Thursday, December 25, 2014

ΒΑΤΙΚΑΝΕΙΟΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ή ΕΠΑΚΟΛΟΥΘΟ ΕΚΚΟΣΜΙΚΕΥΣΗΣ;


ΒΑΤΙΚΑΝΕΙΟΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ή ΕΠΑΚΟΛΟΥΘΟ ΕΚΚΟΣΜΙΚΕΥΣΗΣ;

Του θεολόγου κ. Β. Χαραλάμπους
=====

Στην Vatican insider διαφημίζεται το βιβλίο του “πατέρα” Stefano Gorla, και εικονογραφήσεις του IvanoCeriani, που περιγραφικά αναφέρεται στις περιπέτειες ενός χαριτωμένου μικρού ποντικού, φίλου του Πάπα Φραγκίσκου.

Ένα μυρμήγκι; διερωτάται ο Stefano Gorla. Όχι, ένας ποντικός στην τσάντα του Πάπα Φραγκίσκου. Το ποντίκι ο Jorge αυτοσυστήνεται ότι είναι ένας από τους πολυάριθμους φίλους του Πάπα Φραγκίσκου. Ένα βράδυ, συνεχίζει η βατικάνειος διήγηση, ο Πάπας Φραγκίσκος ρώτησε το ποντίκι “Θέλεις να έλθεις μαζί μου στους Αγίου Τόπους;”

Στο νέο αυτό βιβλίο, αναφέρει η βιβλιοπαρουσίαση, το ποντίκι ο Topo Jorge, θα συνοδεύσει τον Φραγκίσκο στο ταξίδι του στους Αγίου Τόπους και στη Βηθλεέμ θα ανακαλύψουν την προέλευση των Χριστουγέννων…

Ο τίτλος της βιβλιοπαρουσίασης στην Vatican insider είναι «Ο Topo Jorge και ο Πάπας Φραγκίσκος. Το μυστήριο της Ιερουσαλήμ» (Topo Jorge e Papa Francesco. Il mister di Gerusalemme).

Να αναφέρομε ότι προηγήθηκε παλαιότερα το μικρό βιβλίο «Η ιστορία Topo Jorge και του Πάπα ο οποίος έγινε φίλος του» (Storia di Topo Jorge e del Papa che diventò suo amico).

«Ο Πάπας Φραγκίσκος λέγει ιστορίες και ο Topo Jorge τις επαναλαμβάνει στους αδελφούς του και τους φίλους του. Η τελευταία ιστορία που άκουσε ο Topo Jorge, ήταν άγνωστη σ’ αυτόν, μια υπέροχη  ιστορία γεμάτη ελπίδα…είναι η ιστορία της σκηνής της γέννησης». Παιδιόθεν θα διδάσκονται αλλοτρόπως τον Παποκεντρισμό.

Να σχολιάσει κανείς τα περί Βατικανείου εκκοσμίκευσης; Να αναφερθεί κανείς στην Παποκεντρική διήγηση; Ο Ποντίφηξ με ένα ποντίκι, να εισαγάγει τα παιδιά στην έννοια του μυστηρίου της Ιερουσαλήμ. Θα αρκεστώ στη λαϊκή έκφραση «μυστήρια πράγματα».

No comments:

Post a Comment