Monday, December 29, 2014

π. ΙΩΣΗΦ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΝΟΣ: "ΟΥ! ΟΥ! ΟΥ! ΑΝ ΑΚΟΥΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΠΑΠΑΔΕΣ ΤΙ ΛΕΝΕ..."



ΣΙΩΠΗ ΜΕΓΙΣΤΗ ΔΙΑ ΤΗΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΟ ΚΑΚΟΔΟΞΙΑ-ΧΛΕΥΑΣΜΟ ΤΟΥ π. ΙΩΣΗΦ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΝΟΥ

π. Ιωσήφ Βατοπαιδινός: «ου, ου, ου, αν ακούσεις τους παπάδες τι λένε»

Του θεολόγου κ. Β. Χαραλάμπους
=====

Ο απολύτως ορθός χαρακτηρισμός των εκτρώσεων από τον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου Αρχιμανδρίτη Εφραίμ, ως μιας μορφής γενοκτονίας (Ομιλία από την ιστοσελίδα της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου 20/8/2014 – Εκτρώσεις, μια μορφή γενοκτονίας: Η ανάγκη αφύπνισης), μας έδωσε αφορμή συμπληρωματικής αναφοράς με τη γενοκτόνο κακοδοξία-χλευασμό του π. Ιωσήφ Βατοπαιδινού. Η κακόδοξη θέση του π. Ιωσήφ Βατοπαιδινού για το μη εφάμαρτο της έκτρωσης πριν τον τρίτο μήνα της κύησης, δεν είναι γενοκτόνος διδασκαλία; 

Αλίμονο αν δεχθούμε τον αυτοισχυρισμό του π. Ιωσήφ Βατοπαιδινού που είπε ‘’συνιστών εαυτόν’’ ότι «ο  ίδιος ο Θεός Λόγος μας έβαλεν μέσα εις τον δρόμον της Πατερικής ορολογίας. Δεν αρνούμαι τίποτα, μας έδωσεν την ικανότηταν να γράψομεν με λεπτομέρειαν όλην την Πατερικήν ορολογίαν… ». Ο π. Ιωσήφ Βατοπαιδινός και άγνοια είχε της Πατερικής διδασκαλίας στο θέμα αυτό, παρεμηνεύοντας χωρίο της Εξόδου της Παλαιάς Διαθήκης και κακοδόξως εδίδαξε στο θέμα τούτο. Όρος της Στ΄ Οικουμενικης Συνόδου αναφέρει ότι, εάν τολμηθεί καινοτομία εις τα περί πίστεως, ήτοι λέξεως εφεύρεσις, από μονάζοντα υπάρχει κίνδυνος αναθεματισμού.

Η παρατήρηση που έγινε από τον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου Αρχιμανδρίτη Εφραίμ, ότι οι εκτρώσεις αποτελούν μια μορφή γενοκτονίας, είναι ρήση καταπέλτης στην εγκληματική υπόδειξη του π. Ιωσήφ Βατοπαιδινού για τις εκτρώσεις.

«Δεν μπορώ να δεχθώ», ανέφερε ο Γέροντας Εφραίμ, «πως σε Ορθόδοξες χώρες γίνονται τα αποτρόπαια αυτά εγκλήματα των εκτρώσεων σε τέτοια έκταση». Όταν όμως ισοκρατούντων αλλοτρόπως των ‘’ημετέρων’’ αυτοισχυρίζεται ο π. Ιωσήφ Βατοπαιδινός, «συνιστών εαυτόν», ότι του δόθηκε όλη η πατερική θεολογία και κατά  άλλα καταδεικνύει την κακοδοξία περί αμβλώσεων, πώς να μη γίνονται αυτά τα αποτρόπαια εγκλήματα των εκτρώσεων σε τέτοια έκταση, στην Ορθόδοξη Ελλάδα και Κύπρο;

«Δεν είναι δυνατόν», συνέχισε ο Γέροντας Εφραίμ,  «εμείς οι Ορθόδοξοι λαοί να διαπράττουμε τέτοιου είδους εγκλήματα». Και όμως! Με τη γενοκτόνο υπόδειξη του π. Ιωσήφ Βατοπαιδινού, είναι δυνατόν εμείς οι Ορθόδοξοι λαοί να διαπράττουμε τέτοιου είδους εγκλήματα. Η εγκληματική υπόδειξη του π. Ιωσήφ Βατοπαιδινού για τις εκτρώσεις οδηγεί, από την πορεία ζωής, εις τον θάνατο.

«Αυτό δείχνει», παρατήρησε με λύπη ο Γέροντας Εφραίμ, «ότι δεν ζούμε ως Ορθόδοξοι Χριστιανοί, αλλά μόνο στην ταυτότητα είμαστε χριστιανοί». Όμως με λύπη θα προσθέσομε ότι ο υποδείξας το μη εφάμαρτο της έκτρωσης πριν τον τρίτο μήνα της κύησης, ομιλούσε ως παλαιός γέροντας «Περί της εν Χριστώ αναστροφής». Αυτή η ομιλία είναι μια από το πλήθος των απομαγητοφωνημένων ομιλιών του π. Ιωσήφ Βατοπαιδινού, που προσφάτως ακατάσχετα αναρτούνται στην ιστοσελίδα της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου.

Ορθώς παρατηρεί ο Γέροντας Εφραίμ, ότι «δεν έχουμε βίωμα Χριστιανικό» λόγω των εκτρώσεων. Τι θα πεί κανείς για ένα διδάξαντα, που κατά τα άλλα προβάλλεται η ομιλία του, στην ιστοσελίδα της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου με τον τίτλο «Η ανθρώπινη συνείδηση»;

Το ηχητικό ντοκουμέντο για τις εκτρώσεις υπάρχει. Η αμφισβήτηση του εν λόγω ηχητικού ντοκουμέντου από την Ιερά Μονή Βατοπαιδίου, στηρίζεται στον αστήρικτο ισχυρισμό ότι επιστημονικώς υπάρχει η δυνατότητα να γίνει, όπως γράφει η ανακοίνωση της Μονής, τέλεια απομίμηση της φωνής κάποιου, πράγμα που δεν ευσταθεί (όταν έχεις γνώση της φωνής κάποιου, αντιλαμβάνεσαι την απομίμηση). Η τέλεια απομίμηση της φωνής κάποιου δεν είναι κατορθωτή, ούτε με τα σύγχρονα τεχνικά μέσα. Επιπρόσθετα παρέχεται η τεχνική δυνατότητα εξακρίβωσης της αξιοπιστίας του ηχητικού ντοκουμέντου, με τα σύγχρονα μέσα τεχνολογίας. Δεν θα τολμήσουν να δοκιμάσουν την οδό της Επιστήμης, όμως, διότι η κακοδοξία του π. Ιωσήφ Βατοπαιδινού, θα έχει πλέον και επιστημονική υπογραφή.

Αντί επιλόγου ας παραθέσομε τον γενοκτόνο σαρκασμό που μας λύπησε, από το ηχητικό ντοκουμέντο όπου π. Ιωσήφ Βατοπαιδινός ‘’διδάσκει’’:

«Τώρα οι παπάδες λένε, ου, ου, ου, αν ακούσεις τους παπάδες τι λένε. Έχει και κάποιους εκεί στο Σταυροβούνι (γέλως), με τι δογματισμούς ομιλούν (γέλως). Ρε, τελείωσε, είναι φόνος, από το Θεό θα… (γενοκτόνος γέλως)."

No comments:

Post a Comment