Thursday, December 11, 2014

Η ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ ΟΡΙΣΕ ΤΟΝ κ. ΜΙΛΤΙΑΔΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΟΜΙΛΗΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ Μ. ΦΩΤΙΟΥ



Η ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ ΟΡΙΣΕ ΤΟΝ κ. ΜΙΛΤΙΑΔΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΟΜΙΛΗΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ Μ. ΦΩΤΙΟΥ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Διαβάσαμε στο “Αγιορειτικό Βήμα”:

“Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος για την εορτή του εν Αγίοις Πατρός ημών Φωτίου, Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως του Μεγάλου, Προστάτου της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, όρισε ως κύριο ομιλητή στην εόρτια κοινή Συνεδρία των Καθηγητών των Θεολογικών Σχολών Αθηνών και Θεσσαλονίκης μετά των Μελών της Δ.Ι.Σ. τον Κοσμήτορα της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Ελλογιμώτατο κ. Μιλτιάδη Κωνσταντίνου.”
Και σχολιάζει το “Αγιορειτικό Βήμα:” 
“Παίρνει θέση η ΔΙΣ υπέρ του τμήματος Ισλαμικών Σπουδών στη Θεολογική του ΑΠΘ; Αυτό το ερώτημα προκύπτει μετά την απόφαση της σημερινής συνεδρίασης της Συνόδου με την οποία ορίζει ως ομιλητή σε μια εκδήλωση την επόμενη χρονιά τον  τον Κοσμήτορα της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, κ. Μιλτιάδη Κωνσταντίνου, ο οποίος είναι ένας εξ αυτών που ψήφισαν ΝΑΙ στην ίδρυση του Τμήματος Ισλαμικών Σπουδών στις 7.3.2014 κατά τη Γενική Συνέλευση του Τμήματος Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής.”
Να απαντήσω την ερώτηση του “Αγιορειτικού Βήματος;”
Ασφαλώς και παίρνει θέση για την ίδρυση του Τμήματος Ισλαμικών Σπουδών η Ιερά Σύνοδος -γράφε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος. 

Οχι απλά επειδή όρισε τον κ. Μιλτιάδη Κωνσταντίνου ομιλητή για την Εορτή της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, αλλά προπαντός επειδή το Τμήμα Ισλαμικών Σπουδών έχει ως μέντορά του τον κ. Σταύρο Γιαγκάζογλου, που κινεί τα νήματα για την απο-ορθοδοξοποίηση του μαθήματος των θρησκευτικών και τη μετατροπή των Ορθόδοξων Θεολογικών Σπουδών σε θρησκειολογικές-οικουμενιστικές.
Αν “ο διά τας αμαρτίας ημών” Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος δεν στήριζε με νύχια και με δόντια τον στενό συνεργάτη του κ. Σταύρο Γιαγκάζογλου -τον προσφυώς αποκληθέντα “κακό δαίμονα του μαθήματος των Θρησκευτικών”- τότε δεν θα είχαν καν ανακινηθεί αυτά τα θέματα.
Η μετατροπή του ορθόδοξου μαθήματος των θρησκευτικών και η δημιουργία Τμήματος Ισλαμικών Σπουδών θα προωθηθούν δυναμικά σε λίγους μήνες ή και βδομάδες όταν οι Εκκλησιομάχοι και Εθνομειοδότες του ΣΥΡΙΖΑ θα καταλάβουν την εξουσία και θα στηρίξουν αποφασιστικά τις επιδιώξεις του κ. Γιαγκάζογλου, αφενός μεν επειδή γνωρίζουν ότι ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος τις στηρίζει, αλλά και επειδή είναι απολύτως συμβατές με τη δική τους επιδίωξη να δημιουργήσουν μια θρησκευτικά ουδέτερη παιδεία.
Γι’ αυτό ακριβώς -συν τοις άλλοις- οι συνειδητοί χριστιανοί πρέπει να συνεργήσουν αποφασιστικά ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ και οι δορυφόροι του να εξασφαλίσουν τη μικρότερη δυνατή πλειοψηφία στη Βουλή ώστε το εθνομειοδοτικό και εκκλησιομάχο τους πρόγραμμα να καταστεί -κατά το δυνατόν υπό τις περιστάσεις- λιγότερο επικίνδυνο.

No comments:

Post a Comment