Monday, July 31, 2017

ΧΟΡΕΥΟΥΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΥΚΟΥΣ


ΧΟΡΕΥΟΥΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΥΚΟΥΣ

Του κ. Ανδρέα Κυριακού, Θεολόγου
=====

Στις 29.7. στο Μόναχο, στον παπικό ναό Τεατίνερκιρχε, τελέστηκε μνημόσυνο (Ρέκβιεμ) για τα μέλη του βασιλικού οίκου των Βίττελσμπαχ, στα οποία περιλαμβάνεται και ο βασιλιάς της Ελλάδος Όθων και η σύζυγός του. Στην εν λόγω τελετή προεξάρχων ήταν ο φραγκόπαπας κ. Π. Χαλμάγιερ, προϊστάμενος του παπικού ναού, συμπαραστατούμενος από τον π. Απόστολο Μαλαμούση της Ιεράς Μητροπόλεως Γερμανίας, του κλίματος του Οικουμενικού Θρόνου! Σ’ αυτήν παρέστη εκπρόσωπος του παπικού καρδιναλίου του Μονάχου, ως και η κυρία Σουζάννα Μπράι-Κέσλερ «επίσκοπος» των Λουθηρανών. Παρέστησαν επίσης συμπροσευχόμενοι ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Λευκής κ. Ευμένιος και ο Αρχιμανδρίτης Γεώργιος Σιώμος. 

Αληθινά. Δεν δίνουν ύπνον τοις οφθαλμοίς αυτών οι οικουμενιστές και ανάπαυσιν τοις βλέφαροις αυτών αν δεν προκαλέσουν βάναυσα την ορθόδοξη αυτοσυνείδησία και αν δεν καταπατήσουν τους Ιερούς Κανόνες (βλ. με΄ κανόνα των Αγίων αποστόλων και ς΄ κανόνα της εν Λαοδικεία Συνόδου). 

Ο πρώτος βασιλιάς του ελλαδικού βασιλείου, ο Όθων, ήταν Γερμανός την καταγωγή, και Παπικός το θρήσκευμα μέχρι του τέλους της ζωής του. Δεν είναι του παρόντος να αναφερθούμε στα κακά που προξένησε η διακυβέρνηση του στην Ορθοδοξία. Δεν έχουμε καμμιά αντίρρηση, ούτε μας πέφτει λόγος αν οι Παπικοί του κάνουν μνημόσυνα. Εκείνο που μας πικραίνει αφάνταστα είναι η συμμετοχή Ορθοδόξων κληρικών, πρεσβυτέρων και επισκόπων σε τέτοιου είδους τελετές, δηλαδή συμπροσευχές. Πρόκειται ξεκάθαρα για συμπροσευχές μετά αιρετικών, ήγουν Παπικών και Λουθηρανών. 

Αλήθεια, αφού η Ορθοδοξία, ευ και καλώς, δεν αναγνωρίζει, ούτε αποδέχεται ψιλώ ονόματι γυναικεία (ούτε ανδρική) ιερωσύνη στον εκπεσόντα της αληθείας και παραπαίοντα Προτεσταντισμό πώς οι εν λόγω κληρικοί ανέχονται να συμπροσεύχονται, λες και δεν τρέχει τίποτα, με λουθηρανή «δεσπόταινα»; Δεν υφίσταται τείχος χαλκούν που μας χωρίζει από τους Παπικούς και τους Προτεστάντες, τουτέστιν η διαφορετική πίστη; 

Μάτην ο ψαλμωδός διακηρύττει: «μακάριος ανήρ ος ουκ επορεύθη εν οδώ ασεβών και εν οδώ αμαρτωλών ουκ έστι και επί καθέδρα λοιμών ουκ εκάθισε» (Ψαλμ. α΄1); Μήπως έσχισαν τη σελίδα της Καινής Διαθήκης, όπου ο Απόστολος των εθνών σημειώνει: «αιρετικόν άνθρωπον μετά μίαν  και δευτέραν νουθεσίαν παραιτού» (Τιτ. γ΄11); Άραγε είναι σοφότεροι και αγιώτεροι του Αγίου Πολύκαρπου Σμύρνης, που στην πρόσκληση του αιρετικού Μαρκίωνος «επιγίνωσκε ημάς», απάντησε: «επιγινώσκω σε τον πρωτότοκον του Σατανά»; 

Τέλος λόγου. Οι οικουμενιστές έβαλαν το μικρόβιο της κακοφροσύνης βαθιά μες την καρδιά τους. Ένα να ξέρουν: Η ορθόδοξη αυτοσυνειδησία θα κραυγάζει σε κάθε τους στραβοτιμονία και κάθε καταπάτηση της Πίστεως της πατροπαραδότου: «ουκ έξεστί σοι».

No comments:

Post a Comment