Monday, December 29, 2014

ΒΙΒΛΙΟΚΡΙΣΙΑ - ΑΝΤΩΝΗ ΑΝΤΩΝΙΟΥ, Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΜΗΛΙΑ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ



ΒΙΒΛΙΟΚΡΙΣΙΑ
_______

Αντώνη Αντωνίου, Ο άνθρωπος του Θεού από τη Μηλιά Αμμοχώστου, Χατζηφλουρέντζος, Φλουρέντζος Μιχαήλ Πατσιάς 1901-1969 (10 Οκτωβρίου), σσ. 125.

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Πήρα με πολλή δυσπιστία στα χέρια μου το βιβλίο που γνωρίζει ήδη δεύτερη έκδοση, αλλά τελικά δεν μπόρεσα να το αφήσω πριν φτάσω και στην τελευταία του σελίδα. Εξαιρετικά ευανάγνωστο και ψυχωφέλιμο βιβλίο που πείθει και συναρπάζει τον αναγνώστη με την ειλικρίνεια και με την εντιμότητα που χαρακτηρίζει τον συγγραφέα του. 

Πολλά τα θαυμαστά γεγονότα που αφορούν τη ζωή του Χατζηφουρέντζου, ενός απλού έγγαμου πολύτεκνου ενάρετου πιστού από το χωριό Μηλιά της κατεχόμενης Κύπρου.

Ο Χατζηφλουρέντζος ήταν αληθινά αγία ψυχή που αξιώθηκε προορατικού και διορατικού χαρίσματος και έζησε με άκρα ταπείνωση και ασκητικότητα.

Συνεδέετο με μια άλλη επίσης αγιασμένη μορφή της Κύπρου τον Γέρο Παναήν από τη Λύση και τα αγιασμένα αδέλφια του που έγιναν πηγή έμπνευσης χιλιάδων ανθρώπων στον πνευματικό αγώνα.

Είναι τόσο σημαντικό να ξέρουμε ότι υπήρχαν τουλάχιστον μέχρι την προηγούμενη γενιά -δεν αμφιβάλλω ότι το ίδιο συμβαίνει και στις μέρες μας- άνθρωποι που ανήκαν ολοκληρωτικά στο Θεό και δίδασκαν με τη ζωή, με τα θαύματα και με την ασκητική τους βιοτή ότι η Βασιλεία του Θεού είναι “εν δυνάμει” μεταξύ μας από αυτή τη ζωή.

No comments:

Post a Comment