Saturday, July 29, 2017

ΑΝΑΙΡΕΣΗ ΚΑΚΟΔΟΞΙΩΝ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΜΙΛΗΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ



ΑΝΑΙΡΕΣΗ ΚΑΚΟΔΟΞΙΩΝ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΜΙΛΗΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
====

Είπε ο Σεβ. Μιλήτου στο κήρυγμά του για την εορτή του Αγίου Παντελήμονα: Η Σύνοδος είναι η φωνή της Εκκλησίας μας για όλα τα θέματα. Η φωνή της Εκκλησίας δεν εκφράζεται με την άποψη κάποιων ανθρώπων ή μεμονωμένων χριστιανών ή υψηλόβαθμων κληρικών, όσο άγιοι και πνευματικοί και αν είναι αυτοί. 

Πολύ ορθή θέση. Αρκεί, φυσικά, η Σύνοδος να είναι ορθόδοξη. Όντως! Το πολίτευμα της Εκκλησίας είναι επισκοποσυνοδικό. Γι’ αυτό οι Άγιοι θεολογούσαν στις Συνόδους ή οι Σύνοδοι βασίζονταν στη διδασκαλία των Αγίων για να μελωδήσουν εναρμόνιο μέλος θεολογίας.

Είπε ο Σεβ. Μιλήτου: Ένας πνευματικός και εκκλησιαστικά ισορροπημένος άνθρωπος ποτέ δεν εναντιώνεται στη φωνή της Εκκλησίας. Αυτά είναι έργα του πονηρού και αυτών οι οποίοι ακολουθούν τις δικές του τακτικές.

Απίστευτη αθεολογησία και φοβερή κακοδοξία. Ένας πνευματικός άνθρωπος υπακούει αναντίλεκτα στις Συνόδους ΕΦΟΣΟΝ ορθοδοξούν. Αν δεν ορθοδοξούν τις πολεμά μέχρι τέλους ανύστακτα επειδή διαστρέφουν το Ευαγγέλιο. 

Είπε π Σεβ. Μιλήτου: Η Αγία και Μεγάλη Σύνοδος της Ορθοδοξίας είναι συνέχεια των Οικουμενικών Συνόδων και των άλλων Τοπικών που είχαν τεράστια σημασία για την Εκκλησία και τη θεολογία της.

Η Σύνοδος της Κρήτης, Σεβασμιώτατε, ανήκει στη μακρά χορεία των ψευδοσυνόδων της Εκκλησίας και όσοι την υπερασπίζονται αργά ή γρήγορα θα αναθεματιστούν από την μέλλουσα να συνέλθει Πανορθόδοξη Σύνοδο που θα καταδικάσει τον Οικουμενισμό, θα αναιρέσει τις κακόδοξες αποφάσεις της Συνόδου της Κρήτης και θα αναθεματίσει τους πρωτεργάτες του Οικουμενισμού σαν αιρετικούς.

Είπε ο Σεβ. Μιλήτου: Η Αγία και Μεγάλη Σύνοδος, επειδή ακριβώς ήταν αποτέλεσμα της χάριτος του Θεού, δεν ήταν ένα απλό συνέδριο επισκόπων ή λαικών, για να συζητήσουν θέματα που απασχολούν την Εκκλησία. 

Πολύ σωστά! Η Σύνοδος της Κρήτης δεν ήταν απλή Σύναξις όπως νομίζει ο πλανεμένος κληρικός π. Βασίλειος Βολουδάκης. Ήταν Σύνοδος δέκα Αυτοκεφάλων Εκκλησιών η οποία, όμως, λειτούργησε αντίθετα με τον τρόπο που λειτουργούσαν ανέκαθεν οι Σύνοδοι της Εκκλησίας και εξέδωσε κακόδοξες αποφάσεις που πρέπει να αναιρεθούν συνοδικά σε μελλοντική Πανορθόδοξη Σύνοδο.

Είπε ο Σεβ. Μιλήτου: Στην αγάπη και την κοινωνία των προσώπων της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου και στον πόθο να ακουστεί η φωνή της Εκκλησίας μας εν ενί στόματι προς το σύγχρονο κόσμο, ο Χριστός ήταν παρών και η χάρη Του.

Σεβασμιώτατε Μιλήτου! Γνωρίζετε πολύ καλά ότι οι ΜΟΝΟΙ απόντες από τη Σύνοδο της Κρήτης ήταν ο Χριστός και το Άγιο Πνεύμα.

Παρόντες ήταν μόνον αιρετίζοντες επίσκοποι, οι οποίοι εξέδωσαν κακόδοξες αποφάσεις που θα αναιρεθούν αργά ή γρήγορα σε μελλοντική Πανορθόδοξη Σύνοδο.

Σεβασμιώτατε Μιλήτου! Ο Κύριος εγγύς! Ιδιαίτερα όσοι έχουμε κάποια ηλικία ας σκεφτόμαστε ότι σύντομα θα βρεθούμε μπροστά το Βήμα του Αδέκαστου Κριτή. Τι θα πείτε στον Κύριο αφού υποστηρίζετε σθεναρά μια κακόδοξη Σύνοδο και πολεμείτε όσους κληρικούς μοναχούς και λαικούς αρνούνται να αποδεχτούν τις αποφάσεις της;

No comments:

Post a Comment