Monday, October 8, 2018

ΑΦΕΡΕΓΓΥΟ ΤΟ ΠΡΟΣΦΑΤΟ ΑΝΤΙΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΕΙΟ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΡΩΣΣΙΑΣ


ΑΦΕΡΕΓΓΥΟ ΤΟ ΠΡΟΣΦΑΤΟ ΑΝΤΙΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΕΙΟ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΡΩΣΣΙΑΣ

Της κ. Ελένης Λωρίτου
===== 

Βγαίνει σωστή η πρόβλεψη, ότι στό δίπολο της σύγκρουσης Μόσχας και Φαναρίου η Εκκλησία της Μόσχας θα αναγκαστεί να ορθοδοξήσει την ανάγκη φιλοτιμίαν ποιούμενη. Ο Θεός ευαρεστείται στην ειλικρινή και άδολη πίστη. Όμως εμείς ως άνθρωποι εκμεταλλευόμαστε έστω καιροσκοπικά την κάθε συμμαχία, αν είναι προς το συμφέρον. 

Θα πρέπει ως προς τα ανωτέρω να διαφοροποιήσουμε την Κανονική υπό τον Μητροπολίτη Ονούφριο Εκκλησία της Ουκρανίας. Με την ευκαιρία ας δοθεί και μία ηχηρή απάντηση προς διαφόρους ψεύτες και συκοφάντες, που μας απασχόλησαν προσφάτως (ΡιζοΤσακιρογλουΣακαλοΣημάτηδες). 

Η επικαιρότητα αναδεικνύει το μέγεθος των ψευδών τους.

1.) Ο επίσκοπος Λογγίνος της Κανονικής εκκλησίας της Ουκρανίας δεν αποτειχίστηκε από μία Εκκλησία, στην οποία δεν ανήκε, δηλαδή από το πατριαρχείο της Μόσχας! Η επικαιρότητα αναδεικνύει όχι μόνο την Κανονική του εξάρτηση από το πατριαρχείο Μόσχας, αλλά και πόσο ισχυροί δεσμοί υπάρχουν με την Ρωσική Εκκλησία.

2.) Ο Λογγίνος δεν αποτειχίστηκε από τον πατριάρχη Κύριλλο για εθνοφυλετικούς λόγους! Τουναντίον όλα τα γεωπολιτικά συμφέροντα του λαού της Ουκρανίας είναι με την Εκκλησία της Μόσχας και τον προκαθήμενό της πατριάρχη Κύριλλο. Δηλαδή η αποτείχιση του Λογγίνου αντιστρατεύεται την γεωπολιτική θέση της Ουκρανίας και τα συμφέροντά της. 

3.) Ο Λογγίνος δεν αποτειχίστηκε για να γίνει δημοφιλής, γιατί μόνο αυτό δεν γίνεται μέσα σε αυτό το εκρηκτικό γεωπολιτικό πεδίο.

Η αποτείχιση του Λογγίνου, κ. Σημάτη και λοιποί αρθρογράφοι και χειροκροτητές του εν λόγω ιστολογίου, είναι ένας ηρωισμός! Έγινε καθαρά για λόγους πίστεως! Αποτειχίστηκε από μία Εκκλησία, από την οποία είναι άμεσα και ζωτικά εξαρτημένος αντιστρατευόμενος την γεωπολιτική θέση της χώρας και τα αισθήματα και συμφέροντα του λαού. Εσείς οι διάφοροι ΡιζοΤσακιρο… μείνετε στην ασφάλεια του "καθαρού" Ποτηρίου, παραβιάζοντας ασύστολα τον 15ο Κανόνα της Α/Β συνόδου, που λέει να επαινούμε και όχι να καταρώμεθα αυτούς που αποτειχίζονται από την εκκλησιαστική τους αρχή για λόγους πίστεως!

1 comment:

  1. Και φυσικά ο Λογγίνος αποτειχίστηκε " προαιρετικώς " ! Και πώς αλλιώς θα μπορούσε νά γίνει ! Αυτός δεν καταλαβαίνει τίποτα ! Προτείνουμε στον κ Σημάτη ούτε νά το σκεφθεί νά τά βάλει μαζί του ! Μία μπουνιά άν του δώσει ο Λογγίνος τον διέλυσε ! Πρός Ιερόθεο μεριά νά κοιτάει ! Αυτόν τον Βλάχο ειδικά ο π. Ευθύμιος είναι του χεριού του ! Θά δεί πολλά φωτάκια κτιστά , άκτιστα , πρασινοκίτρινα ....!

    ReplyDelete