Tuesday, December 2, 2014

κ. ΧΕΙΛΑΔΑΚΗ! ΑΦΗΣΕ ΤΙΣ ΠΡΟΤΡΟΠΕΣ ΓΙΑ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΗ ΚΑΙ ΣΧΙΣΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΣΟΥ!



κ. ΧΕΙΛΑΔΑΚΗ! ΑΦΗΣΕ ΤΙΣ ΠΡΟΤΡΟΠΕΣ ΓΙΑ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΗ ΚΑΙ ΣΧΙΣΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΣΟΥ!

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Ουδεμία εντύπωση μου έκανε η ανάγνωση του τελευταίου άρθρου του κ. Χειλαδάκη, που επιγράφει ΑΚΟΜΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΤΙ ΘΑ «ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ»;”,  που διάβασα στο ιστολόγιο “Ακτίνες” και το οποίο αναφέρεται στον Οικουμενισμό, στην αποτείχιση και στο σχίσμα.

Δεν μου έκανε εντύπωση κι ας είναι κυριολεκτικά αθεολόγητο και σχισματικό ως προς το φρόνημα, επειδή ο κ. Χειλαδάκης έδωσε ήδη απτά δείγματα γραφής.

Φτάνει στο σημείο να λέγει ότι μάταια ελπίζουμε στη μεταστροφή του Οικουμενικού Πατριάρχη και των άλλων Οικουμενιστών από την πορεία που ακολουθούν γι’ αυτό πρέπει να προχωρήσουμε σε σχίσμα που ονομάζει αποτείχιση!!!

Τόσο πολύ κατέχει το θέμα ώστε το αποτείχιση το γράφει αποτοίχιση.

Κύριε Χειλαδάκη. Κοίταξε, αδελφέ μου, την ψυχή σου. Ο Γέροντας Ευθύμιος -κατά πολλούς η πιο οσιακή μορφή των ημερών μας- νους θεολογικός από τους λίγους, σου είπε ότι πρέπει να πας να εξομολογηθείς για κάποια πράγματα που είχες γράψει. Και εσύ, όχι μόνον δεν του έκανες υπακοή αλλά βγήκες δημόσια να πεις ότι τον έγραψες εκεί που δεν χωρά μελάνι!!!

Πέραν αυτού τώρα μας παριστάνεις το μεγάλο θεολόγο και αποφαίνεσαι -εν τη πανθαυμάστω υμετέρα αλαζονική ασχετωσύνη- ότι δεν μπορεί ο Οικουμενικός Πατριάρχης και οι άλλοι οικουμενιστές να μετανοήσουν!!!

Δηλαδή αρπάζεις την Κρίση από τα χέρια του Θεού και μας λες ότι άνθρωπος που ακόμη βρίσκεται εν ζωή δεν έχει δυνατότητα μετανοίας.!!!

Αδελφέ μου, σύνελθε! 

Να ασχολείσαι με τα τουρκολογικά σου και άσε τις αμπελοθεολογίες, οι οποίες μάλιστα συνιστούν σαφή διαστροφή του Ευαγγελίου. 

Πρόσεξε επειδή όντως κινδυνεύει η ψυχή σου!

Προσοχή μεγάλη από όσους τον ενθαρρύνουν να κάνει κόμμα. Προσοχή! Προφανώς είναι εξαιρετικά επικίνδυνος.

Αν δεν το κατάλαβαν τόσο το χειρότερο για τους ίδιους.

Ακου θεωρία! Ανθρωπος που βρίσκεται εν ζωή δεν έχει δυνατότητα μετανοίας! Μόνον ο Εωσφόρος θα μπορούσε να υποστηρίξει αυτή την πλάνη.

Και να το χωνέψουν όλοι καλά. ΔΕΝ πρόκειται ποτέ να προσχωρήσουμε σε σχίσματα έστω και αν τα βάφτισαν αποτειχίσεις.

Τον αγώνα εναντίον του Οικουμενισμού τον κάνουμε καθηκόντως -και θα συνεχίσουμε να τον κάνουμε- εν τη Εκκλησία για να μη χάσουμε την ψυχή μας και όχι για να σώσουμε την Εκκλησία ή για να γίνουμε σχισματικοί και να χάσουμε την ψυχή μας.

1 comment:

  1. Κύριε Τελεβάντο ασφαλώς και το πρόβλημα της αποτοίχισης ή αποτείχισης δεν είναι ορθογραφικό.
    Εγώ τη βάφτισα ΑΠΟΤΥΧΙΣΗ που δεν ξέρω πολλά γράμματα.
    Γιατί έχω την αίσθηση ότι μόνο αποτυχία μπορεί να φέρει.
    Διχασμό, διχόνοια και διαίρεση στους κόλπους της Εκκλησίας θα σκορπίσει και τίποτε άλλο.
    Όταν οι Απόστολοι Πέτρος και Παύλος διαφώνησαν πριν περίπου 2000 χρόνια
    προσευχήθηκαν μαζί με την υπόλοιπη Εκκλησία και εν Αγίω Πνεύματι σφιχταγκάλιασαν με Αγάπη Χριστού την μία και μόνον αλήθεια και διασφάλισαν έτσι την ΕΝΟΤΗΤΑ.
    Η κριτική που γίνεται για τις ενέργειες του Πατριάρχη είναι κριτική με αγάπη από αδελφούς του που πονούν για όσα βλέπουν αυτές τις μέρες.
    Ας μην προτρέχουν λοιπόν οι φιλόδοξοι μνηστήρες του σχίσματος.
    Την ψυχή μας θέλουμε να την σώσουμε μέσα στα τοίχοι Της Εκκλησίας.
    Όχι μέσα στα τοίχοι της απο-τυχίας.

    ReplyDelete