Sunday, October 21, 2018

Ο ΣΕΒ. ΒΟΛΟΚΟΛΑΜΣΚ ΠΡΟΣΤΡΕΧΕΙ ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ΠΑΠΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΥΚΡΑΝΙΚΟ


Ο ΣΕΒ. ΒΟΛΟΚΟΛΑΜΣΚ ΠΡΟΣΤΡΕΧΕΙ ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ΠΑΠΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΥΚΡΑΝΙΚΟ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Συνάντηση με τον Πάπα Φραγκίσκο κεκλεισμένων των θυρών είχε ο αρχιοικουμενιστής Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνας για να τον ενημερώσει (άκουσον! άκουσον!) για τις αποφάσεις της επαίσχυντης Συνόδου του Μίνσκ, η οποία αφόρισε την μισή Ελλάδα και ολόκληρο το Άγιον Όρος και όλους τους ομογενείς της Διασποράς στις πέντε ηπείρους.

Είναι η δεύτερη φορά που ο Σεβ. Βολοκολάμσκ πηγαίνει στον Πάπα για να εξασφαλίσει την συναίνεσή του για το Ουκρανικό.

Την πρώτη φορά ο Παπας Φραγκίσκος έδωσε απόλυτη υποστήριξη στην Εκκλησία της Ρωσσίας. 

Πώς να το κάνουμε; Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος διαθέτει μόνον τους τίτλους και η Εκκλησία της Ρωσσίας 150 εκατομμύρια πιστούς και την πλήρη υποστήριξη του πανίσχυρου Ρωσσικού κράτους.

Η Ουκρανία, είπε ο ποντίφηκας, είναι κανονικό έδαφος του Πατριαρχείου Μόσχας. 

Τουτέστιν ο "επίσκοπος της αδελφής Εκκλησίας της πρεσβυτέρας Ρώμης", όπως -με αναίδεια χιλίων πιθήκων- αποκαλούν οι Οικουμενιστές του Φαναρίου τον αιρεσιάρχη της Ρώμης, κάρφωσε πισώπλατα τον "αδελφό" του Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Αυτή την μπέσα έχουν οι Οικουμενιστές.

Τώρα ο Σεβ. Βολοκολάμσκ ξαναπήγε στον Μεγάλο Βασιλέα Αρταξέρξη του Βατικανού, για να εξασφαλίσει την υποστήριξή του για το Ουκρανικό, για τις βλέψεις ηγεμονίας της λεγόμενης “Τρίτης Ρώμης” , αλλά και για να τον πείσει να δείξει τουλάχιστον ανοχή για την Ρωσσική ιμπεριαλιστική πολιτική στην Ουκρανία. 

Η Ρωσσική Ομοσπονδία, ως γνωστόν, κατέλαβε και στην συνέχεια προσάρτησε την Κριμαία. Παράλληλα λειτουργούν Ρωσσικές παραστρατιωτικές ομάδες που ελέγχουν την Ανατολική και Νότια Ουκρανία.

Ταύτα για όσους χύνουν κροκοδείλια δάκρυα και διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους, επειδή οι ΗΠΑ και γενικά οι Δυτικοί ποδηγετούν την Ουκρανία και ξεχνούν -ή για να ακριβολογούμε προσποιούνται ότι ξεχνούν-, ότι η Ρωσσική Ομοσπονδία εισέβαλε και κατέχει σημαντικό τμήμα της Ουκρανίας.

Δεν έχουμε απολύτως καμία δουλειά να σταθούμε αλληλέγγυοι με τον μεγαλοιδεατισμό των Ρώσσων. 

Ούτε ασφαλώς με την προσπάθεια των Δυτικών να προσεταιρισθούν την Ουκρανία. 

Τα γεωπολιτικά παιγνίδια οιουδήποτε δεν μας αφορούν ποσώς. 

Μέλημά μας μοναδικό η διατήρηση της ενότητας της Εκκλησίας και η συντριβή της παναίρεσης του Οικουμενισμού την οποία υπηρετούν ευόρκως και οι Φαναριώτες και οι Μοσχοβίτες και οι Αντιοχειανοί και άλλες Ορθόδοξες Αυτοκέφαλες Εκκλησίες. Δυστυχώς για την Ορθοδοξία!

3 comments:

  1. Αντε με το καλό να δώσουν και προνόμιο εκκλήτου στον Πάπα.

    Ιλαρ(οτραγωδ)ίωνας με τα όλα του.

    ReplyDelete
  2. Αυτό το έχετε δει;

    https://youtu.be/Lt721WwKBcI

    ReplyDelete