Monday, July 17, 2017

Η ΔΙΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΤΟΥ Π. ΕΠΙΦΑΝΙΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ “ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΤΥΠΟ”Η ΔΙΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΤΟΥ Π. ΕΠΙΦΑΝΙΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ “ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΤΥΠΟ”

Της κυρίας Ελένης Λωρίτου
=====

Το ερώτημά μου, κ. Τελεβάντο, είναι μήπως ο π. Ιερόθεος Αργύρης, ως κληρικός της Μητροπόλεως Πειραιώς, είναι απόλυτα καλυμμένος από την Εκκλησία Πειραιώς, για όσα διαδίδει και γράφει στον “Ορθόδοξο Τύπο” σχετικά με την ΙεροΚανονικώς κατοχυρωμένη αποτείχιση και την διδασκαλία του π. Επιφανίου Θεοδωρόπουλου επί αυτού. 

Δεν θέλω να πώ, ότι ο κληρικός της κάθε Μητροπόλεως δεν πρέπει να έχει την ελευθερία της έκφρασης, αλλά το περίφημο με όλη την σημασία της λέξεως “Γραφείο επί των αιρέσεων της Μητροπόλεως Πειραιώς” που παίρνει θέση για όλα τα θέματα της επικαιρότητος, θα πρέπει να τοποθετηθεί επάνω στο θέμα του “Ορθοδόξου Τύπου” την στιγμή μάλιστα, που ένας κληρικός της εμπλέκεται σε αυτό το θέμα και στην παραχάραξη της διδασκαλίας του π. Επιφανίου.

Εμείς θα επιθυμούσαμε την διενέργεια ενός θεολογικού συνεδρίου με αυτό το θέμα, εφ’ όσον είναι ένα θέμα της επικαιρότητος, που έχει δημιουργήσει σύγχυση. Εάν όμως δεν θέλει να διενεργήσει συνέδριο, θα περιμέναμε μία ξεκάθαρη τοποθέτηση του “Αντιαιρετικού Γραφείου”. Αν δεν θέλει ούτε το ίδιο το “Γραφείο” να κάνει μία ξεκάθαρη τοποθέτηση, ας ενισχύσει κάποιους καλούς θεολόγους πνευματικά παιδιά ή όχι του μακαριστού Γέροντος να το κάνουν. 

Ο π. Επιφάνιος δεν είχε πνευματικά παιδιά μόνο τον π. Βολουδάκη και τον π. Ιερόθεο Αργύρη που σφετερίζονται την πνευματική του κληρονομιά. Ο π. Επιφάνιος είναι ένας σύγχρονος πατέρας της Εκκλησίας και πνευματικά του παιδιά είμαστε όλοι. Αφού τα ίδια τα πνευματικά του παιδιά έχουν πιεί το αμίλητο νερό, για ό,τι συμβαίνει, ας φύγει η χάρη της πνευματικής κληρονομιάς από αυτούς και ας πάει αλλού. Τα πνευματικά παιδιά του π. Επιφανίου δεν μιλάνε και αν μιλήσουν απλώς τον παραχαράσσουν. Είναι λυπηρό!

2 comments:


  1. H ΄΄ Oδύσσεια΄΄ του αλαλούμ ! Όσο πάει και μπερδεύεται το κουβάρι Δεν ξέρει κανείς ποιος είναι , με ποιόν είναι και γιατί είναι ! Έπεσε καθώς φαίνεται ο πέλεκυς του Ευθυμίου και άρχισε να παραμιλά ο άνθρωπος ! Πάει να τά συμμαζέψει , αλλά τι να συμμαζέψει , τά ασυμμάζευτα ; Τι έγινε μεγάλε , σε άδειασε ο Ευθύμιος ; Εχεις τώρα να επιλέξεις συμμαχία Και με τον χωροφύλαξ και με τον αστυφύλαξ δεν γίνεται Κεντρικός παράγων αυτού του ΄΄Οδύσσειου ΄΄ αλαλούμ είναι ο σεβαστός π. Ιερόθεος Δείτε πάτερ μου πρώτα αυτή την Βαβέλ που δημιουργήσατε , ευσπλαχνισθείτε τον άνθρωπο και βοηθείστε τον να ξεμπλεχτεί και ύστερα να μιλάτε και να διδάσκετε για τις πολλές παρατάξεις των αποτειχισμένων , ως δείγμα απουσίας του Αγίου Πνεύματος Δεν σας φτάνει η δική σας συμμετοχή σε αυτήν την Βαβέλ ,θέλετε να εμπλέξετε και τον π. Επιφάνιο σε αυτήν την σύγχυση Το κεντρικό σημείο διαφωνίας όλων αυτών των -- δεν θα έλεγα ΄΄παρατάξεων ΄΄--- τάσεων είναι ο π . Επιφάνιος Θεοδωρόπουλος και η ερμηνεία του πάνω στον 15ο Κανόνα Ενας υβριστής του π. Επιφανίου είναι και ο γιός του ήλιου , ο ημίθεος των ιστολογίων , ο Οδύσσειος θερμός υποστηρικτής σας Πάνω σε ποιο θέμα στηρίζετε την συμμαχία σας ; Μήπως αμφότεροι υβρίζετε ο καθένας με τον δικό του τρόπο τον π. Επιφάνιο ; Πώς καταδέχεστε να ποστάρετε το προφίλ σας μέσα σε αυτό το αλλοπαρμένο σκηνικό ;

    ReplyDelete

  2. Επαναλαμβάνουμε το αίτημά μας να δημοσιεύσει ο Ορθόδοξος Τύπος πρώτα την δική μου επιστολή --- οικεία στην εφημερίδα είμαι , οικείος ο χώρος και οικείος το τρόπος μου ---- και ύστερα να απαντήσουμε στις επιστολές σας Τιποτα το ΄΄ανοίκειο ΄΄ δεν είπαμε Σιγά μην σας είπαμε και ΄΄μαχαιροβγάλτη ΄΄ ! Εμείς μιλήσαμε για ΄΄πισώπλατα μαχαιρώματα ΄΄ στον αντιοικουμενιστικό αγώνα Εσείς λέτε ότι σας είπαμε ΄΄ πισώπλατο μαχαιρωτή ΄΄ Σιγά μην σας είπαμε και ΄΄ Jack αντεροβγάλτη ΄΄ ! Βλέπετε ότι σε τίποτα δεν σας ωφελεί η ΄΄επιστημονική αποδεικτική μεθοδολογία ΄΄ , την οποία ακολουθείτε , να βγάλετε απαράδεκτα στην λογική συμπεράσματα , γιατί μέσα σε όλο αυτό το αλαλούμ της ακατάσχετης παράθεσης ξεκάρφωτων λέξεων και αποσπασμάτων χάνει κανείς τον λογαριασμό και την λογική Άλλο τά ΄΄ πισώπλατα μαχαιρώματα ΄΄ και άλλο ο ΄΄μαχαιροβγάλτης ΄΄ και το έτι ποιητικότερον ΄΄ Jack o αντεροβγάλτης ΄΄ ! Πολλή η ΄΄δημιουργική ασάφεια ΄΄ για να γίνει αντικείμενο μιάς λογικής εξέτασης !

    ReplyDelete