Friday, October 19, 2018

ΑΞΙΟΛΟΓΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ ΓΕΩΡΓΙΟ ΚΑΨΑΝΗ


ΑΞΙΟΛΟΓΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ ΓΕΩΡΓΙΟ ΚΑΨΑΝΗ

Του Παναγιωτη Τελεβάντου
=====

Στο βίντεο, που προτάσεται της ανάρτησης, παρουσιάζεται η εκδήλωση που διοργανώθηκε από την “Ενορία εν δράσει”, για τον μακαριστό Άγιο Γέροντα Γεώργιο Καψάνη.

Πολύ διαφωτιστικό το αφιέρωμα για τον μακαριστό Γέροντα. Συγχαίρουμε θερμά τους διοργανωτές και τους ομιλητές.

Οι ομιλητές (Σεβ. Προικοννήσου, Δ. Καψάνης, Ανδρέας Λιώνης και Νίκος Ζίας) γνώρισαν από κοντά τον μ. Γέροντα και ευεργετήθηκαν πνευματικά από αυτόν ποικιλοτρόπως. 

Γι' αυτό -με αγάπη και σεβασμό- καταθέτουν τα προσωπικά τους βιώματα για τον σπουδαίο αυτό Γέροντα, πνευματικό πατέρα δύο σχεδόν εκατοντάδων μοναχών και μοναζουσών, αλλά και χιλιάδων πιστών και ιδιαίτερα νέων.

Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η εισήγηση του Σεβ. Προικοννήσου, επειδή αναφέρθηκε σε πολλά -άγνωστα στους πολλούς- στοιχεία για τον μακαριστό Γέροντα.

Η μόνη επιφύλαξη για την μαρτυρία του Σεβασμιώτατου είναι ότι τονίζει μεν -και ορθότατα πράττει- το γεγονός ότι ο π. Γεώργιος ήταν εναντίον των Σχισματικών, αλλά αποσιωπά το γεγονός ότι υπήρξε ένας από τους πιο σφοδρούς πολέμιους του Οικουμενισμού.

Βεβαίως ο Σεβ. Προικοννήσου είναι ιεράρχης του Θρόνου και δεν είναι εύκολον να αναφερθεί στην αντιοικουμενιστική πολιτεία του π. Γεωργίου.

Αυτό, όμως, δεν εμποδίζει εμάς να εξυμνούμε την εν γένει θεολογική μαρτυρία του π. Γεωργίου και δη την πολύτιμη προσφορά του στον αγώνα εναντίον του Οικουμενισμού.

Ένας μεγάλος διακριτικός Γέροντας και ένας Ομολογητής αντιοικουμενιστής κορυφαίος θεολόγος υπήρξε ο Γέροντας Γεώργιος.

Την ευχή του να έχουμε!
Και πάλιν τα θερμά μας συγχαρητήρια στους διοργανωτές και στους ομιλητές της εκδήλωσης.

No comments:

Post a Comment