Monday, October 22, 2018

ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ, ΑΣΦΑΛΗΣ ΟΠΟΙΟΣ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΚΑΡΑΒΙ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ



Ασφάλεια για την σωτηρία του ανθρώπου είναι η ένταξή του στην Εκκλησία. 

Η Εκκλησία είναι η Κιβωτός της σωτηρίας.

Αλλοίμονον στους Οικουμενιστές που "διευρύνουν" και "διαιρούν" την Εκκλησία και βάζουν σε θανάσιμο κίνδυνο την σωτηρία των ανθρώπων.

2 comments:

  1. Έφυγε για τον ουρανό ο γέροντας Γρηγόριος της αγιορείτικης μονής Δοχειαρίου , ο υπογράφων τά ωραία , πρωτότυπα και λογοτεχνικά κείμενά του ως " αγιοπελαγίτης " !


    Ο Θεός ας κατατάξει την ψυχή του μεταξύ των αγίων ! Είχε την καλή ανθρώπινη μαρτυρία όσων τον είχαν γνωρίσει ως ένας ενάρετος , εργατικός ταις ιδίαις χερσί και
    ασκητικός αγιορείτης γέροντας μέ ολίγην τινά δόσιν σαλότητος ή ιδιορρυθμίας ή πρωτοτυπίας ! Δυστυχώς μόνο τελευταία εμείς στον κόσμο ακούσαμε τον αφυπνιστικό και χαριτωμένο λόγο του ! Περιμέναμε κάθε φορά ένα νέο του κείμενο , νά καυτηριάσει , νά εποικοδομήσει , νά αφυπνίσει ή έστω νά γελάσουμε μέ τον χαριτωμένο τρόπο που μαστίγωνε τις ενδημούσες παραδοξότητες ! Φαντάζομαι και οι ίδιοι οι μαστιγούμενοι χωρις καμμία δόση μαζοχισμού ευχαριστιόνταν το " άγιο" μαστίγιο ! Πολύ μας λυπεί η
    είδηση της αποδημίας του . Ο Θεός τον άρπαξε και τον γλύτωσε απο τα λυπηρά που και εκείνον ιδιαίτερα τον έθλιβαν . Καλή Ανάπαυση μέσα στην Θεία αγκαλιά σεβαστέ μας " αγιοπελαγίτη " γέροντα !

    Οι παλιοί άνθρωποι ήταν αλλιώς ! Πώς νά το κάνουμε !

    ReplyDelete
  2. Ζητώ συγγνώμη για τά συντακτικά : " όσων τον είχαν γνωρίσει ως ένα ενάρετον , εργατικόν κ.τ.λ. " !

    ReplyDelete