Tuesday, December 9, 2014

ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ Ο “ΝΕΩΚΟΡΟΣ” ΜΕ ΣΤΕΝΑΧΩΡΗΣΕ! ΔΕΝ ΜΕ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΕ!



ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ Ο “ΝΕΩΚΟΡΟΣ” ΜΕ ΣΤΕΝΑΧΩΡΗΣΕ! ΔΕΝ ΜΕ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΕ!

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Δεν μπορείτε να φανταστείτε τι μηχανεύθηκαν τις τελευταίες μέρες για να με αναγκάσουν να εκτροχιάσω την κριτική μου για τα οικουμενιστικά αίσχη που συνέβησαν στο Φανάρι.

Τι τεχνητές προκλητικές ερωτήσεις με ηλεκτρονικά μηνύματα των usual suspects, τι χυδαίες προσωπικές επιθέσεις που εκπορεύθηκαν ακόμη και από την Ωραία Πύλη, τι αναρτήσεις και σχόλια στον ιστοχώρο, τι ραδιουργίες και τι μικρότητες. 

Οπως θα διαπιστώσατε -όσοι παρακολουθείτε τακτικά το ιστολόγιο- κάθε άλλο παρά πέτυχαν τον στόχο τους.

Το αρθράκι του προσφιλούς μου “Νεωκόρου”, όμως, κατόρθωσε να εκτροχιάσει τον στόχο της κριτικής μου, επειδή ως γνωστό τα λίαν κατανυκτικά και ψυχωφέλιμα άρθρα του, ασκούν ακαταμάχητη γοητεία.

Πλην όμως, αντί να διασκεδάσω καλόκαρδα - όπως κάνω πάντοτε με τα αρθράκια του “Νεωκόρου”- αυτή τη φορά στεναχωρέθηκα πολύ.

Συγκεκριμένα, αγαπητέ “Νεωκόρε”, με πίκραναν αφάνταστα αυτά που γράφεις για τον νέο Μητροπολίτη Μεγάρων.

Αναφέρεις σχετικά:

“Ο νέος δεσπότης, που πάει στο γραφείο του δύο μέρες την εβδομάδα, νόμιζε πως τούτος ο Πρωτοσύγκελλος θα ήταν εργατικός σαν τον Προκόπη, το στρουμφάκι.

Για τις υπόλοιπες εργάσιμες ημέρες των κοινών θνητών που δεν αγγίζουν τον δεσπότη, βρέθηκε άξιος αντικαταστάτης ο Πρωτοσύγκελλος.

Ο λεγάμενος όμως, με το που πήρε τη θέση, νόμισε πως τον έκαναν αρχιερέα. Αλαζόνας και εγωκεντρικός, έλεγαν ανέκαθεν στο στρουμφοχωριό των Πετραλώνων.

Απλά ακατάλληλος λένε όσοι τον εχθρεύονται. Σηκώθηκαν τα πόδια να χτυπήσουν το κεφάλι. Ζήτησε και από τον σεμνό και ταπεινό βοηθό να μη φέρει πατερίτσα.

Ο παπάς στον επίσκοπο. «Κι άμα γίνει κανένα πανηγύρι θα σου πούμε εμείς να την πάρεις την πατερίτσα». Τέτοια ωραία του είπε.”

Ωστε; Αυτόν τον Μητροπολίτη στείλατε στα Μέγαρα, αγαπητέ “Νεωκόρε”;

Μόνον δύο φορές τη βδομάδα πηγαίνει στη Μητρόπολή του; 

Και τις υπόλοιπες τι κάνει;

Αυτός είναι ο λόγος που διόρισε τον ανίκανο πλην όμως έμπιστό του -όπως αναφέρεις- πρωτοσύγκελο; Οχι -όπως αβάσιμα, προφανώς, ελπίσαμε- για να ξεκαθαρίσει τη βρωμιά στη Μητρόπολη, αλλά για να μην ασχολείται ο ίδιος με τα προβλήματα της Μητρόπολης.!!!

Εχουμε και λέγουμε, αγαπητέ "Νεωκόρε”:

Ο νέος Μητροπολίτης Μεγάρων είναι θεολογικά άσχετος. Ούτε κανονικό πτυχίο Θεολογικής Σχολής δεν έχει.

Είναι επιρρεπής στη χλιδή, όπως μας αποκάλυψε ο κ. Παπαθανασόπουλος.

Εχει στελεχώσει τη Μητρόπολή του με άσχετους και ανίκανους και ο ίδιος δεν εννοεί να σηκώσει το μικρό του το δακτυλάκι για να διορθώσει τα κακώς κείμενα.

Τότε γιατί το περιβάλλον σου, αγαπητέ "Νεωκόρε", λύσσαξε κυριολεκτικά και πέτυχε τελικά να υποσκάψει την υποψηφιότητα του Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτη Χρυσόστομου Παπαθανασίου;

Φοβηθήκατε ότι θα πήγαινε στη Μητρόπολη Μεγάρων επίσκοπος με φόβο Θεού;

Επιδιώκατε να συνεχίσει αταλάντευτη η πορεία ολέθρου που ακολουθήθηκε τα τελευταία σαράντα χρόνια; 

Ή προσπαθούσατε να καλύψετε κληρικούς, οι οποίοι επ’ ουδενί λόγω δεν έπρεπε να στέκουν μπροστά στο Αγιο Θυσιαστήριο, και οι οποίοι δεν θα μπορούσαν να μείνουν στη Μητρόπολη αν εκλεγόταν ο π. Χρυσόστομος Παπαθανασίου;

Αγαπητέ “Νεωκόρε”!

Σήμερα υπάρχουμε και αύριο δεν ξέρουμε αν θα ζούμε.

Οταν πεθάνουμε θα βρεθούμε μπροστά στον Κύριο της Δόξης!

Αλήθεια! Τι θα του πείτε όσοι εκλέξατε ένα εξαιρετικά -όπως οι ίδιοι μας λέτε- προβληματικό και ανίκανο επίσκοπο και εμποδίσατε την επισκοποίηση ενός ενάρετου και λίαν καταρτισμένου κληρικού σε μια τόσο  προβληματική -όπως την περιγράφετε- Μητρόπολη;

No comments:

Post a Comment