Saturday, October 6, 2018

ΝΕΑ ΑΙΣΧΗ ΕΚΚΟΣΜΙΚΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΟΥ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΟΥ ΕΦΡΑΙΜ



ΝΕΑ ΑΙΣΧΗ ΕΚΚΟΣΜΙΚΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΟΥ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΟΥ ΕΦΡΑΙΜ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Όλα ορθά και πανθομολογούμενα όσα αναφέρει η κυρία Ελένη Λωρίτου, για τον γυρολόγο Ηγούμενο της Μονής Βατοπαιδίου Αρχιμανδρίτη Εφραίμ. 

Το δικό μου ερώτημα είναι το εξής: Γιατί η Ιερά Κοινότητα δεν συμμαζεύει τον Πανοσιολογιώτατο Καθηγούμενο; Γιατί ο Οικουμενικός Πατριάρχης ανέχεται -αν όχι ευλογεί- αυτές τις πρακτικές;

Δεν θα ρωτήσω για ποιο λόγο ακόμη και παραδοσιακά ιστολόγια -πολλώ μάλλον τα επαγγελματικά- υποστηρίζουν και καλύπτουν πλήρως τους Βατοπαιδινούς, επειδή όλοι ανεξαίρετα γνωρίζουμε τον λόγο.

Αλλά η Ιερά Κοινότητα και ο Οικουμενικός Πατριάρχης; 

Γατί σιωπούν;

Πού θα πάει πια αυτό το κακό;

Και ο μεν Αρχιμανδρίτης Εφραίμ έχει τουλάχιστον την δικαιολογία ότι είναι πνευματικό ανάστημα του φαύλου, πλανεμένου και θεομπαίκτη Ιωσήφ του Βατοπαιδινού.

Τι καλύτερο να περιμένει κανείς από αυτόν;

Οι υπόλοιπες Μονές του Αγίου Όρους, όμως, γιατί ανέχονται αυτές τις ασχημίες;

Παραθέτουμε στη συνέχεια το σύντομο σχόλιο της κυρίας Ελένης Λωρίτου που εντοπίσαμε στο ιστολόγιο “Τρελογιάννης”, που μας έδωσε την αφορμή για την σύνταξη του πιο πάνω σχολίου.

*****


Ο ΗΓΟΥΜΕΝΟΣ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΟΥ ΕΧΕΙ ΞΕΦΥΓΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ

Της κ. Ελένης Λωρίτου
=====

Εξέλιπε η σεμνότητα! Τι την έκαναν την Παναγία καρναβάλι, να την γυρνάνε μέσα στα  αεροδρόμια εποχούμενη σε αμαξίδια; Ναι έπρεπε να την βάλουν σε συσκευασία προκειμένου να την μεταφέρουν! 

Αρκετά με τον γυρολόγο Εφραίμ, Ηγούμενο της  Μονής Βατοπεδίου! Μέχρι εκεί έφτασε η χάρη του! Τι παιχνίδια παίζονται με το πρόσχημα της εικόνας της Παναγίας! Συναντήθηκε με αξιωματούχο του ΥΠΕΞ των ΗΠΑ! Υπό ποία ιδιότητα ένας ηγούμενος συναντά πολιτικά πρόσωπα; Εκπροσωπεί κάποιον εκτός από τον εαυτόν του; 

Είναι γνωστή η λόξα του με τα πολιτικά πρόσωπα! Η πλήρης εκκοσμίκευση! Συμπεριφέρεται ως να είναι καρδινάλιος του κράτους του Βατικανού!

No comments:

Post a Comment