Wednesday, October 17, 2018

ΧΤΥΠΗΜΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ


ΧΤΥΠΗΜΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ

(Ρωσσία-Τουρκία συμμαχία)

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Διαβάσαμε στην Romfea.gr:

“Μήνυση κατά του Οικουμενικού Πατριαρχείου κατέθεσε το λεγόμενο Αυτοκέφαλo Τουρκικό "Ορθόδοξο Πατριαρχείο" σύμφωνα με το Πρακτορείο RIA Novosti.

"Ο Βαρθολομαίος δεν έχει καμία εξουσία να στείλει Έξαρχους στην Ουκρανία και να εκχωρήσει αυτοκέφαλο εκεί. Οι ενέργειες αυτές υπερβαίνουν της θρησκευτικές υποχρεώσεις, ενώ παραβιάζουν την Συνθήκη της Λωζάννης του 1923" - ανέφερε ο Σεβίγ Ερενέρ ως εκπρόσωπος του λεγόμενου Τουρκικού Πατριαρχείου.

Επίσης ο Εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι ένας από τους λόγους για την κατάθεση της μήνυσης, ήταν η απόφαση της Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου να δώσει αυτοκεφαλία στην Ουκρανία.

Η εν λόγω Εκκλησία δεν αναγνωρίζεται από καμία Ορθόδοξη Εκκλησία, θεωρούμενη σχισματική και επίσης δεν έχει εκκλησιαστικού τύπου συνδιαλλαγές με άλλες ορθόδοξες εκκλησίες.

Ακόμη το "Τουρκικό Πατριαρχείο" έχει καταλάβει μερικά κτίρια του Φαναρίου με το οποίο βρίσκεται στα πολυετείς δικαστικές διαμάχες για περιουσιακά ζητήματα.”

Άρχισαν να κελαηδούν οι Τούρκοι για το Ουκρανικό. Οι σχέσεις της Ρωσσίας και της Τουρκίας αυτή την περίοδο είναι άριστες. Γι’ αυτό είναι πανεύκολο η Ρωσσία να ξεσηκώσει τον Ερντογάν εναντίον του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Η ωμή επέμβαση της πολιτικής ηγεσίας της Ρωσσίας στο Ουκρανικό, αλλά και οι άριστες σχέσεις Πούτιν - Ερντογάν φάνηκαν από την πρώτη στιγμή που ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος ανακοίνωσε ότι εξετάζει θέμα Αυτοκεφαλίας της Ουκρανίας. 

Ο Πούτιν αυθημερόν τηλεφώνησε στον Πατριάρχη Βαρθολομαίο και του είπε ότι αν χορηγήσει Αυτοκεφαλία στην Ουκρανία συντάσσεται με τους εχθρούς του. 

Στην συνέχεια την επομένη μέρα ο Πατριάρχης κλήθηκε εσπευσμένα στην Άγκυρα από τον Ερντογάν, για να του ασκηθούν πιέσεις.

Σ’ αυτή την φάση, οι Ρωσσοτουρκικές ενέργειες προσπαθούν  να ντύσουν με εκκλησιαστικό μανδύα την συμπαιγνία Τουρκίας Ρωσσίας εναντίον του Οικουμενικού Πατριαρχείου. 

Γι' αυτό και επιστρατεύθηκε το λεγόμενο Τουρκικό “ορθόδοξο πατριαρχείο” το οποίο κατέθεσε μήνυση στα τουρκικά δικαστήρια εναντίον της αποστολής Έξαρχων στην Ουκρανία. 

Του θέματος θα επιληφθεί η ανεξάρτητη και αδέκαστη Τουρκική δικαιοσύνη.!!!

Οι του λεγόμενου Τουρκικού “ορθόδοξου πατριαρχείου” είναι μια δράκα άνθρωποι χωρίς φυσικά ιερωσύνη.

Ποιος μπορεί, όμως, να αποκλείσει ότι οι πολιτικοί και εκκλησιαστικοί ηγέτες της Ρωσσίας δεν θα αναγνωρίσουν το “Τουρκικό Πατριαρχείο” ως κανονικό, για να εκβιάσουν το Οικουμενικό Πατριαρχείο να ματαιώσει την εκχώρηση Τόμου Αυτοκεφαλίας στην Ουκρανία; 

Γιατί να αποκλείσουμε ότι το Πατριαρχείο της Ρωσσίας θα χρησιμοποιήσει το Τουρκικό "πατριαρχείο" για να προωθήσει την υφαρπαγή της πρωτοκαθεδρίας των Ορθοδόξων Εκκλησιών από το Οικουμενικό Πατριαρχείο και να καταστήσει πραγματικότητα το όραμα της λεγόμενης “τρίτης Ρώμης”;

Άραγε είχε σταθμίσει ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος τον παράγοντα Τουρκία πριν αποφασίσει να χορηγήσει Αυτοκεφαλία στην Ουκρανία;

3 comments:

  1. Έχει και η Τουρκία " αυτόνομο ορθόδοξο πατριαρχείο " ; Και πόσο "αυτόνομο " είναι ; Ποιός το δημιούργησε, ο Μωάμεθ; Τραγέλαφος !

    Ασφαλώς ο Πούτιν δεν είναι ο καλός Σαμαρείτης ! Πρώην κακεμπίτης είναι ! Αν λάχει μπορεί νά γίνει και κακομπήχτης !

    ReplyDelete
  2. Όπως έχει λεχθεί , οι πατριάρχες του οικουμενικού πατριαρχείου οι πρώην και σήμερα είναι παντελώς αποτυχημένοι πατριάρχες , που οδήγησαν το πατριαρχείο και τον Ελληνισμό της Κων/πολης σε μία συρρίκνωση και σχεδόν αφανισμό . Αυτό αποδίδεται στην λειτουργία των πνευματικών νόμων . Όταν η εκκλησιαστική πολιτική δεν διεξάγεται μέ πνευματικά κριτήρια , αλλά μέ εκκοσμικευμένα , συνέπεια είναι η εγκατάλειψη του Θεού. Άς σώσουν τον Βαρθολομαίο οι ισχυροί φίλοι του !

    Αυτό δεν σημαίνει οτι ευχόμαστε την κατάρρευση του Οικουμενικού Πατριαρχείου . Κάθε άλλο ! Όμως δεν συντασσόμαστε μέ τά κοσμικά μέσα διάσωσής του !

    ReplyDelete
  3. Και να προσπηθήσουν να το αναγνωρήσουν...δεν αναγνωρίζεται. Ο ιδρυτής του παντρεμένος..Δεν χριροτονήθηκε επίσκοπος απο κανέναν, αυτοονομάστηκε. Το δε ποίμνιο του δεν ηεπερνά τις 50 ψυχές.

    ReplyDelete