυχολογικά, τα Ψυχιατρικά, τα Μηχανολογικά, τα της Μαγειρικής, τα Τηλεοπτικά, κ.ο.κ. αλλά και μόλις πρόσφατα γεγόναμε ξερόλες και για τα Εκκλησιαστικά και τα Θεολογικά....

    Ζηλεύω, ειλικρινά, την περίφημη επιτηδευμένη αγνωσία και άγνοια του Σωκράτη...!

    ReplyDelete