Monday, December 1, 2014

Ο ΣΕΒ. ΧΟΝΓΚ-ΚΟΝΓΚ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ, ΤΑ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΑ ΑΙΣΧΗ ΣΤΟ ΦΑΝΑΡΙ ΚΑΙ ΤΟ CHEESECAKE


Ο ΣΕΒ. ΧΟΝΓΚ-ΚΟΝΓΚ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ, ΤΑ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΑ ΑΙΣΧΗ ΣΤΟ ΦΑΝΑΡΙ ΚΑΙ ΤΟ CHEESECAKE

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Διαβάσαμε, στο ιστολόγιο “Αναστάσιος”, άρθρο του Σεβ. Μητροπολίτη Χονγκ-Κονγκ κ. Νεκτάριου, αναφορικά με την επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου στο Φανάρι για την Θρονική Εορτή του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Δεν χρειάζεται να αναιρέσουμε τις θέσεις του Σεβασμιότατου. “Αυτός γαρ καθ’ εαυτού της καταδίκης την ψήφο εκπεφώνηκεν” με την ψηλαφητή θεολογική ανεπάρκεια που χαρακτηρίζει το άρθρο του.

Δεν πήρε, ισχυρίζεται, είδηση ότι ο πολυχρονισμός ενός αιρεσιάρχη, η απαγγελία του "Πάτερ ημών" από ένα αβάπτιστο την ώρα της "λειτουργίας των πιστών" και ο "λειτουργικός ασπασμός" του Παναγιότατου με τον Πάπα, συνιστούν πρόβλημα!!!

Σεβασμιότατε! Τη θεολογική σας ανεπάρκεια είναι δυνατόν να την παραβλέψουμε, αν και όπως -hopefully- γνωρίζετε, βάσει των Ιερών Κανόνων, η θεολογική παιδεία είναι απαραίτητο προσόν για κάθε επίσκοπο. 

Σε κάθε περίπτωση! Ο καθένας -σε τελευταία ανάλυση- λέγει όσα ξέρει, με όσο -τέλος πάντων- μυαλό του έδωσε ο Θεός και ανάλογα με όσα διαβάσματα έχει κάνει.

Με θλίψη, όμως, πρέπει να σας εξομολογηθούμε ότι πολύ μας σκανδάλισε η ομολογία σας ότι αγοράζετε cheesecake εν μέσω Σαρακοστής, όχι μόνον για να το καταβροχθίσετε, αλλά και για να το δωρήσετε σε πιστούς της Μητρόπολής σας.

Δεν νομίζετε ότι -σε τελευταία ανάλυση- δεν οικοδομεί η δημοσιοποίηση της κατάλυσης της νηστείας, από ένα επίσκοπο, εν μέσω Σαρακοστής;

Αν μάλιστα συνυπολογίσουμε πόσες θερμίδες έχει το εν λόγω γλυκό καλόν είναι να απέχουμε από αυτό ακόμη και όταν δεν διανύουμε περίοδο Σαρακοστής! Εστω και αν δεν είμαστε υπέρβαροι. Πόσο μάλλον όταν είμαστε...

1 comment:

  1. Σεβ. Χονγκ- Κονγκ,

    Γιατί αφήσατε τον Σεβ. Προικοννήσου να σας εκθέσει έτσι; Για ποιο λόγο δεν υπογράφει τα κείμενά του και δέχεστε να βάλετε την υπογραφή σας σε μια γελοία ανάρτηση που έγραψε ο Σεβ. Προικοννήσου και μείνατε εσείς εκτεθειμένος;

    ReplyDelete