Wednesday, October 31, 2018

ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΘΕΙ Η ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΚΟΠΗ ΜΠΟΥΡΟΥΝΤΙ ΡΟΥΑΝΤΑ


ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΘΕΙ Η ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΚΟΠΗ ΜΠΟΥΡΟΥΝΤΙ ΡΟΥΑΝΤΑ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Στις 14 Οκτωβρίου 2018, ο Θεοφιλέστατος επίσκοπος Μπουρούντι - Ρουάντας κ. Ιννοκέντιος και ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Αναστάσιος Πογιατζής, που διακονεί στην επισκοπή Μπορούντι - Ρουάντα, λειτούργησαν μαζί με τρεις άλλους κληρικούς στο Ιερό Ναό Στροβόλου Λευκωσίας.

Ο Θεοφιλέστατος έκανε εκτενές κήρυγμα με αναφορά στο ιεροποστολικό έργο που επιτελείται στην επισκοπή του και περιέγραψε με τα πιο μελανά χρώματα τις απίστευτα μεγάλες δυσκολίες που συναντούν οι ιεραπόστολοι για να κηρύξουν την Ορθοδοξία στην ταλαιπωρημένη αυτή χώρα.

Οι δύο χώρες, που αποτελούν την επισκοπή Μπουρούντι - Ρουάντας, ζούν μια απίστευτη τραγωδία μετά την γενοκτονία και τον εμφύλιο πόλεμο που έγινε στην περιοχή. Μιλάμε για εκατόμβες αθώων θυμάτων.

Ένας πολύ μεγάλος αριθμός ορφανών παιδιών ζει στην περιοχή και οι πλείστοι κάτοικοι ζουν σε κατάσταση πολύ κάτω του ορίου της φτώχειας. 

Ο πληθυσμός αποδεκατίζεται καθημερινά από την φτώχεια, την σιτοδεία, τις άθλιες υγειονομικές συνθήκες, τις επιδημίες και τις φυσικές καταστροφές.

Η Επισκοπή Μπουρούντι - Ρουάντας στερείται εξ ολοκλήρου χρημάτων. Τα ταμεία της είναι κενά, ενώ οι ανάγκες τεράστιες. 

Οι ιεραπόστολοι κληρικοί από την επισκοπή Μπουρούντι- Ρουάντας μας διεκτραγώδησαν τα πάθη του εμπερίστατου ποιμνίου τους και ζήτησαν τις προσευχές και την υλική ενίσχυση του έργου της ιεραποστολής.

Όσοι εκκλησιάσθηκαν στον Ιερό Ναό του Τιμίου Σταυρού στον Στρόβολο προσέφεραν γενναιόδωρα στους ιεραποστόλους, αλλά οι ανάγκες είναι τεράστιες.

Όσοι θέλουν να ενισχύσουν το έργο της ιεραποστολής στην Μητρόπολη Μπουρούντι - Ρουάντας παρακαλούνται να απευθύνονται στις 
1.) Μαρία Παπαδοπούλου (Τηλ. 99316858),
2.) Δέσποινα Τέρτια (Τηλ. 99527712),
3.) Ιουλία Τελεβάντου (Τηλ. 99552886 ή 22314333).

Αξίζει πραγματικά να βοηθηθούν οι ανιοδετελείς και φλογεροί ιεραπόστολοι της Μητροπόλεως Μπορούντι - Ρουάντας και η εμπερίστατη νεόφυτη Εκκλησία τους.

Είναι χρέος μας απέναντι στον Χριστό και στους εμπερίστατους αδελφούς μας.

No comments:

Post a Comment