Friday, December 26, 2014

ΙΔΟΥ ΟΤΙ ΕΚΑΝΑ ΛΑΘΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΘΕΝΤΑ ΙΕΡΟΜΟΝΑΧΟ ΕΥΘΥΜΙΟ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗ



ΙΔΟΥ ΟΤΙ ΕΚΑΝΑ ΛΑΘΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΘΕΝΤΑ ΙΕΡΟΜΟΝΑΧΟ ΕΥΘΥΜΙΟ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗ 

Του Παναγιώτη Τελεβάντου 
=====

Εγραψα για τον αποτειχισθέντα Αρχιμανδρίτη Ευθύμιο Χαραλαμπίδη ότι στην αρχή θα κάτσει φρόνιμος αλλά δεν θα περάσει πολύς καιρός και θα προσχωρήσει σε σχίσμα.

Ιδού ότι με διέψευσε σχεδόν αμέσως επειδή ήδη προσχώρησε σε σχίσμα.

Πληροφορούμαστε από τα ιστολόγια των σχισματικών που αυτοαποκαλούνται αποτειχισμένοι, ότι ο π. Ευθύμιος έστειλε χριστουγεννιάτικο μήνυμα και ότι λειτούργησε τα Χριστούγεννα κάπου στην Αττική ειδικά για τους αποτειχισμένους!!!

Μπορούμε να μάθουμε σε ποιο ναό; Και με ποιου επισκόπου την άδεια;

Σ’ αυτά δυστυχώς τα απαράδεκτα προβαίνουν οι αυτοαποκαλούμενοι αποτειχισμένοι!

Για να εφαρμόσουν ένα κανόνα που αναφέρεται στη δυνητική και όχι υποχρεωτική διακοπή του μνημοσύνου του οικείου ιεράρχη όταν κηρύσσει γυμνή τη κεφαλή αίρεση, καταπατούν στη συνέχεια αδίστακτα τον υποχρεωτικό χαρακτήρα πλήθους Ιερών Κανόνων.!!!

Προθυμότατοι να εφαρμόσουν για τον εαυτό τους οικονομία για κάθε παρανομία που κάνουν μόνον και μόνον για να βάλουν σε εφαρμογή ένα κανόνα που έχει δυνητικό και όχι υποχρεωτικό χαρακτήρα.

Θαυμάστε θεολογική ασχετωσύνη και αντιεκκλησιαστικό φρόνημα!!! Και αυτά εν ονόματι του αγώνα εναντίον του Οικουμενισμού.!!! Τέτοιους σύμμαχους οι Οικουμενιστές τους αναζητούν στον ουρανό και τους βρίσκουν στη γη!

No comments:

Post a Comment