Thursday, July 6, 2017

ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΚΑΚΟΔΟΞΟ ΚΛΗΡΙΚΟ π. ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΒΟΛΟΥΔΑΚΗ


ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΚΑΚΟΔΟΞΟ ΚΛΗΡΙΚΟ π. ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΒΟΛΟΥΔΑΚΗ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Ερωτούμε τον κακόδοξο κληρικό π. Βασίλειο Βολουδάκη -τον καταληψία του “Ορθοδόξου Τύπου”- που δεν σεβάστηκε ούτε το μυστήριο της εξομολόγησης για να κατορθώσει να θέσει υπό τον πλήρη έλεγχό του την εφημερίδα: Η απολύτως κόσμια και τεκμηριωμένη επιστολή της κυρίας Λωρίτου είναι στα χέρια σας από καιρό. Γιατί δεν τη δημοσιεύετε αφού είστε όχι μόνο ηθικά, αλλά και νομικά υποχρεωμένος να τη δημοσιεύσετε; Γιατί αποδεικνύετε τον εαυτόν σας ένα φασιστόμουτρο του χειρίστου είδους που φιμώνει όσους συκοφαντεί και δεν τους δίνει την ευκαιρία ούτε να απολογηθούν;

Ερωτούμε τον κακόδοξο κληρικό: Σεβαστέ μας π. Βασίλειε! Ποιος Θεός θα σας συγχωρέσει αυτές τις κακοήθειες; Είναι, δυστυχώς, φανερόν σε όλους ότι ούτε Θεό φοβάστε, ούτε ανθρώπους ντρέπεστε!

Σας παρακαλούμε θερμά και υικά να μετανοήσετε, να βγείτε έξω από το βάλτο της μικρότητας και να συμπεριφερθείτε χριστιανικά.

Παππούλη μου! Τι ψυχή θα παραδώσετε; Γιατί φιμώνετε μια τόσο κόσμια επιστολή μιας κυρίας αφιερωμένης στο Χριστό που αποσκοπεί μόνον στην αποκατάσταση της αλήθειας;

Ιδού η επιστολή της κυρίας Λωρίτου που απεστάλη στον "Ορθοδοξο Τύπο" και ουδέποτε είδε το φως της δημοσιότητας.

*****



Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΣ ΛΩΡΙΤΟΥ ΣΤΟΝ “ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΤΥΠΟ”
=====

Αξιότιμε κύριε Διευθυντά,

Μετά λύπης μου αναγκάζομαι να σας στείλω την επιστολή που περιέχεται στο προηγούμενο μήνυμά μου. Προσπάθησα αυτόν τον διάλογο να τον κρατήσω, όπως διαπιστώσατε, μακρυά από τις στήλες της εφημερίδος, σε άλλους  δημοσιογραφικούς χώρους με φειδώ και προς τον χώρο της εφημερίδος και προς τους αναγνώστες, όμως τον αγνοήσατε με πρόσχημα, ότι δεν τον στείλαμε στους ενδιαφερομένους, δηλαδή σε εσάς. 

Με έκπληξη είδαμε, ότι αυτά τα θέματα τα κάνατε πρωτοσέλιδα και αναφερθήκατε -συγκεκριμένα ο π. Ιερόθεος Αργύρης- σε εμένα προσωπικά με τα αρχικά μου. Συνεπώς προκύπτει η υποχρέωσή σας, να δημοσιεύσετε την επιστολή ή το άρθρο του προηγουμένου μηνύματός μου με τίτλο “Πόσο πολύ απέθανε και ετάφη η Σύνοδος της Κρήτης”, που συνοψίζει όλα τα σχετικά δημοσιεύματα και σχολιάζω τις αιτιάσεις του π. Ιερόθεου. Προς Θεού! Μην επαναλάβετε το λάθος να την κάνετε πρωτοσέλιδο, όπως θα έπρεπε, εφ’ όσον απαντά σε πρωτοσέλιδες αναφορές στο όνομά μου. Θεωρώ ότι αυτά τα θέματα δεν προσφέρονται για πρωτοσέλιδα μιας εφημερίδος που θέλει να σέβεται τον εαυτόν της! Είμαι ευχαριστημένη να την δημοσιεύσετε στην προσφιλή μου στήλη των επιστολών, με την οποία και συναισθηματικά είμαι δεμένη, λόγω της παλαιάς μου σχέσης με αυτήν. Δεν είμαι άγνωστη στην συγκεκριμένη στήλη! 

Εννοείται, περιμένω και ευελπιστώ αυτή η δημοσίευση να γίνει μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα και όχι μετά την παρέλευση μεγάλου τινος, πράγμα που θα υποκινήσει την υποψία μας, ότι θέλετε να κάνετε τον χρόνο σύμμαχό σας. 

Αλίμονο, δεν είμαστε εχθροί, αδέλφια είμαστε, και δεν θα έπρεπε καν να υπάρχουν τέτοια θέματα, αυθορμήτως θα έπρεπε ο καθείς να αποδίδει την πρέπουσα τιμή στον άλλον μέσα στην εκκλησιαστική οικογένεια. Εφ’ όσον, όμως, μερικά πράγματα δεν είναι αυτονόητα, τουλάχιστον ας σεβαστούμε έναν ευπρεπή διάλογο. 

Δεν νομίζω ότι τα έννομα μέσα έχουν να προσφέρουν κάτι για τα θέματα που κουβεντιάζουμε. Νόμος μέσα στην Εκκλησία είναι ο θείος νόμος. Επικαλούμαι τον θείο νόμο της αγάπης. Όποιος φοβάται και λογαριάζει περισσότερο τον κοσμικό νόμο και όχι τον θείο, θα πρέπει να ψαχτεί, ότι κάτι δεν πάει καλά μαζί του από χριστιανικής απόψεως. Ελπίζω, λοιπόν, ότι θα δημοσιεύσετε την επιστολή μου χωρίς καμία περαιτέρω δική μου παρακίνηση.  

Εκ των προτέρων σας ευχαριστώ!

Ελένη Λωρίτου

1 comment:

  1. Η κ. ΕΛΕΝΗ ΛΩΡΙΤΟΥ ΑΣ ΜΗ ΣΤΕΝΑΧΩΡΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝ ΛΟΓΩ ΑΔΙΚΙΑ ΠΟΥ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΕΛΕΩ ΒΟΛΟΥΔΟΚΥΑΝΕΙΟΥ ΟΙΣΤΡΟΥ ΑΛΛΑ ΑΝ ΕΠΙΘΥΜΕΙ Η ΕΝ ΧΡΙΣΤΩ ΑΔΕΛΦΗ ΜΑΣ ΕΙΜΑΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΗΣ ΩΣ ΙΣΤΟΛΟΓΟΣ ΝΑ ΜΟΥ ΑΠΟΣΤΕΙΛΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΕΛΝΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΤΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΣ (ΑΝΑ)ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΛΙΛΙΠΟΥΤΕΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΟΥ. ΟΠΕΡ ΕΝΙΟΤΕ ΚΑΙ ΜΕΤΑΒΑΛΕΤΑΙ ΕΚ ΦΥΣΕΩΣ ΤΟΥ ΣΕ ΔΑΒΙΔΙΚΗ ΣΦΕΝΔΩΝΗ...

    ΤΙ ΘΑ ΠΑΘΕΙ Ο π. ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙ ΤΗΝ ΕΝ ΛΟΓΩ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΣ;

    ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΩ ΜΕ ΒΟΛΟΥΔΑΚΙΚΟ ΥΦΟΣ: ΝΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙ ΚΑΙ ΑΣ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΟΠΩΣ ΝΟΜΙΖΕΙ, ΑΦΟΥ ΝΟΜΙΖΕΙ ΕΚΕΙΝΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΝΟΜΙΖΕΙ. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΑΣ ΟΠΟΥ ΝΟΜΙΖΩΣΙ ΔΙΑΜΕΤΡΙΚΑ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΞ ΟΣΩΝ ΝΟΜΙΖΕΙ Ο ΠΑΠΠΟΥΛΗΣ ΜΑΣ. ΑΣ ΤΟ ΕΜΠΕΔΩΣΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΑΝ ΘΕΛΕΙ ΑΣ ΤΟ ΣΕΒΑΣΤΕΙ.

    ReplyDelete