Thursday, July 27, 2017

ΓΙΑΤΙ ΠΗΓΑΝ ΟΙ ΑΠΕΣΤΑΛΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΣΤΗΝ Ι. Μ. ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ;


ΓΙΑΤΙ ΠΗΓΑΝ ΟΙ ΑΠΕΣΤΑΛΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΣΤΗΝ Ι. Μ. ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ;

Της κυρίας Ελένης Λωρίτου
=====

Δεν πήγαν εκεί οι απεσταλμένοι του επισκόπου και με τις καλύτερες προθέσεις! Διαβάσαμε ότι ο πρωτοσύγκελλος της μητροπόλεως ορίστηκε από τον επίσκοπο ως ηγούμενος του μοναστηριού, αν και είναι ηγούμενος και σε άλλο μοναστήρι. Συνεπώς δεν πήγε εκεί απλά για να προσκυνήσει. Πήγε μάλλον για να βολιδοσκοπήσει. Στην ερώτησή του αν αυτό είναι Εκκλησία, η απάντηση είναι, ακριβώς αυτό είναι Εκκλησία! 

Αυτό είναι που θα έπρεπε να γίνει σε κάθε μητρόπολη, σε κάθε μητροπολιτικό ναό, σε κάθε πανηγύρι. Να κλείσει κλήρος και λαός την πόρτα σε όλους ανεξαιρέτως τους 80 επισκόπους και να αφήσει μόνο τους 2-3 που απέδειξαν ότι δεν είναι οικουμενιστές, για να έχουμε και κάπου να καταφύγουμε. 

Τώρα μάθαμε και συνηθίσαμε την Εκκλησία ψόφια και την ντρεπόμαστε ζωντανή. Προσωπικώς ντρέπομαι τά πολυάνθρωπα μοναστήρια με τον πολύ κόσμο που είναι προσκολλημένοι σε αυτά, που δέχτηκαν να τους αλώσει ο τάδε και ο τάδε αιρετικός επίσκοπος και του έστρωσαν βελούδινα χαλιά για να περάσει. Τολμούν οι ξεπουλημένοι παπάδες να διώχνουν τον κόσμο από τους ναούς, αντί να κλείσουν την πόρτα στον τολμητία επίσκοπο. 

Κάποιος αποκάλεσε τον κόσμο που διαμαρτύρεται ντοπαρισμένο. Ντοπαρισμένος είναι ο κόσμος από το δηλητήριο των αιρετικών διδασκαλιών, που τους έχουν ναρκώσει. Οι παπάδες και οι πνευματικοί τους έχουν βάλει στην μύτη να αναπνεύσουν φυσικό αέριο, για να νεκρώσουν τα αντανακλαστικά του, να αποκοιμηθούν και να μην τους ενοχλούν. Ο λαϊκός οικουμενισμός προάγεται με την μέθοδο του ντοπαρίσματος με το δηλητήριο του οικουμενισμού. Τολμούν να ρωτήσουν, αν αυτό είναι Εκκλησία, αν αυτό είναι αγάπη! 

No comments:

Post a Comment