Tuesday, October 16, 2018

ΑΙΣΧΟΣ! Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΡΩΣΣΙΑΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΣΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΝΑ ΕΞΟΜΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΟΙΝΩΝΟΥΝ ΣΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ!!!



ΑΙΣΧΟΣ! Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΡΩΣΣΙΑΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΣΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΝΑ ΕΞΟΜΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΟΙΝΩΝΟΥΝ ΣΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ!!!

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Με πλήρη απογοήτευση και αποτροπιασμό διαβάσαμε στην “Ρομφαία”:

“Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία απαγόρευσε στους ρώσους προσκυνητές, να εξομολογούνται και να μεταλαμβάνουν των Αχράντων μυστηρίων στο Άγιον Όρος, το οποίο υπάγεται στη δικαιοδοσία του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Το Άγιον Όρος είναι ο αγαπημένος προορισμός για Ρώσους Αξιωματούχους, Ολιγάρχες, αλλά και δύο φορές για τον Πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν.

Σύμφωνα με το BBC πάνω από 200 εκατομμύρια δολάρια έχουν δαπανήσει από το 2005, Ρώσοι επιχειρηματίες για συντήρηση Iερών Mονών, αποκατάσταση δρόμων, κατασκευή παρεκκλησίων, ανακατασκευή καταστραμμένων κτιρίων κτλ.

Ο Σεβασμιώτατος Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνας σε δηλώσεις του, προτείνει στους επιχειρηματίες να στραφούν προς τις Μονές της Ρωσίας, τονίζοντας: "Θα συνιστούσα στους επιχειρηματίες να στρέψουν την προσοχή τους, και να επενδύσουν στα ρωσικά μοναστήρια της χώρας τους. Έχουμε δικά μας Μοναστήρια που έχουν μεγάλη ανάγκη. Αν υπάρχει η επιθυμία να δώσουμε χρήματα για έναν ιερό σκοπό, έχουμε πολλά περισσότερα ιερά προσκυνήματα και Μοναστήρια από ό,τι στο Άγιον Όρος".

Ο κατήφορος της Εκκλησίας της Ρωσσίας δεν έχει τέλος. Έφτασαν στο σημείο να απαγορεύσουν, όχι μόνον στους κληρικούς του Πατριαρχείου Μόσχας να λειτουργούν όταν πηγαίνουν στο Άγιον Όρος, αλλά ακόμη και στους λαικούς να εξομολογούνται και να μεταλαμβάνουν στον Άθωνα.!!!

Αλήθεια! Πώς ακριβώς ευθύνονται οι Αγιορείτες πατέρες για την απόφαση του Οικουμενικού Πατριαρχείου να χορηγήσει Αυτοκεφαλία στην Ουκρανία; Μήπως τους συμβουλεύθηκε πριν πάρει την συνοδική απόφαση; 

Πρέπει να ντρέπονται πραγματικά οι Οικουμενιστές και εθνοφυλετιστές του Πατριαρχείου της Μόσχας, που μετέτρεψαν την Εκκλησία τους σε υποκατάστημα του Ρωσσικής Ομοσπονδίας και υπηρέτη των γεωστρατηγικών της συμφερόντων και τώρα μας κάνουν κατηχητικό για τους Ιερούς Κανόνες. Τώρα θυμήθηκαν τους Κανόνες; Όταν κινδυνεύει το Ρωσσικό imperium στην Ουκρανία; Πώς δεν γνώριζαν τόσες δεκαετίες ότι υπάρχουν Κανόνες που απαγορεύουν την συμπροσευχή και τις κοινές ποιμαντικές παραστάσεις με αιρετικούς και αλλόθρησκους;

Και ένα δεύτερο σημείο.

Η Ρωσσική εκκλησιαστική ηγεσία, όχι μόνον απαγόρευσε στα μέλη της να έχουν διακοινωνία όταν πηγαίνουν σαν προσκυνητές στον Άθωνα, αλλά και εκβιάζει ανοιχτά τις Μονές του Αγίου Όρους -και δη την Μονή του Αγίου Παντελεήμονος- με οικονομικό μαρασμό, για να τις εξαναγκάσει να συνταχθούν με τις θέσεις της. Ο χρόνος θα δείξει αν αυτή η τακτική θα αποβεί αποδοτική ή αν θα λειτουργήσει σαν μπούμερανγκ εναντίον της.

Προσέξτε όμως! 

Το γεγονός ότι τόσο αναίσχυντα ο Σεβ. Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνας εκβιάζει δημόσια το Άγιον Όρος μας βοηθά να αντιληφθούμε τι ακριβώς έκανε κατά την περιοδεία του σε όλες τις Ορθόδοξες Εκκλησίες: Απειλούσε, υποσχόταν και εκβίαζε τους πάντες. 

Έτσι εξηγείται και η στάση ορισμένων Προκαθημένων. Ας μην μπούμε σε λεπτομέρειες. Τὰ δ’ ἄλλα σιγῶ , βοῦς ἐπὶ γλώσσῃ μέγας βέβηκεν…*(«Αγαμέμνων» Αισχύλου στ. 36-37).

1 comment:

  1. "Απειλούσε, υποσχόταν , εκβίαζε τους πάντες" και προσέφερε κίτρινες ανθοδέσμες .....!

    ReplyDelete