Thursday, October 18, 2018

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΚΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΤΗΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ


ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΚΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΤΗΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====
Στην τελευταία της συνεδρία, η Επαρχιακή Σύνοδος της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, αποφάσισε 
1.) Να ορίσει τον μέχρι τώρα Αρχιγραμματέα της Επαρχιακής Συνόδου, επίσκοπο Ζήλων Σεβαστιανό, βοηθό επίσκοπο της Ιεράς Μητροπολέως Ατλάντας.
2.) Να ορίσει τον μέχρι τώρα Πρωτοσύγκελο της Ιεράς Μητροπόλεως Αγίου Φραγκίσκου, επίσκοπο Μηδείας Απόστολο, Αρχιγραμματέα της Επαρχιακής Συνόδου.
3.) Συζητήθηκε το ενδεχόμενο να ανατεθεί η διεύθυνση του τομέα Διαχριστιανικών και Διεκκλησιαστικών Σχέσεων στον Θεοφιλέστατο επίσκοπο Μωκησσού Δημήτριο.
4.) Συζητήθηκε, επίσης, το θέμα του καταλόγου των προς αρχιερατεία.
Ας πάρουμε τα πράγματα με την σειρά.
1.)   Ο διορισμός του Θεοφιλέστατου Ζήλων, ως βοηθού επισκόπου της Μητροπόλεως Ατλάντας, είναι μια πολύ καλή επιλογή, επειδή ο Θεοφιλέστατος διηκόνησε, επί μακράν σειρά ετών, κληρικός της Μητροπόλεως και γνωρίζει καλά όσα την αφορούν.
2.) Η μετάθεση του επισκόπου Μηδείας Απόστολου στην Αρχιγραμματεία της Επαρχιακής Συνόδου είναι άστοχη επιλογή, διότι ο Θεοφιλέστατος διακρίνεται, όχι μόνον για την πλημμελή γνώση της Αγγλικής γλώσσας, αλλά ακόμη και της Ελληνικής. Οι δε θεολογικές του γνώσεις είναι πολύ κάτω του μετρίου. 
Αντιλαμβανόμαστε ότι ο Θεοφιλέστατος Μηδείας ήταν ανεπιθύμητος από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αγίου Φραγκίσκου κ. Γεράσιμο και γι’ αυτό έπρεπε να τοποθετηθεί κάπου, αλλά ο διορισμός του στην Αρχιγραμματεία της Επαρχιακής Συνόδου είναι άστοχη επιλογή.
3.) Είναι εξωφρενικό το ενδεχόμενο να ανατεθεί η διεύθυνση του Τομέα Διαχριστιανικών και Διεκκλησιαστικών Σχέσεων στον επίσκοπο Μωκησσού κ. Δημήτριο, επειδή ο Θεοφιλέστατος είναι βαμμένος -μέχρι μυελού οστέων- Οικουμενιστής. Ότι χειρότερο, δηλαδή, για τον Τομέα που ενδεχομένως θα του ανατεθεί.
4.) Το ρεπορτάζ του κ. Καλμούκου (από όπου αντλούμε τις πληροφορίες) δεν αναφέρει τι είδους συζήτηση έγινε στην Επαρχιακή Σύνοδο για τον κατάλογο των προς αρχιερατεία. 
Αυτό που είναι πάντως σε όλους γνωστό είναι ότι μόνον το 20% όσων περιλαμβάνονται στον κατάλογο διαθέτει, για τον ένα ή για τον άλλο λόγο, την έξωθεν καλή μαρτυρία. 
Επομένως ο κατάλογος χρήζει ουσιαστικής αναθεώρησης. 
Ας αφαιρεθούν, λοιπόν, όλοι ανεξαίρετα οι Οικουμενιστές, νεωτεριστές και σκανδαλοποιοί κληρικοί και, αν δεν υπάρχει ικανός αριθμός αδιάβλητων κληρικών στην Αρχιεπισκοπή Αμερικής, ας αναζητηθούν από την Ελλάδα παραδοσιακοί κληρικοί που έχουν φόβο Θεού, αλλά και τις ικανότητες για να διακονήσουν τον λαό του Θεού

No comments:

Post a Comment