Tuesday, July 25, 2017

Η ΚΥΡΙΑ ΕΛΕΝΗ ΛΩΡΙΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟΥ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΘΕΟΚΛΗΤΟΥ


Η ΚΥΡΙΑ ΕΛΕΝΗ ΛΩΡΙΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟΥ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΘΕΟΚΛΗΤΟΥ
=====

Στο σπίτι του κρεμασμένου, κ. Τελεβάντο, δεν μιλάμε για σχοινί. Όταν υπάρχει ένα πτώμα -στην προκειμένη περίπτωση το πτώμα της Εκκλησίας που έχει κυριευτεί από την αίρεση- θα πρέπει όλοι οι ύποπτοι και εμπλεκόμενοι να αποδείξουν οι ίδιοι ότι είναι αθώοι και όχι το αντίθετο, δηλαδή να αποδείξουν οι ενάγοντες την ενοχή τους. Η ενοχή τους είναι αυταπόδεικτη, εφόσον με τον ένα ή τον άλλο τρόπο εμπλέκονται στο έγκλημα. Υπεύθυνοι για την κατάσταση της Εκκλησίας της Ελλάδος είναι οι 80 ιεράρχες της. 

Και εγώ ζω μακριά από την Φλώρινα για να ξέρω τι γίνεται εκεί, όμως ξέρω τι γίνεται στην πόλη που ζώ, και απ’ ότι ξέρουμε σε θέματα πίστεως δεν ισχύουν οι μητροπολιτικές δικαιοδοσίες. Αυτεπαγγέλτως έπρεπε να καταγγελθεί ο οικουμενιστής Δημητριάδος στην Ιερά Σύνοδο και να τιμωρηθεί -όνειρα θερινής νυκτός!- αλλά αντίθετα κυκλοφορεί ελεύθερος με κάθε τιμή και μεγαλοπρέπεια και μάλλον επιβραβεύεται για ό,τι οικουμενιστικό διαπράττει. 

Σίγουρα δεν είναι πιο πολύ οικουμενιστής ο Θεόκλητος Φλωρίνης από ότι είναι οι υπόλοιποι 80 πλήν εκείνων των δύο τριών, που έχουν αποδείξει ότι δεν είναι. Ίσως είναι μόνο περισσότερο άτυχος να είναι εκεί η κληρονομιά του Αυγουστίνου Καντιώτη. Αυτό όμως δεν τον καθιστά αντιοικουμενιστή. Μέτρο σύγκρισης ή μονάδα μέτρησης της ορθοδοξότητος του Θεοκλήτου Φλώρινας δεν είναι ο Ιωήλ Εδέσσης. Τον Ιωήλ Εδέσσης ας τον κάνουν καλά οι δικοί του και ας μην είπε και αυτός κάτι το οικουμενιστικό. 

Τόσοι Κανόνες καταπατούνται που έχουν αναφορά στο πρόσωπο του Χριστού και της Αλήθειας της πίστεως, γιατί τόση έμφαση στον Κανόνα που έχει αναφορά στην μνημόνευση του ονόματος του επισκόπου; Δηλαδή και τι το συνταρακτικό θα γίνει, αν δεν μνημονεύσει κάποιος το όνομα του τάδε δεσπότη; Εν μέσω τόσων καταιγιστικών προβλημάτων και παραχαράξεως της πίστεως το μόνο πρόβλημά τους είναι ότι ο τάδε παπάς δεν τους μνημονεύει; Πολύ σοβαρό πρόβλημα αντιμετωπίζουν! 

Τά πράγματα θα ήταν γραφικά αν δεν ήταν τραγικά! Μήπως κάτι το πιο τραγικό συμβαίνει; Μήπως έπεσε σύνθημα άνωθεν να πνιγεί κάθε φωνή διαμαρτυρίας; Εδώ σε θέλω μάγκα μου! Συμμερίζομαι την άποψη του άλλου σχολιογράφου που λέει, ότι η στάση του Φλωρίνης απέναντι στους πατέρες είναι ένα κριτήριο ορθοδοξότητος και αποκαλύπτει προς τα πού χτυπά η καρδιά του και κατά πόσο είναι πειθήνιος στις άνωθεν επιταγές. Σε περίπτωση που τα πράγματα οξυνθούν και διανοηθούν να χρησιμοποιήσουν ΜΑΤ και βία και ζηλώσουν την δόξα της Λάρισας, τότε όλοι θα είμαστε εκεί και ο Θεός βοηθός.

No comments:

Post a Comment