Sunday, October 28, 2018

Η ΓΙΑΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΚΑΛΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ




Η ΓΙΑΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΚΑΛΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ!
=====

Ο γερ. Γρηγόριος καταγόταν από την Πάρο και ήταν απόφοιτος τού Πανεπιστημίου Αθηνών. Πριν από την Εγκαταβίωσή του στο Άγιον Όρος, μόνασε στην Πάρο και την Πάτμο, «παρά τούς πόδας» των άγιων Πατέρων Φιλόθεου Ζερβάκου καί Αμφιλόχιου Μακρή. 

Διετέλεσε Ηγούμενος τής Μονής Μυρτιάς και τής Μονής Προυσού στο Καρπενήσι. Μετά ενθρονίστηκε Ηγούμενος της αγιορείτικης Ιεράς Μονής Δοχειαρίου, την οποία αναστήλωσε, επάνδρωσε, και υπηρέτησε επί τέσσερις δεκαετίες. 

Δεόμενος και προσευχόμενος. Τα χέρια εκείνα, που ατέλειωτες ώρες κράτησε υψωμένα προς την Κυρία Γοργοϋπήκοο, δοξολογώντας, ευχαριστώντας και προσευχόμενος υπερ του σύμπαντος κόσμου.

Ένας από τους τελευταίους αγωνιστές της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού, ένας από τους τελευταίους πολέμιους του Οικουμενισμού και της εκκοσμίκευσης του Αγίου Όρους.

Σε μια από τις τελευταίες καταγεγραμμένες συνομιλίες του, σε  βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο της 28/9/18 ο Καθηγούμενος της Ι. Μ. Δοχειαρίου ομιλεί σε Μολδαβό προσκυνητή με παρρησία, περί του Πατριάρχου Κων/πόλεως Βαρθολομαίου, αλλά και της Ευρώπης.

Ομιλεί και ομολογεί, και επι της ουσίας μυστικώς θεολογεί, ο ομολογητής Αγιορείτης, ο Γρηγόριος ο Αρχιπελαγίτης ιδού ο λόγος της αληθείας:

''Την Ορθόδοξη Παράδοση των Πατέρων μας και άλλη παράδοση να μην ακολουθήσουμε. Οι παραδόσεις μας να μας βοηθήσουνε να συνεχίσουμε τη ζωή μας.

Η γιαγιά είναι πιο καλή από τον Πατριάρχη..!

Γι’ αυτό τους στέλνω ευχή και τους χαιρετάω από εδώ που είμαι και τους δίνω και ένα εν Χριστώ φίλημα. Πιο καλά είναι να συναντάς μία γιαγιά στο χωριό που πιστεύει από ένα Καθηγητή Πανεπιστημίου και από έναν Πατριάρχη που φιλάει την παντόφλα του Πάπα..!

Στη γιαγιά μετάνοια! Από τη γιαγιά να παίρνετε ευχή και συμβουλή...

Είναι φοβερό πράγμα, μέσα σε εκείνο το ζυγό της Τουρκοκρατίας τον φοβερό, τον άθεο, τον αντίχριστο, να κρατηθούμε χριστιανοί ορθόδοξοι και τώρα να τα απεμπολήσουμε όλα.

Να μη ξεχάσουμε πολλές φορές την ημέρα να κάνουμε τον σταυρό μας. 

Είναι ομολογία πίστεως ότι εγώ είμαι Ορθόδοξος και προσκυνώ την Αγία Τριάδα και ευχαριστώ τους Αγίους που περιφρουρούν τη χώρα μου. Θέλω να ’ρθώ στην Μολδαβία. Θα χαρώ να περπατήσω σε αυτά τα άγια χώματα...

1 comment:

  1. https://apotixisi.blogspot.com/2018/10/blog-post_71.html?m=1





    george Ber :



    Οποιος θελει ας ακουσει με μεγαλη προσοχη την ακολουθη εκπομπη και ειδικα το αποσπασμα απο το 51:15 εως το 53:30

    https://www.youtube.com/watch?v=fhgqLodqDV8&t=2829s







    Θά  σταματήσει αυτή η σεβάσμια κατά τάλλα κυρία νά λέει   ανοησίες  ;  Αναφέρομαι  μόνο στο υπογραμμισμένο  απόσπασμα .





    Κατα τάλλα ο κ. George Ber.  και ο κ. Σακαλάκης  μαλώνουν σε ξένη αχυρώνα  , αφού είναι και οι δύο το ίδιο παραβάτες . Ο μέν κ.  Ber . όπως  φαίνεται εκ  πεποιθήσεως  ο δε κ. Σακαλάκης απο  διαταραχή προσωπικότητος .





    Ερώτημα  πρός  τον κ. Ber. :





    Η τοποθέτησή σας  σχετικά  μέ  τις  μεταφράσεις  των  εκκλησιαστικών  κειμένων είναι  προσωπική  ή  είναι  θέση  του ΣΩΤΗΡΑ ; 







    Περί της  πρακτικής  βέβαια  του ΣΩΤΗΡΑ  δεν εκφράζουμε  καμμία  αμφιβολία . Τα γνωρίζουμε  πολύ  καλά  και  δεν  έχουμε  καμμία  διάθεση  νά  κολακεύσουμε  αυτές  τις  " ευλαβείς  "  κυρίες  ! 





    Εννοείται  μετά  βδελυγμίας  αποδοκιμάζουμε  τον   ασεβή   κομφορμισμό  τους  , τον  συσχηματισμό  τους  μέ  τον  ασεβή  οικουμενισμό  των  επισκόπων  μέσα  στις  τοπικές  κοινωνίες  των  πόλεων  ! 





     Οι κοσίδες  αγαπητές  μου  κυρίες  δεν  θα  μας  σώσουν  !



    ReplyDelete