Sunday, December 28, 2014

Ο ΗΡΩΔΗΣ, Η ΣΦΑΓΗ ΤΩΝ ΝΗΠΙΩΝ ΚΙ ΟΙ ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΑΚΟΛΟΥΘΟΙ ΤΟΥ



Ο ΗΡΩΔΗΣ, Η ΣΦΑΓΗ ΤΩΝ ΝΗΠΙΩΝ ΚΙ ΟΙ ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΑΚΟΛΟΥΘΟΙ ΤΟΥ

Του θεολόγου κ. Ανδρέα Κυριακού
====

Ο ευαγγελιστής Ματθαίος, μας διασώζει ένα φρικιαστικό έγκλημα που συνέβη στη Βηθλεέμ της Ιουδαίας μετά την επίσκεψη των Μάγων στο Χριστό. Πριν οι τελευταίοι βρουν τον Χριστό, ο βασιλιάς Ηρώδης τους είχε καλέσει στα κρυφά κι έμαθε απ’ αυτούς πότε φάνηκε το αστέρι. Μάλιστα τους είχε ορμηνέψει να βρούν το νεογέννητο βασιλιά και να τον ειδοποιήσουν για να πάει να τον προσκυνήσει. 

Μετά την προσκύνηση οι Μάγοι, μετά από κατ’ όνειρο πληροφορία από το Θεό, δεν επέστρεψαν στην Ιερουσαλήμ, ούτε έδωσαν στον Ηρώδη την πληροφορία που είχε ζητήσει, αλλά επέστρεψαν στον τόπο τους από άλλο δρόμο. Ο Ηρώδης θυμωμένος διέταξε τον στρατό του να θανατώσει όλα τα νήπια της Βηθλεέμ και των περιχώρων της από “διετούς και κατωτέρω”. Παρά ταύτα ο μανιώδης φονιάς δεν μπόρεσε να ανατρέψει το σχέδιο του Θεού γιατί το Θείο Βρέφος είχε ήδη μετακινηθεί προς την Αίγυπτο. 

Αυτά τα αθώα νήπια θυμάται η Εκκλησία σήμερα 29 Δεκεμβρίου διότι είναι τα πρώτα ανθρώπινα πλάσματα που μαρτύρησαν για τον Χριστό. 

Σήμερα ο Ηρώδης βρίσκει μιμητές και συνοδοιπόρους στα πρόσωπα γονέων που σκοτώνουν τα αγέννητά τους νήπια και γιατρών που, αντί να υποβοηθούν τη ζωή, υπηρετούν το θάνατο επαγγελματικά. Μιλάμε για το μαζικό έγκλημα των εκτρώσεων. Πλείστες κυβερνήσεις επιχορηγούν το φοβερό έγκλημα της σφαγής εκατομμυρίων αθώων, ανυπεράσπιστων ανθρωπίνων πλασμάτων. Οσοι κι αν μιλήσουν υπέρ του εγκλήματος αυτού, όσοι κι αν το υποστηρίξουν είναι και παραμένει έγκλημα μέγιστο κι οι καθ’ οιονδήποτε τρόπον συμμετέχοντες σ’ αυτό είναι ένοχοι ενώπιον του Θεού, διότι τα χέρια τους στάζουν αίμα.

Μόνον ένας εθελότυφλος θα μπορούσε να αποδεκτεί την απόψη που εξέφρασε στα 1998 ο μοναχός Ιωσήφ Βατοπαιδινός, ο οποίος δήλωνε ενώπιον τριών μαρτύρων, που εν γνώσει του τον μαγνητοσκόπησαν, ότι μέχρι τους τρεις μήνες δεν μπορούμε να μιλάμε για φόνο εμβρύου διότι ΔΕΝ υπάρχει ψυχή στο ανθρώπινο έμβρυο!!! μια κακοδοξία άγνωστη στην Αγία Γραφή και στους Πατέρες της Εκκλησίας. Μόνη διέξοδος η καταδίκη των κακόδοξων απόψεων του μ. μοναχού. Την φοβερή αυτή κακοδοξία θα πολεμούμε χωρίς ανάπαυλα και χωρίς συμβιβασμό, όσο κι αν πολλοί σφυρίζουν αδιάφορα ή καμώνονται ότι τέτοιο θέμα δεν υπάρχει. Απλά όποιος δεν την πολεμά είναι συνένοχος.

1 comment:

  1. Αν κάποιος μπει σήμερα στην ιστοσελίδα της Ιεράς και Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, θα δει μια ΜΕΓΙΣΤΗ
    υπερ-προ-βολή του Γέροντος Ιωσήφ του Βατοπαιδινού.Από τα τελευταία 20 άρθρα από τις 5 Οκτωβρίου μέχρι τις 29 Δεκεμβρίου, τα 14 είναι αποσπάσματα από ομιλίες του Γέροντος Ιωσήφ.
    Από την μέρα που κατάλαβαν πως κάποιοι δεν θα σταματήσουν να φωνάζουν την αλήθεια για την κακοκοδοξία του Γέροντα Ιωσήφ για τις εκτρώσεις, αντί να ζητήσουν συγνώμη,
    υπέρ-προ-βάλλουν τον εν λόγω μοναχό ένας θεός ξέρει γιατί.
    Είναι και κωμικό και τραγικό at the same time να μην υπάρχουν λόγια από αγίους τις Εκκλησίας μας στην ιστοσελίδα της Μονής και να υπάρχουν χιλιάδες λόγια, ενός ανθρώπου που μίλησε κακόδοξα για τις εκτρώσεις και όχι μόνον.
    Και σαν να μην τους φτάνουν αυτά, όποιος τολμήσει και ασχοληθεί με κακοδοξίες του Γέροντα Ιωσήφ, κινδυνεύει τα Μέγιστα, από απειλές Βατοπαιδινές και Όχι μόνο.
    Είναι τυχαίο που ΚΑΝΕΝΑΣ από αυτό το Βατοπαιδινό Παραμυθάκι το οποίον είχε αρχή, μέση και σε λίγο και τέλος, δεν αναφέρθηκε ούτε και στο ελάχιστο για το θέμα της επίσκεψης του Πάπα στο Φανάρι?
    Δεν νομίζω, αλλά είμαι σίγουρος πως ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος δεν κρατά μόνο άσσους στο μανίκι.
    Κρατά και φακέλλους.
    Μέσα είναι οι ασκοί του Αιόλου.
    Και για να ζουν στο παραμυθάκι,
    ΑΥΤΟΙ καλά και οι ΑΛΛΟΙ καλύτερα,
    οι Φάκελλοι παραμένουν κλειστοί....και οι άσσοι στο μανίκι.
    Η Εκκλησία δεν φοβήθηκε να ονομάσει τον Ηρώδη...σφαγέα των νηπίων.
    Η ίδια Εκκλησία όποιον τολμήσει να προκαλέσει το θάνατο σε άνθρωπο, τον θεωρεί επίσης φονιά.
    Τα ψέματα τελείωσαν και στο παραμυθάκι έμεινε ο επίλογος.
    Στα παραμυθάκια μπορεί ο λύκος να νικά το αρνί.
    Στην Εκκλησία όμως το Αρνί νικάει το λύκο.

    ReplyDelete