Sunday, December 28, 2014

ΠΟΤΕ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΟΤΙ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΙΝΗ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΚΕΡΥΝΕΙΑΣ;




ΠΟΤΕ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΟΤΙ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΙΝΗ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΚΕΡΥΝΕΙΑΣ;

Του Παναγιώτη Τελεβάντου

=====

Το αγωνιστικό facebook “Κερύνεια Κερύνεια”, που μου προξενεί πάντοτε χαρά να διαβάζω, ανέβασε τη φωτογραφία που προτάσσεται της ανάρτησης με το ερώτημα: "Αυτή είναι η Κερύνεια μας για τρεις χιλιάδες χρόνια. Πότε θα το καταλάβετε εχθροί και φίλοι;" 

ΑΠΑΝΤΩ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ:

1.) Οταν σταματήσουμε να πηγαίνουμε στα κατεχόμενα και να δείχνουμε ταυτότητες και να το αναγνωρίζουμε ως νόμιμο κράτος.


2.) Οταν σταματήσουμε να έχουμε κάθε είδους οικονομικές δοσοληψίες εκατομμυρίων ευρώ με τους καταχτητές της πατρίδας μας.

3.) Οταν κλείσουμε τα οδοφράγματα.

4.) Οταν σταματήσουμε να πουλούμε την πατρογονική μας γη στους Τούρκους.

5.) Οταν δημοσιοποιήσουμε τα ονόματα των προδοτών που πούλησαν την γη μας στους εχθρούς μας, για να αποθαρρύνουμε και άλλους επίδοξους προδότες να κάνουν το ίδιο.

6.) Οταν ανακαλέσουμε από το τραπέζι των συνομιλιών την καταστροφική Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία που συνομολόγησε ο Μακάριος με τον Ντενκτάς και παρέδωσε στους Τούρκους με χάρτη ο Τάσσος Παπαδόπουλος ως συνομιλητής. 

7.) Οταν επιμείνουμε στην επίτευξη λύσης με βάση την αναθεωρημένη Ζυρίχη με τα δεκατρία σημεία που υπέβαλε ο Μακάριος το 1963 που προνοούν τη δημιουργία ενιαίου και όχι ομόσπονδου κράτους.

8.) Οταν καταλάβουμε ότι ο μακροχρόνιος αγώνας της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας 
α.) δεν έδιωξε ούτε ένα Τούρκο στρατιώτη, 
β.) δεν απομάκρυνε ούτε ένα έποικο, και 
γ.) δεν επέτρεψε σε κανένα πρόσφυγα να επιστρέψει στο σπίτι του.

9.) Οταν καταλάβουμε ότι πρόβλημα δεν έχουμε μόνον με τους επαναπροσεγγιστές και με τους Νεοκύπριους, αλλά με όλους όσους αποδέχονται τη Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία ως βάση των συνομιλιών.

10.) Οταν εξοπλίσουμε την Κύπρο σαν αστακό με αντάλλαγμα το φυσικό αέριο στις χώρες που είναι διατεθειμένες να μας δώσουν τον κατάλληλο επιθετικό -και όχι απλά αμυντικό- οπλισμό για να απελευθερώσουμε την πατρίδα μας.

11.) Οταν συνομολογήσουμε συμμαχίες με χώρες με τις οποίες έχουμε κοινά στρατηγικά συμφέροντα.

12.) Οταν ανακηρύξουμε την ΑΟΖ ολόκληρης της Κύπρου και όχι τον χάρτη της ντροπής που ανεκήρυξε ο Τάσσος Παπαδόπουλος και συνεχίζουν να έχουν σε ισχύ όλες οι κυβερνήσεις έκτοτε που αναγνωρίζει Κυπριακή ΑΟΖ μόνον για τις ελεύθερες περιοχές.

13.) Οταν στη φωτογραφία της Ελληνικής σημαίας δεν έχουμε περιστέρι ειρήνης, αλλά την επιθετική λόγχη των Ελλήνων που θα απελευθερώσει την σκλαβωμένη πατρίδα μας.

14.) Οταν σταματήσουμε να πετάμε ανέξοδα αγωνιστικά συνθήματα και ανούσιες ρητορείες του τύπου “επιδιώκουμε ευρωπαική λύση”! Αγνοούμε ότι η Ευρωπαική Ενωση ήταν πρόθυμη να δεχτεί ως πρωτογενές δίκαιο της Ευρώπης το σχέδιο Ανάν ή ότι οι μεγάλες ευρωπαικές χώρες μας πίεζαν ασφυκτικά να υπογράψουμε το καταστροφικό σχέδιο λύσης; 

15.) Οταν καταλάβουμε ότι η ελευθερία αποκτάται με το σπαθί του σκλάβου. Οχι με τη μεγαλοψυχία του εισβολέα.

16.) Οταν συνειδητοποιήσουμε ότι δεν αρκεί να απορρίπτουμε τα κάθε είδους σχέδια Ανάν, επειδή έτσι το πολύ διασφαλίζεται -αν διασφαλίζεται- η ελευθερία του Νότου. Οχι η απελευθέρωση της κατεχόμενης Βόρειας Κύπρου.

17.) Οταν καταλάβουμε ότι η ελευθερία κερδίζεται. Δεν χαρίζεται και ότι για να αποκτηθεί χρειάζονται εκατόμβες αίματος. Οχι μόνον επίκληση των αρχών του ΟΗΕ και ανεφάρμοστα ψηφίσματα του ευρωκοινοβουλίου

18.) Οταν συνειδητοποιήσουμε ότι η συμφωνία δεν εξαρτάται από τη θέληση των Τουρκοκυπρίων αλλά από την ανύπαρκτη βούληση για λύση της Τουρκίας.

19.) Οταν εννοήσουμε ότι είναι μεν πολλά τα όταν και οι προυποθέσεις για να απελευθερώσουμε την Κερύνεια πλην όμως είναι πολύ περισσότερα τα τεθωρακισμένα, οι έποικοι και τα στρατεύματα των εισβολέων.

20.) Αλλιώς, αντί της σημαίας της ανάρτησης, ας είμαστε βέβαιοι ότι εφεξής στην Κερύνεια θα πλαταγίζει η μισητή σημαία με την ημισέληνο.

No comments:

Post a Comment