Tuesday, July 18, 2017

ΓIATI Ο “ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΤΥΠΟΣ” (ΔΗΛΑΔΗ Ο π. ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΒΟΛΟΥΔΑΚΗΣ ΑΦΗΝΕΙ ΣΤΟ ΑΠΥΡΟΒΛΗΤΟ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΙΕΡΩΝΥΜΟ;


ΓIATI Ο “ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΤΥΠΟΣ” (ΔΗΛΑΔΗ Ο π. ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΒΟΛΟΥΔΑΚΗΣ ΑΦΗΝΕΙ ΣΤΟ ΑΠΥΡΟΒΛΗΤΟ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΙΕΡΩΝΥΜΟ;

Του κ. Δημήτρη Σωτηρόπουλου
=====

Οι προσεκτικοί αναγνώστες της πάλαι ποτέ ναυαρχίδας του αντι - οικουμενιστικού αγώνα, της εφημερίδας «Ορθόδοξος Τύπος», θα έχουν παρατηρήσει μια (ακόμα) δυσάρεστη αλλαγή, από τότε που ανέλαβε την διεύθυνσή της ο π. Βασίλειος Βολουδάκης: Δεν ασκεί ΚΑΜΙΑ κριτική στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, σε σημείο να μας κινεί υποψίες!

Γιατί το λέμε αυτό; Διότι, πολύ απλά, δεν είναι δυνατόν για κρίσιμα θέματα όπως Μάθημα Θρησκευτικών, Σύμφωνα Συμβίωσης και Ομοφυλοφιλία, Ισλαμικό Τέμενος, Σχέσεις Εκκλησίας - Κράτους, η εφημερίδα να μην τολμά να γράψει κάτι για τις ευθύνες του Αρχιεπισκόπου!

Πιο συγκεκριμένα: Ουδέποτε ο «Ο.Τ.» (δηλαδή ο π. Βασίλειος Βολουδάκης) δεν γράφει το παραμικρό για τα τεράστια λάθη του Μακαριωτάτου, αλλά θέτει προ των ευθυνών τους (!!!) διάφορους Μητροπολίτες! Ποτέ όμως, δεν «χτυπά» τον Αρχιεπίσκοπο!

Μάλιστα, πρόσφατα, με διάφορα πρωτοσέλιδα καλούσε την Ιεραρχία (γενικά και αόριστα!) «να αναλάβει τις ευθύνες της», ενώ τα βάζει αποκλειστικά με τον Σεβασμιώτατο Ύδρας για το μάθημα των Θρησκευτικών!

Και βεβαίως, το πολίτευμα της Εκκλησίας μας είναι συνοδικό, όμως ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ αυτής της Συνόδου; Όνομα δεν έχει, π. Βασίλειε Βολουδάκη;

Κι αν έχει, γιατί φοβάστε να το αναφέρετε;

Μήπως επειδή ο Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου Πευκακίων, στον οποίο είστε Προϊστάμενος, υπάγεται στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών;

Άρα γι' αυτό δεν θέλετε να...δυσαρεστήσετε τον Προϊστάμενό σας...;!

Υπενθυμίζουμε πως, επί μακαριστού Γεωργίου Ζερβού, ο «Ο.Τ.» ασκούσε δριμύτατη κριτική στον Μακαριώτατο για την απαράδεκτη στάση του στο θέμα του ισλαμικού τεμένους, τις σχέσεις με πολιτικούς κλπ.

Για όλα αυτά, ο σημερινός «Ο.Τ.» (δηλαδή ο π. Βασίλειος Βολουδάκης) δεν βγάζει μιλιά!!!

Επομένως, δικαιούμαστε να είμαστε καχύποπτοι ή όχι...;

No comments:

Post a Comment