Friday, December 5, 2014

Ο ΠΑΝΑΓΙΟΤΑΤΟΣ -ΟΧΙ Ο ΠΑΠΑΣ- ΦΤΑΙΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΑ ΑΙΣΧΗ ΣΤΟ ΦΑΝΑΡΙ



Ο ΠΑΝΑΓΙΟΤΑΤΟΣ -ΟΧΙ Ο ΠΑΠΑΣ- ΦΤΑΙΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΑ ΑΙΣΧΗ ΣΤΟ ΦΑΝΑΡΙ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Είπε ο Πάπας Φραγκίσκος, στην προσφώνησή του στο Φανάρι, όπως διαβάζουμε στο ιστολόγιο “Ακτίνες":

“Πολλές φορές, ως αρχιεπίσκοπος του Μπουένος Αιρες, συμμετείχα στη θεία Λείτουργια τον ορθοδόξων κοινοτήτων εκείνης της πόλης, αλλά ευρισκόμενος σήμερα σε αυτήν την Πατριαρχική Εκκλησία του Αγίου Γεωργίου επι τη εορτή του αγίου Αποστόλου Ανδρέα του Πρωτοκλήτου και αδελφού του αγίου Πέτρου, προστάτου του Οικουμενικού Πατριαρχείου, ειναι πράγματι μιά ιδιαίτερη χάρη που ο Κύριος με αξίωσε.”

Πλην, όμως, δεν είναι μόνον με τους ορθόδοξους που είχες νταλαβέρια όταν ήσουν καρδινάλιος στο Μπουένος Αιρες, "Αγιότατε".

Διαβάζουμε και πάλιν στο ιστολόγιο “Ακτίνες:”


“Μπουένος Άιρες, 19 Ιουνίου 2006.  Τρίτη Συνάντηση της ανανεωμένης Κοινωνίας των Ευαγγελικών και των Παπικών που πραγματοποιήθηκε στο στάδιο Luna Park του Μπουένος Άιρες, της Αργεντινής. Παρόντες ήταν ο Αρχιεπίσκοπος Μπουένος Άιρες, Καρδινάλιος Jorge Bergoglio, και ο Καπουτσίνος ιεροκήρυκας  Fr. Raniero Cantalamessa. Το αποκορύφωμα της συνάντησης ήταν όταν ο Καρδινάλιος της Αργεντινής έπεσε στα γόνατα για να ευλογηθεί από  είκοσι περίπου ποιμένες του Προτεσταντισμού. 

Στη φωτογραφία ο Προτεστάντης πάστορας Carlos Mraida με το χέρι του πάνω από το κεφάλι του Begoglio? προς τα αριστερά του Mraida στην φωτογραφία είναι πάστορας Norberto Saracco των Πεντηκοστιανών της Αργεντινής. Ο γενειοφόρος μοναχός με την πλάτη στην κάμερα είναι Fr. Cantalamessa Καπουτσίνος.”

Με άλλα λόγια, "Αγιότατε", είχες νταλαβέρια και με τους "χαρισματικούς" Πεντηκοστιανούς.

Γι’ αυτό ακριβώς οι θεατρινισμοί σου και οι διαβεβαιώσεις σου δεν μας εντυπωσιάζουν ποσώς.

Φυσικά δεν φταίς εσύ για τα απίστευτα οικουμενιστικά αίσχη που συνέβησαν στο Φανάρι. 

Πάπας είσαι και τα συμφέροντα του Βατικανού προωθείς και τις αποφάσεις της Β΄ Βατικάνειας Συνόδου υλοποιείς για την ένωση Ορθοδοξίας και Παπισμού σύμφωνα με ουνιτικές προδιαγραφές.

Αλλωστε ήσουν απολύτως ειλικρινής. Θέλεις την ένωση εν ποικιλία (unita in diversita) είπες, όχι την ομοιομορφία (uniformita)! Με άλλα λόγια διατύπωσες απροκάλυπτα την απόλυτη συνταγή της Ουνίας στη Θρονική Εορτή του Οικουμενικού Πατριαρχείου!!!

Το πρωτείο σου ζητάς μόνο να αναγνωρίσουμε, όπως κάνουν όλες οι Ουνιτικές "Εκκλησίες", το οποίο είναι -όπως ανεπιτυχώς προσπάθησες να μας πείσεις- πρωτείο "διακονίας". Εξ ου και ζήτησες από τον Πατριάρχη μας να ευλογήσει εσένα και την "Εκκλησία" σου.!!! Αλλά μήπως δεν ζήτησες ακριβώς το ίδιο -και μάλιστα γονατιστός- από τους Πεντηκοστιανούς πάστορες στην Αργεντινή;

Υπεύθυνος για τα απίστευτα οικουμενιστικά έκτροπα είναι πρωτίστως ο Οικουμενικός Πατριάρχης, ο οποίος μπορούσε κάλλιστα την επίσκεψή σου στο Φανάρι να την καταστήσει οικουμενιστικά ουδέτερη και ακίνδυνη, όπως έκανε ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος κ. Αναστάσιος με την επίσκεψή σου στην Αλβανία. 

Δυστυχώς ο Παναγιότατος προτίμησε να επαναλάβει -προς μείζονα κατασκανδαλισμό του ποιμνίου του- τα αίσχη που σημειώθηκαν πριν λίγα χρόνια κατά την επίσκεψη του Πάπα Βενέδικτου στο Φανάρι.

1 comment:

  1. Και ο Χίτλερ ένωσε σε ΕΝΑ σαπούνι πολλούς ανθρώπους.
    Το unita in diversita τελικά αλλάζει μορφές κάθε φορά.
    Τώρα τι σαπούνι θα μας σερβίρουν?

    ReplyDelete