Monday, October 1, 2018

ΜΙΑ ΚΑΤΑ ΘΕΟΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ ΚΑΙ ΕΝΑ ΕΥΣΤΟΧΟ ΑΡΘΡΟ


ΜΙΑ ΚΑΤΑ ΘΕΟΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ ΚΑΙ ΕΝΑ ΕΥΣΤΟΧΟ ΑΡΘΡΟ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Στην αμέσως προηγούμενη ανάρτηση, παραθέσαμε άρθρο του ιστολογίου "Ιδιωτική Οδός", αναφορικά με την χρήση ηλεκτρονικών συσκευών στην Θεία Λατρεία.

Μακάρι το ιστολόγιο “Ιδιωτική οδός” και το Οικουμενικό Πατριαρχείο να μας έδιναν την χαρά να τους επαινούμε πάντοτε για τις ορθές θέσεις που παίρνουν ή τις κατά Θεόν αποφάσεις που λαμβάνουν για όλα τα θέματα.

Είναι εντελώς απαράδεκτη η χρήση ηλεκτρονικών συσκευών στην Θεία Λατρεία, με αποκορύφωμα την πρωτοφανή ασέβεια ορισμένων κληρικών που αντικατέστησαν ακόμη και το Άγιο Ευαγγέλιο με το tablet.

Για όνομα του Θεού! Ας μην τα γελοιοποιήσουμε όλα. Στον Όρθρο, αντί για το Άγιο Ευαγγέλιο, θα προσκυνούμε το tablet;

Θερμά και υικά συγχαίρουμε τον Παναγιώτατο και την Αγία και Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου για την ορθή απόφαση που πήραν, αλλά και το ιστολόγιο “Ιδιωτική οδός” για το εύστοχο σχόλιο που έγραψε και το οποίο αναδημοσιεύσαμε στην αμέσως προηγούμενη ανάρτηση.

Όλες οι Ορθόδοξες Εκκλησίες πρέπει να ακολουθήσουν το παράδειγμα του Οικουμενικού Πατριαρχείου και να απαγορεύσουν αυστηρά την χρήση ηλεκτρονικών συσκευών στην Θεία Λατρεία. Ας εκδοθουν αυστηρές εγκύκλιοι οι οποίες να εφιστούν τη προσοχή των ιερέων και των ιεροψαλτών, για να υπάρχει εχέγγυο ότι η απολύτως αναγκαία απαγόρευση θα τεθεί σε εφαρμογή.

No comments:

Post a Comment