Monday, December 29, 2014

ΛΕΝΕ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ΨΕΥΔΗ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΝ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ



ΛΕΝΕ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ΨΕΥΔΗ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΝ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Από καιρό -αλλά ιδιαίτερα τις τελευταίες δύο βδομάδες- παρατηρούμε έξαρση της άμεσης ή έμμεσης προώθησης του κ. Τσίπρα στην εξουσία μεταξύ των πιστών από παράγοντες και ιστολόγια που παρουσιάζονται ως παραδοσιακά.

Οι εν λόγω κύκλοι προσπαθούν να μας πείσουν να ψηφίσουμε άμεσα ή έμμεσα τον κ. Τσίπρα με δύο δικαιολογίες:

1.) Διότι δήθεν δεν είναι επικίνδυνος για την Εκκλησία και την πατρίδα, και

2.) Διότι είναι μεν άθεος αλλά τουλάχιστον δήθεν δεν είναι θεομπαίκτης.

Συνειδητά ψεύδονται και στις δύο περιπτώσεις και μάλιστα χονδροειδώς. 

Ιδού το γιατί:

Α.) Ο χαρακτηρισμός του κ. Τσίπρα ως υποτιθέμενου άθεου και ως μη συνειδητού εκκλησιομάχου είναι αυθαίρετη και κακόβουλη.

Υπενθυμίζουμε ότι ο κ. Τσίπρας

α.) Σε βίντεο που κυκλοφορεί στο διαδίχτυο παραδέχτηκε ότι είναι συνειδητός άθεος,

β.) Ζει αστεφάνωτος με τη μητέρα των παιδιών του που είναι φανατική δωδεκαθείστρια και την οποία δεν παντρεύτηκε έστω και με πολιτικό γάμο,

γ.) Εξακολουθεί να έχει τα παιδιά του αβάπτιστα και πήγε στο δημαρχείο για να τους δώσει ονόματα παρόλη την κατακραυγή και την κριτική που δέχτηκε γι’ αυτό το θέμα,

δ.) Το πρόγραμμα του κόμματός του διαλαμβάνει σαφή δυσμενή χωρισμό Εκκλησίας και Πολιτείας,

ε.) Η κυρία Δούρου -αυριανή υπουργός εξωτερικών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- επέδειξε σκαιή συμπεριφορά έναντι του Σεβ. Ιλίου όταν πήγε να την ορκίσει. Οχι μόνον αρνήθηκε να πάρει θρησκευτικό όρκο, αλλά περιφρόνησε προκλητικά τον Σεβ. Ιλίου στην παρουσία του κ. Τσίπρα. Και όχι μόνον αυτό! Δεν έδωσε καν  πολιτικό όρκο, αλλά ορκίστηκε με “τον όρκο του βουνού”, που όλοι συνειδητοποιούμε τι σημαίνει.

στ.) Στο κόμμα του κ. Τσίπρα έχουν φωλιάσει οι πιο συνειδητοί εκκλησιομάχοι και εθνομειοδότες της πατρίδας μας, οι οποίοι μάλιστα τώρα θα συνεπικουρούνται από τον εσμό της εθνομειοδοσίας και της Εκκλησιομαχίας της ΔΗΜΑΡ που θα συνεργαστεί μετεκλογικά με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Β.) Ας έλθουμε στον δεύτερο αναληθή ισχυρισμό των πεμπτοφαλαγγιτών του ΣΥΡΙΖΑ στις τάξεις των πιστών.

Διαδίδουν όσοι λύσσαξαν να κάνουν τον κ. Τσίπρα πρωθυπουργό ότι είναι μεν άθεος πλην όμως τουλάχιστον δεν είναι θεομπαίκτης.

Ποια είναι η αλήθεια; Ο κ. Τσίπρας είναι θεομπαίκτης -και μάλιστα μεγάλος θεομπαίκτης- με την όλη σημασία του όρου. 

Και ιδού το γιατί:

1.) Ενώ δηλώνει άθεος, τρέχει να κάνει επισκέψεις σε φιλανθρωπικά ιδρύματα με τον Αρχιεπίσκοπο. Για ποιο λόγο δεν πηγαίνει μόνος του; Προφανώς επειδή αγρεύει τις ψήφους των πιστών. Επομένως πώς δεν είναι θεομπαίκτης;

2.) Το απόγειο της θεομπαιξίας του υπήρξε η θεατρική παράσταση μπροστά στην εικόνα του “Αξιον έστιν” κατά την επίσκεψή του στο Αγιον Ορος την οποία οι πεμπτοφαλαγγίτες του ΣΥΡΙΖΑ στις τάξεις των πιστών επιμελώς αποκρύβουν. Ακόμη μια απόδειξη της ανεντιμότητάς τους.

Θα είχαν δίκαιο να έλεγαν ότι είναι μεν άθεοι αλλά τουλάχιστον δεν είναι θεομπαίκτες αν αναφέρονταν στους ηγέτες του ΚΚΕ. Ούτε επισκέψεις με τον Αρχιεπίσκοπο κάνουν, ούτε θεατρικές παραστάσεις μπροστά στα θαυματουργά εικονίσματα της Παναγίας στήνουν.

Το ερώτημα είναι για ποιο λόγο ψεύδονται τόσο ασύστολα οι πεμπτοφαλαγγίτες του ΣΥΡΙΖΑ στις τάξεις των πιστών;

Για λόγους συνείδησης ή αγάπης προς την πατρίδα;

Προφανώς όχι, όπως θα αποδείξουμε σε άρθρο που θα αναρτήσουμε -συν Θεώ- σύντομα.

No comments:

Post a Comment